Nederland als 7e in tweede semi

Dit vind je misschien ook leuk...

54 reacties

 1. Mark schreef:

  En Rusland treedt op als 3e?! Dus ze doen toch mee??
  Aangezien ze al de 1e helft hadden geloot denk ik dat dit een prima plek is!
  Succes NL!

  • Og@yne schreef:

   Is niet zeker . Er staat >Mocht Rusland uiteindelijk niet meedoen dan schuift alles automatisch een plek terug.

 2. Lilly schreef:

  Gelukkig niet vlak na de break..

 3. gj schreef:

  Oekraïne heeft gezien de mogelijkheden wellicht de beste loting gebracht — variëteit is er toch nog in gekomen.

 4. gj schreef:

  Ik ben vooral blij dat Letland ‘m mag afsluiten in de eerste. Daarentegen had Macedonië toch wat minder genaaid mogen zijn.

  • MarcvdHeijden schreef:

   Macedonië genaaid? Die mogen tussen twee van de allerminste nummers van dit festival!

   Dit is de beste startvolgorde die ooit door een omroep gemaakt is, naar mijn mening.

   • gj schreef:

    Het gaat voornamelijk om de vier, maar het zou op zich er niet toe moeten doen — en de kwaliteit van wat eromheen zit is inderdaad zo.

 5. Damsco schreef:

  De landen die de afgelopen jaren als 7e hebben moeten optreden in de 2e halve finale, hebben zich allemaal niet gekwalificeerd (Ierland 2016, Portugal 2015, Litouwen 2014, Bulgarije 2013 etc.). OG3NE zit gesandwitched tussen twee heel uitgesproken nummers waarvan ik verwacht dat ze beide de finale halen. Roemenië is, denk ik, een televote-magneet en ook Hongarije hoort o.b.v. originaliteit thuis in de finale. Ik ben dus niet zo enthousiast v.w.b. de startvolgorde.

  Het enige positieve is dat de nummers van Roemenië en Hongarije enigszins polariseren (beide hebben rap-elementen en dat scoort vaak wat minder), waardoor de meerstemmigheid van OG3NE goed kan opvallen. Zoals al eerder aangegeven moet de staging dan wel echt uitmuntend zijn en moeten ze de laatste minuut echt knallen met dat nummer.

  Op dit moment zegt mijn gevoel (nog steeds, helaas): geen finale.

  • youri schreef:

   Hmm als je er zo tegen aan kijkt klinkt het best logisch idd

  • Hans P. schreef:

   De liedjes die de laatste jaren als 7e in de eerste halve finale moesten optreden eindigden in de finale allemaal in de top 10 (Oekraïne 2013, Rusland 2014, Estland 2015, Armenië 2016). Wat wil je nu zeggen? Dat als we in de eerste halve finale gestaan hadden we in de top 10 geëindigd waren en nu we in de tweede halve finale staan halen we de finale niet eens? Met hetzelfde liedje.

   De plek in de startvolgorde is maar marginaal van betekenis. Natuurlijk kun je beter in de tweede helft van een halve finale zitten dan in een eerste. En verder is het van belang hoe goed of slecht de liedjes voor en na je zijn. Maar of je nu als 6e, 7e of 8e moet doet niet terzake.

   Straks doet Rusland niet mee en mogen we als 6e. De liedjes die in de afgelopen jaren als 6e in de tweede halve finale moesten optreden hebben allemaal de finale gehaald (met Rise like a Phoenix als meest opvallende) dus ja… Hoopen dat Rusland niet meedoet want dan staat O’G3NE ineens in de finale? (zucht)

   • Anonimus schreef:

    Heerlijk hoe je Damsco ff op z’n nummer zet.

   • robbert-rotterdam schreef:

    +1

   • Damsco schreef:

    Hans P.,

    Nee, dat bedoelde ik niet te zeggen (anders had ik dat wel geschreven). Het viel me alleen op dat nummers vanaf de 7e startpositie de afgelopen jaren de finale niet haalden, that’s all. Daarnaast viel het me op dat het nummer ingebakken zit tussen twee opvallende nummers met veel eigenheid en dat daarmee Lights & Shadows een beetje in het niet valt.

    Dat nummers vanaf de 7e positie in de 2e halve finale automatisch niet zouden kwalificeren maakte je er zelf van.

   • Will Geerts schreef:

    Hans P. = Janus: zelfde irritante betweterige manier van schrijven. Als je iemand wil tegenargumenteren, kan dat volgens mij ook vriendelijker. Tenzij je natuurlijk zwaar gefrustreerd in het leven staat, dan moet je je wel uitwerken op een anoniem forum.

 6. Sven schreef:

  Prima loting voor OG3NE! Na de jodelrap van Roemenië, dat velen (inclusief moi) als verschrikkelijk ervaren, is helemaal geen slechte plek. Ook Hongarije, dat vocaal live echt stukken minder is (luister maar naar z’n optreden in de Hongaarse finale) zal qua stem door de mand vallen na Nederland.

  Tweede halve finale:
  Goede loting voor Servië, Nederland, Denemarken, Ierland, Noorwegen, Bulgarije en Israël.
  Slechte loting voor Oostenrijk, Rusland (als ze meedoen), Macedonië, Hongarije, Zwitserland en Estland (laatstgenoemde zal worden weggevaagd door Israël denk ik).

  België loot, net als Nederland, prima lijkt me zo. Net voor de hysterische inzending van Montenegro zal Blanche zeker opvallen.

  En oh, wat opvallend dat Björkman zich bemoeid met de loting van de halve finales en Zweden mag als eerste op.

 7. Wim1970 schreef:

  Ik hoop dat Rusland afhaakt en nooit meer meedoet.

 8. dave schreef:

  waren ook niet echt denderende liedjes van Ierland, Portugal, Bulgarije en Litouwen! Og3ne gaat opvallen door hun loepzuivere stemgeluid!

  Damsco:
  De landen die de afgelopen jaren als 7e hebben moeten optreden in de 2e halve finale, hebben zich allemaal niet gekwalificeerd (Ierland 2016, Portugal 2015, Litouwen 2014, Bulgarije 2013 etc.). OG3NE zit gesandwitched tussen twee heel uitgesproken nummers waarvan ik verwacht dat ze beide de finale halen. Roemenië is, denk ik, een televote-magneet en ook Hongarije hoort o.b.v. originaliteit thuis in de finale. Ik ben dus niet zo enthousiast v.w.b. de startvolgorde.

  Het enige positieve is dat de nummers van Roemenië en Hongarije enigszins polariseren (beide hebben rap-elementen en dat scoort vaak wat minder), waardoor de meerstemmigheid van OG3NE goed kan opvallen. Zoals al eerder aangegeven moet de staging dan wel echt uitmuntend zijn en moeten ze de laatste minuut echt knallen met dat nummer.

  Op dit moment zegt mijn gevoel (nog steeds, helaas): geen finale.

 9. Kristof schreef:

  Op eurovision.tv kan je nu de recaps horen van de halve finales in de juiste volgorde.

  Mijn keuze voor Semi 1 (opgelet, wel onder voorwaarde van goede performance) in willekeurige volgorde
  zeker door: Zweden, België, Finland, Portugal, Griekenland, Moldavië en Cyprus
  Mogelijk door: Australië, Montenegro, Azerbeidjan, Ijsland en Letland. Ik vrees dat Azerbeidjan en Ijsland uit de boot vallen ten voordele van Montenegro en Letland.
  Griekenland heeft een superplaats waardoor het zowiezo opvalt en punten gaat scoren, hoe zwak dit nummer ook is.

  Mijn keuze voor Semi 2 (idem voorwaarde) in willekeurige volgorde
  zeker door: Rusland, Macedonië, Malta, Nederland, Ierland, Zwitserland, Wit-Rusland, Bulgarije, Estland en Israël. (dit zijn er 10)
  Mogelijk door: Servië, Roemenië, Hongarije, Kroatië en Noorwegen.

  Mijn top 10 tot nu toe – mijn top 4 beluister ik bijna non-stop
  1/ België, (voor het eerst geloof ik in onze winstkansen maar dan moet het minstens even opvallen als Loic Nottet en Tom Dice – het moet er “boenk” op zijn)
  2/ Finland,
  3/ Portugal
  4/ Ierland
  5/ Italië
  6/ Macedonië
  7/ Wit-Rusland
  8/ Nederland
  9/ Estland
  10/ Zweden

  Wat denken jullie?

  • Marco schreef:

   Gaaf, iemand die dezelfde drie landen in de top 3 heeft staan als ik! Mijn volgorde is wel iets anders (sorry Kristof, ik gun jullie de winst van harte, maar mis dat beetje extra wat ik idd wel bij Loic Nottet vond). Ik vind Portugal het meest bijzondere van de drie en Finland is het liedje wat ik het moeilijkst uit mijn hoofd krijg.

  • harm stirnberg schreef:

   Als dit de einduitslag is Kristof dan kan ik me daar prima in vinden. België mag beloond worden voor eigenzinnigheid en Nederland voor de loepzuiver zingende zussen.

 10. Stanislav schreef:

  Maakt niet uit, Nederland haalt de finale toch niet.
  EO-jongerendag is pas in juni, daar is het liedje meer geschikt voor!

 11. Andreas schreef:

  Lijkt me een mooie plek voor Nederland om de finale te kunnen halen.

 12. Jarno schreef:

  Meer dan uitstekende startpositie voor onze meiden na een ongelooflijke bak herrie van heb ik jouw daar en voor een eentonige zeurkous die zichzelf steeds maar herhaald beter kan niet in mijn ogen :)

 13. tippy2 schreef:

  Mooie startpositie, jammer achter Roemenie maar misschien vinden velen dat een opluchting, ik ben tevreden… :-)

 14. Daan schreef:

  Helaas dat ze Oekraine er niet uit kunnen trappen dit jaar. Gelukkig gaat dit de komende jaren wel gebeuren. Hoop dat Rusland er nog wel bij is dit jaar, anders zingen we op plek 6.

  Blij met de 7de plek. Tussen Yodelah Overvlakee en Het Hongaarse rap/krampachtige lied. Roemenië gaat waarschijnlijk helaas door al hoop ik dat ze een Griekenland 2016/Turkije,Polen 2011 meemaken en een keer niet verzekerd zijn van een finale plek. Blijf het zeggen, ik geloof in onze dames en zie Og3ne echt wel een top 5 als niet top 3 plek behalen.
  SF2 door: Nederland, Rusland*, roemenië,Denemarken, Bulgarije, Polen, Israel, Wit Rusland, Estland, Hongarije en laten we eens gek doen, San Marino. maar hopenlijk Oostenrijk.

  • Wim1970 schreef:

   Jij hebt duidelijk niet door dat Rusland aan het provoceren is, ze spelen een vuil spel.

 15. He1n schreef:

  De meiden moeten hun nummer eindigen met dat a_capella stukje en een giga uithaal aan het eind.
  Niet dat softe op het eind…slaapverwekkend. De kijker moet wakker blijven

 16. Nordman schreef:

  Eerste reactie: Gelukkig niet té vroeg, maar wel na het oh zo aanstekelijke en opvallende Roemenië…. Hongarije zie ik ook wel de finaleplek halen. Wordt m.i. ondergewaardeerd. Enige in z’n soort. Grote contrast zal ook de liveuitvoering zijn die bij Ro en Hon toch minder sterk is dan onze dames. Og3ne gaat sowieso presteren onder druk. Laten we daarnaast niet vergeten dat er bij de startvolgorde ook rekening wordt gehouden met hoe de acts eruit zien. Ik verwacht een tot in de puntjes verzorgde act van NL.

 17. RobRotterdam schreef:

  De act wordt spectaculair, nog beter dan de act van Ilse & Waylon

 18. Ria NL schreef:

  Mooie loting voor Nederland. Ik heb alle vertrouwen in de dames en wens ze alvast veel succes toe !!

 19. Lilly schreef:

  RobRotterdam:
  De act wordt spectaculair, nog beter dan de act van Ilse & Waylon

  Ze hebben al vanaf het bekend was gezegd dat ze heel goed weten dat de act net zo belangrijk is…dus als ze daar ook naar handelen moet dat goedkomen!

 20. J1. schreef:

  Mijn gevoel blijft me zeggen dat Og3ne het veel beter gaat doen dan veel mensen/wedkantoren verwachten!! Ik vind het een prima plek zo tussen Roemenie en Hongarije

 21. harm stirnberg schreef:

  ESC Insight
  Netherlands HIT,
  We will be hearing some of the best vocal harmonies in years when Og3ne start singing in Kiev- The Vol sisters could bring the Netherlands yet another dark horse Eurovision entry with this wonderfully evocative and emotive song that has amazing vocals and even a crowd participation clapping section. A possible winner for me. Boog needs to watch the live performance that Ross was talking about and you will see vocal gold. This is also in Kiev the song that has a backstory to it ( written about there mum who is ill ) which might be picked up by the big media corporations and commentators.
  Mooie opsteker voor Og3ne. Succes meiden toi toi toi

 22. Esmee schreef:

  Ik vind dat Nederland een goede 7e plaats heeft. Ten eerste is het jodelen van Roemenië best leuk om te horen, maar de zanger – al staat die nog zo zijn best te doen – is gewoon geen echte rapper. Bovendien verwordt het liedje op een gegeven moment tot iets raars, waardoor elke logica met betrekking tot dat jodelen verloren gaat. Ten tweede hebben we Hongarije na Nederland. Die is live qua stem, qua zang, een afgang vergeleken bij Nederland.
  Ik zie Nederland zonder moeite naar de finale gaan.

 23. Esmee schreef:

  Ik heb 5 nummers die ik wel in de finale zie.
  In volgorde van optreden:

  Servië
  Oostenrijk
  Nederland
  Ierland
  Israël

  De rest zal me worst wezen.

 24. GerardMartin schreef:

  Van alle nummers kunnen mij 10 nummers nog wel bekoren, bij de rest kan ik m’n tijd beter besteden. Die startvolgordes vind ik totaal onbelangrijk.

 25. Kenny schreef:

  De liedjes die ik vaak luister (Willekeurige volgorde)

  Wit-Rusland
  Estland
  België
  Armenië
  Finland

  Af en toe:

  Nederland
  Azerbaijan
  IJsland
  Hongarije

 26. Gert schreef:

  Damsco:
  De landen die de afgelopen jaren als 7e hebben moeten optreden in de 2e halve finale, hebben zich allemaal niet gekwalificeerd (Ierland 2016, Portugal 2015, Litouwen 2014, Bulgarije 2013 etc.). OG3NE zit gesandwitched tussen twee heel uitgesproken nummers waarvan ik verwacht dat ze beide de finale halen. Roemenië is, denk ik, een televote-magneet en ook Hongarije hoort o.b.v. originaliteit thuis in de finale. Ik ben dus niet zo enthousiast v.w.b. de startvolgorde.

  Het enige positieve is dat de nummers van Roemenië en Hongarije enigszins polariseren (beide hebben rap-elementen en dat scoort vaak wat minder), waardoor de meerstemmigheid van OG3NE goed kan opvallen. Zoals al eerder aangegeven moet de staging dan wel echt uitmuntend zijn en moeten ze de laatste minuut echt knallen met dat nummer.

  Op dit moment zegt mijn gevoel (nog steeds, helaas): geen finale.

  Gewoon even een objectieve (of zo objectief mogelijke) samenvatting waarom ik denk dat Nederland wederom flink kan verrassen:
  https://songfestivalwerk.wordpress.com/2017/03/29/og3ne-met-lights-and-shadows/

  Ik vind de ‘loting’ redelijk goed voor Nederland. Een mooi kluitje van uitschieters: Roemenië, Nederland, Hongarije en Denemarken (met heel misschien Ierland). Doet me beetje denken aan het kluitje Denemarken, Rusland, Oekraïne, Nederland uit de eerste halve finale van 2013. Allemaal liedjes die je op de één of andere manier doen opveren door een unieke USP. Zo ook dit jaar. En vaak heeft dat ook nog een beetje onderlinge aanzuigende werking in de resultaten.

 27. Henk Jan schreef:

  Montenegro gaat goed opvallen in elk geval! En hartstikke verdiend door naar de finale! :-) Lekkerste nummer dit jaar als het om ritme en meezingen gaat.

 28. Henk Jan schreef:

  Liedjes die ik het meest luister:

  – Paper – IJsland
  – Verona – Estland
  – Space – Montenegro
  – City Lights – België

  Wat mij betreft de grote kanshebbers dit jaar!

 29. Mimi schreef:

  We zijn opeens 10 plekken gestegen. We staan nu op plek 15. Waar komt dat ineens vandaan? ;)

 30. Sannie schreef:

  NL inderdaad flink gestegen en Denemarken ook. Belgie weer een plaatsje gezakt naar nummer 5 nu.

  • Matje schreef:

   Is niet zo moeilijk want er was maar een wedkantoor waar we heel laag stonden en sinds vandaag wordt daar veel gegokt niet alleen op nl maar ook op andere. Leuk om te zien dat we maar liefst 12 plaatsen omhoog schieten maar het zegt gewoon niet veel over de kansen in Kiev. Verwacht zelfs dat we de top tien in gaan mochten ze zaterdag het dak eraf blazen in Amsterdam. Lang zijn de zusjes ondergewaardeerd gebleven op internationale sites en nu eindlelijk wat meer in de spotlights.

   • Nordman schreef:

    Yep :) top 10 in de finale geloof ik nog steeds in! Kan het ook komen door het feit dat een aantal artiesten live nog niet weet te overtuigen na hun optredens in Tel aviv en Londen? Kan een reden zijn dat Blanche een plaatsje zakt bijvoorbeeld. Onze dames hebben al bewezen live steady te zijn. Je weet gewoon dat zij het gaan nailen. Ik verwacht tijdens de repetities een verdere stijging.

 31. Robert schreef:

  Nederland stijgt van 26 naar 16 bij de bookmakers,gaat hoog eindigen dit!succes O’gene

 32. DirkO schreef:

  Nu nog 14e bij de bookies, maar als we de “frist reharsal” hebben gezien, regelrecht de top 5 in.