Valentina Monetta weer voor San Marino naar songfestival

Valentina Monetta zal weer voor San Marino aantreden op het Eurovisie Songfestival. Deze keer zal de zangeres in Kiev aantreden met het lied Spirit of the Night dat ze zal zingen met Jimmie Wilson. Het lied is een compositie van Ralph Siegel en de tekst is van Steven Barnacle en Jutta Staudenmayer.

Monetta trad ook al aan voor San Marino in 2012, 2013 en 2014. De laatste keer zorgde ze met Maybe voor de enige finaleplaats van San Marino.

San Marino komt uit in de tweede halve finale op donderdag 11 mei. Het is nu nog wachten op Bulgarije, Armenië en Rusland. Bulgarije zal morgen de inzending bekend maken en Armenië presenteert zaterdag het lied Fly With Me dat Artsvik in Kiev ten gehore zal brengen. Het wachten blijft dan nog op het nieuws of Rusland een lied heeft ingeleverd bij de EBU en zo ja welk lied dat dat dan is.

Het lied is een compositie van Ralph Siegel

60 reacties op “Valentina Monetta weer voor San Marino naar songfestival

 1. 1
  Daan says:

  YESSSS

  Valentina is fantastisch. Queen San Marino is back

 2. 2
  Damsco says:

  Oh nee, niet zij weer. Verschrikkelijke zangeres en lelijk nummer. Het is te hopen dat dit niet de finale haalt. Zo goedkoop.

 3. 3
  Ria NL says:

  En weer een oud songfestival deelneemster Valentina Monetta, dit keer in gezelschap van Jimmie Wilson.Moest dat nou zo lang duren om dit bekend te maken. Het nummer vind ik wel aardig maar of hiermee een finaleplaats gehaald zal worden is zeer de vraag. Ik denk niet dat ik hier op ga stemmen.

 4. 4
  Hebbuzz says:

  OK Toegegeven het is best een aardig niemendalletje. maar ik kan Valentina gewoon niet uitstaan. Erg jaren’70/’80 disco. Beetje rommelig, maar zou zo de finale kunnen halen in zwakke semi. Ook twee modulaties, net als OG3NE ;-)

 5. 5
  Hebbuzz says:

  Het nummer moet nog wel even 50 seconden ingekort worden.

 6. 6
  Anonimus says:

  Heel leuk nummer!

 7. 7
  Joss says:

  Waar blijft Ome Ralph het geld vandaan halen ???
  Thx for the presskit !!!!

 8. 8
  RobbieR says:

  Goed kopen donna summer kitsch. Wel leuk.

 9. 9
  Bert says:

  Verschrikkelijk, wat oubollig!

 10. 10
  RobRotterdam says:

  Duo doet mij denken aan een slechte copy van Franklyn Brown en Maxime , de eerste keer, 1995.

 11. 11
  Eddy says:

  Lekker oubollig, klinkt verdorie heel aangenaam. Duurt wel te lang … maar dit is zeker niet slechter dan de zweudse prefab zanger. Die is gladder dan een jaarvoorraad vaseline.
  ‘Spirit of the Night’ is net zo berekend als veel andere inzendingen en de doorsnee songfestivalkijkers (dus niet degenen die hier op dit forum aanwezig zijn) weten niet eens wie die Valentina is!
  De aversie tegenover de vrouw is enkel aanwezig bij de hardcore ESC-fans. Idem dito voor Ralph Siegel (die ik er overigens van verdenk ook achter de Nederlandse inzending te zitten … da’s toch 100% Siegel).
  Nu dat wij bijna alle inzendingen kennen kan ik alleen maar zeggen dat Italië met kop en schouders boven al de rest uitsteekt en dat er dit jaar énorm veel klein toxisch afval tussen de liedjes zit.
  Je hebt twee grote tendensen, de longen uit hun lijf krijsende madammen die mekaar totaal gaan kannibaliseren en de zeer slechte dance muziek.
  Ik hoop dat originaliteit (Italië, Portugal, Hongarije, …) het zal halen van de kermismuziek (Roemenië en Griekenland op kop) en de ‘ik heb een strot en ik zet ze open’ trutten (teveel om op te noemen).
  Als er dan toch een kitscherig nummer moet gekozen worden, dan maar Moldavië. Dat is tenminste zonder pretentie en de zanger kan écht zingen. Bovendien hebben ze daar in Moldavië zin voor humor.
  Als je dat woord uitspreekt tegen de ‘man met de staart’ uit Montenegro (o wat is hij kinky … en dat voor ’n Montenegrijn … daar moeten we de Wurst-award voor uit de kast halen) of de ‘paperqueen’ Svala (niks pijnlijker dan een papercut) weten ze niet eens waarover je het hebt. Zo belangrijk zijn ze (in hun eigen wereldje).

 12. 12
  Nordman says:

  GEWELDIG dat Valentina weer terug is. Maar wat een slecht discolied. Geen finale voor San Marino!

 13. 13
  Bandido - Georgia says:

  Ja, ik kan ook niet zoveel met Valentina. Maar ja, als “guilty pleasure” is dit natuurlijk wel een welkome afwisseling. Het is ouderwets en oubollig, maar ook gaat het erin als koek. Ik zie dit toch wel als kanshebber om op de valreep door te gaan.

 14. 14
  Kenny says:

  San Marino doet het steeds beter. Vorig jaar had San Marino ook een leuk nummer. de zanger was dan niet zo goed. Maar dit jaar heeft Valentina weer een leuk nummer. ^^

 15. 15
  Jarno says:

  THE QUEEN IS BACK!!!!! :):):)

 16. 16
  dick says:

  Typisch Ralph Siegel vehikel. Heel erg ouderwets wat mij betreft kansloos.

 17. 17
  GerardMartin says:

  Dat mens weet van geen ophouden! Waarschijnlijk is zij de enige zangeres in het land naast nog één zanger. Het nummer is een gezellig niemandalletje, ene oor in andere uit. Ralph Siegel is die niet inmiddels 98 ofzo??

 18. 18
  Max Mark says:

  Waarom gaat ze niet een keer met een goed nummer? En steeds met van die siegel brouwsels? Ze is best een goede zangeres. Ze zou toch ook meedoen om te winnen? Waarom dan niet een keer een beter nummer, een andere componist, een ander genre?

  Ik snap niet de je vier keer wil met steeds zo’n kansloos nummer. Ze moet toch meteen horen en weten dat je hier niet mee wint?

  • 18.1
   RobbieR says:

   Sterker nog het is een geen onverdienstelijk jazz zangeres.

  • 18.2
   Jarno says:

   In 2013 had ze wat mij betreft best mogen winnen met dat pareltje op de vloer.

 19. 19
  Norman says:

  Leuk dat Valentina nog een keer meedoet.
  Tweede helft jaren ’70, net als Nederland. De tijd van disco en Bee Gees.
  Andere landen doen dat ook, Estland heeft een liedje van de jaren ’80 en staat in de polls in de top 10.
  Nederland stijgt gestaag. Het komt wel goed.

  • 19.1
   harm stirnberg says:

   @Norman, volgens mij zijn ze gezakt naar de 24e plek in de Oddchecker.

   • 19.1.1
    Leendert Jan says:

    Ach, the Common Linnets stonden twee maanden voor het festival ook nog laag bij de bookies.

 20. 20
  Michael Adam says:

  Hahaha geweldig dit zag ik niet aankomen. Blijft wel hangen, weet nog niet of ik dat prettig of vervelend vind.

 21. 21
  Betty*Beyond says:

  Het lijkt er zo wel heel erg op dat het kleine dwerg staatje niemand anders heeft.
  vind Crisalide nog steeds haar best lied , dit klinkt als een demo uit 1994….

 22. 22
  HenkdJ says:

  Moet er nou weer een aanslag op mijn tandglazuur plaatsvinden??!! . Ik vroeg mij al af of ome Siegel nog eens mee zou doen en ja hoor met weer een prul. De man kan zoveel meer.

  • 22.1
   Bass says:

   Op uw tandglazuur kan er geen aanslag meer gebeuren.
   Je tanden staan er maar braakelig in jouw bakkes.

 23. 23
  Br@m says:

  Wat leuk dat Valentina weer meedoet en als je Valentina zegt dan zeg je ook meteen Ralph Siegel. Ik vond het al zo vreemd dat zijn naam tot op heden niet gevallen was als componist maar gelukkig bij het scheiden van de markt is hij er toch weer. Mijn eerste indruk van het nummer was niet geweldig maar heb het nu 3x beluisterd en eigenlijk is het wel geinige jaren ’70 disco en daar is niks mis mee. Het nummer is niet te lang want van het begin kun je zo 25 sec. afhalen en van het eind eveneens en dan kom je op 3 minuten uit.

  • 23.1
   GerardMartin says:

   Ik denk dat hij uit Duitsland verbannen is nadat zijn huwelijk met Bernd Meinunger op de klippen liep😂

 24. 24
  Alrightguy says:

  Ik vind het een heerlijk nummer, hopelijk weer eens finale voor San Marino!

 25. 25
  riccardo says:

  Nachtbrakers heb ik het nooit uit horen spreken, spirit of the night. Kansloos. Slappe deun ook. Muffig.

 26. 26
  Esmee says:

  Hé, daar is Valentina weer! :-) Ze is niet weg te slaan, net als Lyss Assia. Welkom San Marino, zet ‘em op.

 27. 27
  xxx says:

  Vorig jaar had Siegel een lied inde Duitse finale. Hij zou toch een of andere mijlpaal bereiken als zijn lied toen naar het Songfestival zou mogen.
  Haalt hij deze mijlpaal nu alsnog?
  Ik weet al niet meer waar het precies om ging. Zijn tigste inzending of zo?

  • 27.1
   GerardMartin says:

   Hij had gewoon moeten stoppen na ein biesjen frieden, dat was mooi geweest.

   • 27.1.1
    Hebbuzz says:

    Wir’ geb’ne Party en Zeit en Reise nach Jerusalem waren in hun tijd ook nog niet onverdienstelijk wat mij betreft.

 28. 28
  robbert-rotterdam says:

  Pffff, alweer Valentina. Ze moeten gewoon haar auto op weg naar de hal klem rijden en haar terug sturen.
  In het begin zit er nog een beetje pit in het nummer en ben ik nog een beetje nieuwsgierig, maar naarmate het nummer voortschrijdt, merk je dat ome Ralph geen fantasie meer heeft en dan maar de 3 minuten en nog wat volmaakt met vele herhalingen. In tegenstelling tot het meisje/jongen tienerduo van een paar jaar geleden, kunnen deze twee wél zingen, de stem van de man spreekt me zelfs erg aan, maar het lied, kom op….
  Voor mij niet naar de finale dit.

 29. 29
  Liesbeth says:

  Vind het toch wel leuk dat Valentina en ook Siegel er weer bij zijn. Nog een keer en dan heeft V. een record denk ik. En Siegel heeft ook de meeste inzendingen, deze vind ik best aardig.

 30. 30
  Hebbuzz says:

  Sowieso vraag ik me af wat een ministaatje als San Marino op het Songfestival moet.. Levert het ze iets op?

 31. 31
  Leendert Jan says:

  Ik had gehoopt deze aanstelster nooit meer te hoeven zien, maar daar is ze weer! Hij zingt overigens goed. En weer een compleet achterhaald lied voor San Marino. Dat ze met Maybe de finale haalde vond ik al absurd, dus ik durf niets meer uit te sluiten. San Marino heeft inderdaad niets te zoeken op het songfestival wat mij betreft en ik hoop dat ze nog eens dezelfde conclusie trekken als Andorra en Monaco en gewoon wegblijven. Maar ja, zolang het lijntje met Siegel er is zal dat wel niet gebeuren.

 32. 32
  RobbieR says:

  Ik zet het liedje na een minuut af, wel een beroerd liedje hoor.
  Begint leuk, maar daarna zakt dat af.

 33. 33
  Og@yne says:

  Please, Valentina doe jezelf dit niet aan, give it up,, stay @ home.

 34. 34
  Kenny says:

  Dit liedje gaat wel naar de finale. Er zijn veel slechtere nummers dit jaar !!!

 35. 35
  Wilde Geert says:

  Ze heeft al meer meegedaan dan Carola.. lol.. Volgens mij blijft ze meedoen tot ze wint of doodvalt, wat in haar geval op hetzelfde zal neerkomen.

 36. 36
  GerardMartin says:

  Na 41 liedjes enigszins gehoord te hebben vind ik; Nederland, België, Portugal, Finland, Denemarken, Oostenrijk, Moldavië, Roemenië, Hongarije, Italië en in iets mindere mate Estland en Tsechië moeite waard om nog een keer te horen en zien. Frankrijk is helaas geheel verpest en de rest is voor mij absoluut rommel en prullenbakwaardig.

  • 36.1
   Michael Adam says:

   De vroeg uitgebrachte nummers heb ik redelijk op m’n netvlies staan maar het merendeel dat daarna is uitgebracht heb ik nog nauwelijks gehoord. Ik hoop en neem aan dat hier weer de 12 points rubriek van start gaat, een mooi moment om alle liedjes weer even beter te bekijken.

 37. 37
  GerardMartin says:

  Tsjechië natuurlijk!

 38. 38
  From81 says:

  Dit voelt als zo’n Belgisch dance-niemendalletje uit +/- 1999. Zo’n meezinger van X-Session of Touch Of Joy of zo; qua benadering is dit behoorlijk hetzelfde.

  • 38.1
   Will Geerts says:

   Hij heeft wel een zeker Sergio-gehalte… het nummer is echt niks. Zelfs te slecht voor het Kringloopfestival en dat wil wat zeggen.

   • 38.1.1
    Will Geerts says:

    Maar hey, eindelijk eens een man met een beetje een kleurtje op het extreemrechtse all white Songfestival. We hebben er wel tot de laatste inzending voor moeten wachten. Maar goed gedaan, de eer is gered, celebrate diversity en nog meer van die zever !!!

 39. 39
  Kenny says:

  Ik ben blij dat Valentina weer mee doet. Eindelijk iets afwisselend dit jaar :D

Reageren niet meer mogelijk.