Russische kandidate mag Oekraïne niet in [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

203 reacties

 1. GerardMartin schreef:

  Die botenparade is voor de homo’s wat die blote lellebellen zomercarnavalparade voor de hetero’s is. Gewoon mee doorgaan dus en wie zich eraan stoort gaat maar even wat anders doen!😉

  • Wim1970 schreef:

   Homo’s en lellebellen zijn 2 verschillende dingen. De Gaypride is om de acceptatie te vergroten, het zomercarnaval heeft niks met acceptatie te maken. Nee, ik hoop dat de Canalpride snel verleden tijd is. Een schande voor de homogemeenschap.

   • riccardo schreef:

    Ja en iedere mevrouw met roots in exotischer oorden dan de onze loopt in haar vrije tijd in een miniscule glitter tanga met veren op haar hoofd. Wat is je probleem?

   • GerardMartin schreef:

    Zoals ik al zei, laat die mensen als ze dat leuk vinden en ga je met wat anders bezighouden!

   • Wim1970 schreef:

    Mijn probleem is dat er niet alleen hetero’s zijn maar ook heel veel homo’s die de Canalpride walgelijk vinden en de acceptatie juist NIET bevorderen. Ik moet me op m’n werk vaak verantwoorden dat niet alle homo’s zo zijn.

   • Hans schreef:

    Misschien moet je eens met iemand gaan praten, Wim. Anderen hoeven er niet de dupe van te worden dat jij een probleem hebt.

 2. Robert schreef:

  Ik hoorde op het nieuws iets over een U-bocht constructie?
  Waarbij Yulia Samoylova in Rusland optreedt en het met een videoverbinding aan de show wordt toegevoegd?
  Het moet toch niet gekker worden

 3. Hebbuzz schreef:

  Via Satelliet, prima hedendaagse oplossing.

  Alleen wel graag waarnemers er op af sturen en pre-recorden :-P
  Moet alleen geen common business worden.

 4. Wim1970 schreef:

  En als Nederland een voormalig jihadstrijder stuurt en UA wil dat niet hebben, wat dan?

 5. Betty*Beyond schreef:

  GerardMartin:
  Die botenparade is voor de homo’s wat die blote lellebellen zomercarnavalparade voor de hetero’s is. Gewoon mee doorgaan dus en wie zich eraan stoort gaat maar even wat anders doen!

  <3

 6. Betty*Beyond schreef:

  wat een gedoe weer…dit word zo’n zal-blij-zijn-als-dit-ESC-over-is jaar

  is het niet makkelijker om een andere zanger/zangeres te kiezen en haar volgend jaar mee te laten doen?

 7. Anna Maria schreef:

  Ik denk dat veel mensen die hier reageren het geluk hebben een Nederlands (dan wel Belgisch) paspoort te hebben. Wat Oekraïne hier gedaan heeft ligt vrij voor de hand in het licht van de zeer arbitraire beslissingen die bijvoorbeeld dagelijks ook door Schengen-landen en het Verenigd Koninkrijk in honderden gevallen worden gemaakt om mensen niet toe te laten tot hun grondgebied. De fout die de Russische zangeres hier heeft gemaakt is niet zozeer dat ze de Krim heeft betreden, maar dat ze dit heeft gedaan via Russisch grondgebied, dan wel zonder toestemming van de Oekraïense autoriteiten waardoor ze de soevereiniteit van Oekraïne heeft miskent. Daarbij is mevrouw ook nog aantoonbaar tekeer gegaan tegen Oekraïne en is ze groot voorstander van de bezetting van de Oekraïne en Oost-Oekraïne. Deze wet was langer bekend dan vandaag, en heeft een rechtvaardiging die weliswaar politiek van aard is, maar wel begrijpelijk is gezien het recht van een land zijn soevereiniteit te verdedigen. Het feit dat de Oekraïense autoriteiten hebben besloten (los van de staatsomroep die het hele gebeuren organiseert) in dit geval deze wet te implementeren is vrij voor de hand liggend: een of andere TV show is geen gegronde reden om iemand die niet simpelweg een grensgevalletje is maar die ‘full on’ de reden is dat je een dergelijke wet hebt te weigeren. Ze weigeren mensen waarschijnlijk om veel minder, want dat doen autoriteiten. Ik ben juridisch hulpverlener en heb veel vrienden met flutpaspoorten, dus mijn cynische wereldbeeld is op een pan-Europese realiteit gebaseerd.

  Wat ik bedoel te zeggen is dat de woede onder ESF fans voor mij te verklaren is vanwege het feit dat mensen niet door hebben dat in eigen land en de meeste andere landen mensen om de domste redenen (zaken in de trant van: je kunt niet 100% hard maken dat jouw rijke moeder die hier een zeer respectabele baan heeft jou tijdens jouw bezoek van 5 dagen gaat onderhouden) niet naar huwelijken, bul-uitreikingen, begrafenissen etc. etc. kunnen – de echte once in a lifetime opportunities, omdat ze een flutpaspoort hebben (bijv. Russisch, Oekraïens, welk Afrikaans land dan ook, India etc. etc.). Waarbij de enige rechtvaardiging eigenlijk meer een soort xenofobie is. Veel mensen accepteren dit zelfs als een ‘fact of life’, terwijl ik zou moeten janken als mij dat zou overkomen. Rusland had hier met gemak iemand kunnen sturen die niet een probleem zou vormen voor de Oekraïense autoriteiten, de Russische autoriteiten zijn ook niet bepaald poeslief mbt tot wie ze wel en niet toelaten – dit zagen zij als geen ander aankomen en wat zijn ze waarschijnlijk aan het genieten nu van alle propaganda die ze kunnen genereren.

 8. allex schreef:

  Ik vind dit een slecht idee om haar via satelliet te laten performen omdat er zoveel omstandigheden anders zijn; stage, rehearsals, belichting, wel of niet live?, + de zangeres mist de hele sfeer van 2 weken omgeven zijn door andere songfestivaldeelnemers…. het zou me verbazen als ze hier op in gaan.

 9. Wim1970 schreef:

  Rusland is gewoon aan het provoceren en het lijkt wel of iedereen erin trapt.

 10. Peter schreef:

  Als dit mag is het ESF ten dode opgeschreven. Als de EBU slim is trekken ze de organisatie van de Ukraine in en geeft dit aan een land war het snel en vlekkeloos kan organiseren. Zweden kan zo het scenario van vorig jaar gebruiken. Zowel Rusland als de Ukraine worden van deelname uitgesloten voor het ESF, wl voor altijd.

  • Hans schreef:

   Dat is slim. wat denk je van alle mensen die al een hotel, tickets en vlucht hebben geboekt?
   Dat kan dus niet.

 11. mike B schreef:

  Heerlijke Rel, ipv streamen kunnen ze natuurlijk ook een hologram projecteren :P

 12. Esc-go schreef:

  Denk niet dat Rusland nog wil meedoen dit jaar. Ik geef ze geen ongelijk. Ik verlang naar de tijd dat deze Sovjet-landen nog niet meededen.

 13. Hans schreef:

  Ik hoop toch dat de Russen via een digitale constructie mee kunnen doen.
  Ik ga er zeker een aantal keren op stemmen!!

 14. Esc-go schreef:

  Voor Oekraïne is ze een persona non grata, dus ook via een live verbinding mag ze niet meedoen. Russen moeten of verstek laten gaan of met een andere kandidaat komen. Ik hoop eigenlijk dat Rusland zich terugtrekt, net als Turkije. Ik zal ze eerlijk gezegd niet missen. Rusland krijgt vaak punten omdat het Rusland is, ongeacht het nummer. Zo goed zijn hun nummers niet. Laat Italië en België maar weer eens winnen, gewikt omdat het goede liedjes zijn!

  • Wim1970 schreef:

   Kan het niet zo zijn dat Rusland vaak een goed nummer hebben dat ze veel punten krijgen? In 2011 kregen ze namelijk niet veel punten. Ik hoop ook dat de Russen definitief afhaken, ik zal ze zeker niet missen. Rusland is gewoon aan het sarren, niets meer niets minder. Als er één land is dat wordt overgewaardeerd dan is het Italië wel.

 15. Esc-go schreef:

  *gewoon

 16. He1n schreef:

  Laat Nederland sollidair zijn en lekker niet meedoen…sattelietverbinding vanuit de bank in nederland.
  Wat een gekte…waar gaat dit geheel nog over…..liedjesfestijn is het al lang niet meer. Ik ga naar Tineke Schouten die avond…

  • Wim1970 schreef:

   Tineke Schouten, wat een feest! Pfff.

   • Peter schreef:

    Nee jij bent een feest Wim1970. Bij geboorte in een bak azijn gevallen en altijd zuur gebleven.

  • Hans P. schreef:

   Solidair met wie? En waarom?
   Als het ESF je niet (meer) interesseert, prima, maar dat we “solidair” moeten zijn nu is een loze opmerking.

   • Wim1970 schreef:

    Helemaal mee eens. Als je op een land stemt op solidariteit ipv op een goed nummer, ben je verkeerd bezig. Op deze manier gaat het songfestival eraan. O wacht, ik ga op UK stemmen omdat er in London een aanslag was, gewoon om de Londenaren een hart onder de riem te steken. Dat de Engelsen een slecht liedje hebben doet niet terzake.

  • GerardMartin schreef:

   Er valt bij Tineke in ieder geval meer te lachen dan bij het songfestival.

 17. Má Laga schreef:

  Het komt nooit meer goed met al die voormalige Sovjet-Unie staten…

 18. Kenny schreef:

  Wij starten trouwens als 10e in de halve finale.

  • Michael Adam schreef:

   Uhm, je weet toch dat iedereen dingen op Wikipedia kan zetten? En dat eurovision.tv écht eerst met het nieuws zal moeten komen. Wikipedia maakt niets bekend, er wordt enkel al naar buiten gebrachte informatie vergaard.

   • Kenny schreef:

    Oh ok. Ik zag af en toe dat er wel iets verandert werd. Tot nu toe klopt het wel 9 van de 10 keer op wikipedia. De start volgorde van alle landen is ook al bekend, maar dit zal ook wel kloppen.

   • Kenny schreef:

    Ik zag eind vorig jaar trouwens dat Monaco op de lijst werd gezet inclusief zanger/zangeres, maar natuurlijk verdween dat weer. XD

   • Michael Adam schreef:

    Laatst stond er dat die jongens van Wiwibloggs San Marino zouden vertegenwoordigen. Zó serieus kun je het dus nemen hah.

    Wikipedia is gewoon een openbare encyclopedie waarin iedereen toevoegingen kan doen. Soms wellicht ‘rumours’ die uiteindelijk kloppen maar dat gebeurt zeker niet bij de startvolgorde. Dit klopt dus niet.

 19. anoni schreef:

  hoe weet je dat kenny?

  • Kenny schreef:

   De wikipedia pagina is over het algemeen wat sneller in het bekend maken. ;)

 20. Hebbuzz schreef:

  Als 10e kan niet eens, want eerste helft bestaat maar uit 9 landen :-P

 21. Michael Adam schreef:

  https://youtu.be/Vtax_svvd_Y

  Off topic maar deze Amerikaanse reviewt alle 43 liedjes en is ontzettend overtuigd van succes voor Nederland en België. Leuk om te zien.

  • Nordman schreef:

   Zeker leuk om te zien! Als ik dan één mag toevoegen? https://www.youtube.com/watch?v=JFiNef3oM00 Enthousiaste dame! En wat ze over het lied zegt klopt toch ook wel. De meeste fans willen maar al te graag mee kunnen zingen. Daar is dit lied niet voor bedoeld en dat betekent niet dat het meteen slecht is. Og3ne gaat dit straks goed uitvoeren, let maar op. Ik verwacht geen CommonLinnets stijging bij de bookies, maar dicht in de buurt komen van, zou kunnen als de staging klopt.

  • Hebbuzz schreef:

   Ik vind haar nogal flauw en niet echt diepgaand in haar commentaar, verder dan hmmm hmmm nah, good, noooow, ok, komt ze niet

   • Michael Adam schreef:

    Klopt. Maar over Nederland zei ze wel wat meer dus dat vond ik leuk om te delen ;)

  • smiegel schreef:

   ja beetje domme amerikaan als je het mij vraagt; die andere dame die Nordman aanhaalt is een stuk leuker en diepgaander

 22. Frank. schreef:

  Ik hoop dat deze landen ooit nog eens meedoen met het songfestival ?
  Luxemburg – Monaco – Andorra – Slovakije – Turkije – Marokko.

  En deze landen ooit erbij komen ?
  Kosovo – Libanon – Liechtenstein – Vaticaanstad – Schotland.

  Zou mooi zijn eens met 50 landen tesamen !

  • GerardMartin schreef:

   Vind je het nog niet genoeg?? Mijn God aub zeg!

  • Michael Adam schreef:

   Nou landen als Libanon en Marokko zullen niet voorbij komen zolang Israël mee doet. Turkije komt niet met deze huidige politiek.

   Dwergstaten a la Monaco, Vaticaanstad, Andorra en ook het deelnemende San Marino mogen wat mij betreft weg blijven.

   Slowakije is de enige die er wat mij betreft wel bijhoort, eventueel met Luxemburg.

   En als de UK definitief uit elkaar dondert zul je vast Wales, Engeland, noord Ierland en Schotland krijgen ja.

 23. smiegel schreef:

  ja beetje domme amerikaan als je het mij vraagt; die andere dame die Nordman aanhaalt is een stuk leuker en diepgaander

 24. Will Geerts schreef:

  Frank.:
  Ik hoop dat deze landen ooit nog eens meedoen met het songfestival ?
  Luxemburg – Monaco – Andorra – Slovakije – Turkije – Marokko.

  En deze landen ooit erbij komen ?
  Kosovo – Libanon – Liechtenstein – Vaticaanstad – Schotland.

  Zou mooi zijn eens met 50 landen tesamen !

  Zit je er op te wachten ? Het niveau van kleine staten is belabberd. Je kan toch niet zeggen dat San Marino of Andorra goede inzendingen hebben gestuurd. Als Slowakije zo zwak is als buurland Tsjechie, mogen ze ook thuisblijven. En de Balkan stelt ook al jaren niks meer voor op het Songfestival, zie niet in hoe Kosovo daar verandering in kan brengen tenzij ze ook de politiek melige toer opgaan.

  • Michael Adam schreef:

   Lekker kort door de bocht, kwestie van smaak. Ik vind dat er genoeg goede muziek van de Balkan komt.

   • Jan de Taalregelman schreef:

    Uit Swedie-Herzegovina ?

   • Will Geerts schreef:

    Zoals het “stuck in de 90’s”-riedeltje van Macedonie… of 1 of ander zaaglied van Zeiko die zijn populariteit te danken heeft aan zijn fans in de Servische rusthuizen.

 25. riccardo schreef:

  Walgelijk, wauw, we zien verschillende dingen. Het gaat ook over acceptatie, niet alleen.
  Wim1970:
  Mijn probleem is dat er niet alleen hetero’s zijn maar ook heel veel homo’s die de Canalpride walgelijk vinden en de acceptatie juist NIET bevorderen. Ik moet me op m’n werk vaak verantwoorden dat niet alle homo’s zo zijn.

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Als ze nou eens eerst Kanaaltrots zeggen…

  • riccardo schreef:

   Als jouw imago te lijden heeft onder een dagje Botenparade moet je daar denk ik zelf aan werken Wim.

   • Wim1970 schreef:

    Laat ik nou niet de enige zijn die zich aan deze wanvertoning stoort. Vind je het gek dat er nog homo’s in elkaar worden geramd, komt mede door de Canal-pride.

 26. Frank. schreef:

  Will Geerts: Zit je er op te wachten ? Het niveau van kleine staten is belabberd. Je kan toch niet zeggen dat San Marino of Andorra goede inzendingen hebben gestuurd. Als Slowakije zo zwak is als buurland Tsjechie, mogen ze ook thuisblijven. En de Balkan stelt ook al jaren niks meer voor op het Songfestival, zie niet in hoe Kosovo daar verandering in kan brengen tenzij ze ook de politiek melige toer opgaan.

  Ik Hoop heb ik gezegd. ( ik hoop . )
  Ik zit er niet op te wachten.

 27. Wim1970 schreef:

  Je hoopt ’t maar je zit er niet op te wachten? Ehm…

 28. Anita V. H. schreef:

  Wim1970:
  Je hoopt ’t maar je zit er niet op te wachten? Ehm…

  Ja jij maar lekker beffen, jog.

 29. eric schreef:

  De EBU heeft natuurlijk geen kloten. Die moet KEIHARD opstaan voor geen politieke statements etc etc .
  Dat houd in evenement cancelen en verplaatsen. En Gastland schorsen voor 3 jaar.
  Maar daar zijn evt twee reden voor dat ze dit niet doen.
  Geld dus graaien graaien……..
  Of via via verschuilen achter het feit om putin te pesten.
  Nederland moet een goed vb geven . NIET GAAN !!!!! dan show je de wereld wat

  • Wim1970 schreef:

   Waarom zou Nederland niet moeten gaan? Zie je niet dat Rusland het erom doet? Het enige land dat geschorst zou moeten worden, is Rusland.

   • eric schreef:

    ow wat doet rusland dan ? sturen ze een liedje met vervelende teksten over het verleden of zo ( zoiets als Oekranie laatste jaar ) Sturen ze iemand met een wapen of is ze zelfmoordtype met bom ?
    Wat zie ik niet, wat jij wel ziet WIm1970. ?
    het behoort een liedjesfestijn zonder politieke dingetjes van beide kanten te zijn. En Oekranie is net zo politiek corrupt als rusland.
    Maar laten we dat aub op 1 avond effe vergeten.
    Kinderachtig gedoe

   • Wim1970 schreef:

    Hoe je het ook wendt of keert, de Oekraïense inzending van vorig jaar is goedgekeurd door de EBU. Het lied van Jamala ging over persoonlijke ervaringen, over 1944. Dan zou Brandenburger ook niet gemogen hebben, of Keine Mauern mehr, allemaal politiek beladen. Ik sta achter Oekraïne, 200%. De Russen zijn net Turken en moslims, gauw boos.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Evenement verplaatsen is ook erg moeilijk. Vele artiesten hebben de periode vastgezet voor het ESF en hebben daarna weer gewoon hun contractuele verplichtingen. Je kunt niet van die artiesten vragen ze contracten verbreken. Het evenement zal gewoon in dezelfde periode moeten plaatsvinden. En het is echt te laat nu om het nog te verplaatsen naar een andere stad. Behalve dat het moeilijk zal zijn om op korte termijn een geschikte locatie te vinden, zouden er bij een verplaatsing van locatie ook te veel gedupeerden zijn. Denk aan al de bezoekers die vliegtickets voor Kiev geboekt hebben en kamers hebben gereserveerd, waarvan vele al betaald zijn. De EBU probeert het in eerste instantie met allerlei compromisvoorstellen (optreden via satellietverbinding, etc), maar als daarin niet snel een akkoord bereikt wordt, zal EBU toch kleur moeten bekennen en een definitieve beslissing moeten forceren. Dan zal een van beide partijen wellicht boos zijn, maar dan kan het evenement in elk geval doorgaan, want EBU kan het niet maken tegenover alle artiesten en belangstellenden om het gebeuren niet door te laten gaan. Ik zie dan de claims al komen en Sand’s kop rollen.

 30. Kobe schreef:

  Is ze er nu nog niet?

 31. J1. schreef:

  En nu verder? Wanneer wordt er uitsluitsel gegeven? Vind dat EBU deadline moet stellen

  • robbert-rotterdam schreef:

   J1.:
   Vind dat EBU deadline moet stellen

   Absoluut. Deadline stellen en kleur bekennen. Er zit niets anders op.

 32. Má Laga schreef:

  Misschien komt dat omdat ze een beroerde stem en een nog beroerder lied heeft?

 33. Gert schreef:

  eric:
  De EBU heeft natuurlijk geen kloten. Die moet KEIHARD opstaan voor geen politieke statements etc etc .
  Dat houd in evenement cancelen en verplaatsen. En Gastland schorsen voor 3 jaar.
  Maar daar zijn evt twee reden voor dat ze dit niet doen.
  Geld dus graaien graaien……..
  Of via via verschuilen achter het feit om putin te pesten.
  Nederland moet een goed vb geven . NIET GAAN !!!!! dan show je de wereld wat

  Juistem dit populistische gezever mit een flinke ‘Geert Wilders’-saus moeten we voorkomen.

 34. Robert schreef:

  Verschuilen achter plaatselijke “wetgeving” gaat in dit geval niet werken, wetgeving wordt in dit soort landen nu eenmaal politiek gebruikt als het de machthebbers uitkomt.
  Dus de EBU moet nu duidelijk stellen:
  Rusland moet gewoon kunnen meedoen.
  Zo niet, dan gaat Oekraïne volgend jaar maar lekker thuisblijven, of zoiets.
  En de EBU moet de regels aanpassen om dit soort wantoestanden in de toekomst te voorkomen

 35. Eddy schreef:

  Toch opmerkelijk hoeveel mensen ineens pro Rusland zijn!
  Als Belg heb ik niet zo’n prettige ervaringen met de mensen van de Russische ambassade in Brussel.
  Je moet maar eens proberen een visa te krijgen als je door een in Rusland wonende Oekraïner wilt ten laste genomen worden. Dan ervaar je als kleine Belg hoe onprettig de Russen kunnen zijn.
  Omdat ik toen dan maar naar Kiev ben gegaan kan ik met klem zeggen dat de mensen daar uitzonderlijk aangenaam en vriendelijk zijn. Zowel in het hotel, de winkels als op straat. Zeer behulpzaam en uitzonderlijk bescheiden.
  Als Rusland een lichamelijk gehandicapte zangeres stuurt (om medelijden op te wekken?) met een uitgesproken anti-Oekraïense attitude, dan is dat gewoon provocatie. Niks meer of minder.
  Uiteraard zijn niet alle Russen racistisch en homofoob (een vriendin van mij is Russische en een absolute schat van een mens) maar er spelen in deze eurosongsoap toch wel een hele boel bijzonder onfrisse Russische provocaties mee … Ze kunnen het gewoon niet verkroppen dat verleden jaar Jamala gewonnen heeft en dan nog met een lied dat een statement is tegen de Russische agressie (in het verleden en het heden).

 36. Kobe schreef:

  @ de redactie, is het mogelijk om een nieuw artikel te plaatsen aub?
  Ben dit politieke gezeur echt wel kotsmoe..

 37. Jim schreef:

  Inderdaad….is er gewoon al dagenlang niets nieuws meer te vermelden omtrent de Nederlandse inzending??

 38. Michael Adam schreef:

  Mee eens!! Gaan we nog aan de Douze Points dit jaar? Of wordt er gewacht op de startvolgorde.

  Het irritante is natuurlijk dat dat probleem dat in dit artikel wordt genoemd ervoor zorgt dat er maar geen startvolgorde bekend wordt gemaakt. Dit zijn juist de weken van de voorpret toch?

 39. Nostalgija schreef:

  Tot en met 31 maart kun je via de site en Facebook van Eurovision Artists stemmen voor de Songfestival Top-40 van 192 TV. Uitzending zaterdag 13 mei tussen 12.00 en 16.00 uur.

 40. riccardo schreef:

  Wim1970:
  Laat ik nou niet de enige zijn die zich aan deze wanvertoning stoort. Vind je het gek dat er nog homo’s in elkaar worden geramd, komt mede door de Canal-pride.

  Wie zijn identiteit niet behoudt heeft de wereld niets te bieden.
  Probeer eens een andere krant.
  Hoe is wanstaltig volgens jou?

 41. Esc-go schreef:

  Is er nog geen uitsluitsel gegeven? Gaat Rusland nou wel of niet deelnemen?

  • Esmee schreef:

   Zij mag in elk geval de komende 3 jaar Oekraïne niet in, vanwege de grensoverschrijdende overtreding in 2015. En Rusland heeft geen zin om een andere kandidaat te sturen.
   Het lijkt me dus dat Rusland dit jaar niet gaat deelnemen.

 42. Stanislav schreef:

  Wim1970:
  Laat ik nou niet de enige zijn die zich aan deze wanvertoning stoort. Vind je het gek dat er nog homo’s in elkaar worden geramd, komt mede door de Canal-pride.

  Komt echt niet door die Canal-pride… Komt eerder door onze heerlijke multiculturele samenleving, iets met een groep die van hun geloof homo’s van een flat gooien…

 43. Stanislav schreef:

  Frank.:
  Ik hoop dat deze landen ooit nog eens meedoen met het songfestival ?
  Luxemburg – Monaco – Andorra – Slovakije – Turkije – Marokko.

  En deze landen ooit erbij komen ?
  Kosovo – Libanon – Liechtenstein – Vaticaanstad – Schotland.

  Zou mooi zijn eens met 50 landen tesamen !

  AUB zeg! Geen Turkije geen Marokko en geen Libanon! Krijgen we nog meer van dat kattengejank erbij. Plus deze landen zijn alles behalve Europees…

  • Frank. schreef:

   Ha ha

   Stanislav: AUB zeg! Geen Turkije geen Marokko en geen Libanon! Krijgen we nog meer van dat kattengejank erbij. Plus deze landen zijn alles behalve Europees…

   Ha ha.
   Indien Oekraine ( uw land dus ! ) Rusland niet laat deelnemen met het ESC 2017.
   Dan gaat Oekraine 3 jaar uitgesloten worden van deelname aan het ESC. ( 2018 – 2019 – 2020 )
   Dat vind ik zeer mooi van de EBU dat ze er eens goed met bemoeien.
   Het moet eens gedaan zijn met dat politiek gedoe tussen Oekraine en Rusland.
   Het zijn precies kinderlanden.
   Songfestival mag geen politiek zijn en ik vind dat Oekraine moet stoppen met altijd dat politiek gedoe ertussen te brengen.
   Basta.

  • Hebbuzz schreef:

   Voorspelling:

   Oekraine/Proshenko gaat niet buigen, dat Oekraine volgend jaar niet meedoet zal hem een rotzorg zijn, alles beter dan nu een miljoenen strop. Bovendien kan hij leiderschap tonen door te blijven weigeren.

   Rusland zal ook niet inbinden en een flink klagen dat ze niet mee mogen doen, maar dat levert altijd minder aandacht op dan wanneer Yulia wel op het podium was toegelaten.

   EBU zal officiëel wel betreuren dat Rusland niet op hun feestje komt, maar geen boete uitdelen, of die opleggen aan de Oekraïne mag dan vanaf volgend jaar 1, 2 of 3 jaar niet meedoen. Zodoende wordt geen van de EBU regels overtreden, ook de wetten van Oekraine niet.

   Rusland is dus de morele winnaar met een kleine lange neus voorsprong. EBU denkt zich goed te hebben ingedekt, maar ik voorzie dat de dagen van Jan Ola Sand geteld zijn. Christer Björkman zal hem wel willen opvolgen en kan dan weer verder gaan met het om zeep helpen van het Songfestival. :-O

   • Esmee schreef:

    Maar de EBU heeft al gezegd dat ze de Oekraïnse wet zullen respecteren. Dat betekent dat er geen sancties zullen volgen. Als de EBU wijs is, tenminste. Want Oekraïne en Rusland zijn het ‘oneens’ over de Russische bezetting en het gerotzooi, en daar kan iedereen zijn mening over hebben, maar volgens het Internationaal Recht heeft Rusland onrechtmatig gehandeld.
    Met andere woorden: het zou me verbazen als Oekraïne de komende jaren uitgesloten zou worden van deelname aan het ESF.

   • Esmee schreef:

    En die mevrouw Deltenre is op een enorme manier haar vingers aan het branden, maar daar komt ze nog wel achter.

 44. Frank. schreef:

  Stanislav:
  En dit heeft wat met mijn reactie te maken???

  Oekraine stelt zich echt kinderlijk voor aan het ESC 2017 en dat is alles behalve Europees.

  • Wim1970 schreef:

   Jij hebt duidelijk niet door wat voor een vies spelletje de Russen spelen. Rusland speelt nu de slachtofferrol en ik vrees dat Rusland dit jaar het songfestival gaat winnen door sympathiestemmen. Als dat gebeurt is het songfestival dood en mag het van mij afgeschaft gaan worden. Oekraïne past de wet toe. Als Nederland een voormalige Syriëganger stuurt, houdt UA ook de deur dicht en terecht.

 45. Wim1970 schreef:

  Ik hoop dat Oekraïne voet bij stuk houdt, weg met die provocerende Russen!.

 46. Wim1970 schreef:

  De Russische dame heeft een inreisverbod van 3 jaar, dus wat wil men eraan doen? Het enige wat de Russen kunnen doen is een nieuwe kandidaat sturen, maar dat willen ze niet. Ze willen alleen provoceren en UA in een kwaad daglicht zetten, ze doen het erom. Ik snap niet dat veel mensen hier hun oogkleppen niet eens afzetten. Ik ben ook voor boycotten van het WK voetbal volgend jaar.

 47. J1. schreef:

  Vreemd…als ik Oddschecker Eurovision 2017 intyp op Google,staat er “to be held in Sweden” !!!????
  Foutje of weten zij meer en gaat het hele gebeuren verplaatst worden van Oekraine naar Zweden??