Wie wint het 62e Eurovisie Songfestival?

Alle 43 inzendingen voor het 62e Eurovisie Songfestival in Kiev zijn bekend. Volgens de bookmakers is Italië de grote favoriet om het liedjesfestijn in mei te winnen. Ook België, Zweden, Bulgarije én Portugal maken volgens de bookies een grote kans. Nederland staat bij de bookmakers op dit moment rond de 23e plaats. Onderaan bungelen Tsjechië, San Marino, Slovenië en Spanje. Wie nu voor deze landen de winst voorspelt en 1 Euro inzet krijgt bij overwinning van genoemde landen 100 keer de inzet terug.

Wie denk jij dat het Eurovisie Songfestival gaat winnen en hoe schat jij de kansen van OG3NE in?

184 reacties op “Wie wint het 62e Eurovisie Songfestival?

 1. 51
  Hans P. says:

  allex:
  Ik denk dat we zowieso een aantal verrassingen gaan krijgen van landen die vooraf als grote favoriet bestempeld werden maar dan op het songfestival totaal geen indruk nalaten en midden/onderaan eindigen.

  En omgekeerd!

  • 51.1
   Robert says:

   Ik hoop het.
   Niets is zo jammer als dat iedereen van tevoren al weet wat de winnende song gaat worden. En dat die dan ook nog met gemak wint

 2. 52
  Kenny says:

  Nederland gewoon eerste dit jaar. ;)

 3. 53
  Wim1970 says:

  Estland mag van mij winnen!

 4. 54
  Stanislav says:

  Belgie of Armenie. Heb zelf Armenie op 1 en België op 2 maar qua toegankelijkheid denk ik dat België gaat winnen :)

  • 54.1
   allex says:

   armenie is toch geen winnaar hoor, luister het nummer zonder de gelikte show, en je snapt wat ik bedoel

   • 54.1.1
    ~ René ~ says:

    Maar die gelikte show is ook een onderdeel van Euro”Vision”, kortweg: ook het beeld hoort erbij …

   • 54.1.2
    Stanislav says:

    Kijk naar Zweden met Mans Zelmerlow, was ook geen topnummer zonder die gelikte show maar heeft uiteiendelijk toch gewonden.

   • 54.1.3
    dick says:

    En daar zit hem volgens mij net het “gevaar” want de combi van een gelikte act met een afwijkende muzikale bijdrage zou het best wel eens kunnen worden…

 5. 55
  Roel says:

  De tv-performance – die het hart van de kijker in de meest positieve zin raakt – gaat winnen.(France)
  Alle “happy-tunes” eidigen in de top 20.(Oostenrijk)
  Vals sentiment, zoetsappigheid en slechte regie blijft steken in de lage middenmoot.(Estonia)
  De slechte powerballads, diverse ongein en andere popdeun-schreeuwers zijn opvulling en eindigen onderaan.(Norway)

  • 55.1
   Lola says:

   Jouw Nederland eindigt onderaan met je Wilson Philips 90’s riep-off!
   NO???? Eat my BRAUN ARSHLOCH!!! –> https://www.youtube.com/watch?v=uIbXvaE39wM

   • 55.1.1
    Wim1970 says:

    Jouw Australië gaat sowieso niet winnen. Veel mensen boycotten Australië, omdat ze vinden dat het land niks te zoek heeft op het Eurovisie.

   • 55.1.2
    Kenny says:

    Waarom vergelijkt iedereen OG3NE met Wilson Phillips? HET ZIJN 2 VERSCHILLENDE GROEPEN! OG3NE mag van mij echt winnen dit jaar.

 6. 56
  GerardMartin says:

  Ik zag vanavond een clipje van alle inzendingen in 15 minuten. Daarbij viel me op dat bijna alles hetzelfde klinkt. Vooral véél bombastisch geluid om waarschijnlijk de artistieke verrichtingen van de deelnemer te verdoezelen. Hier en daar een welkome afwisseling uit b.v. Portugal, Roemenië en Italië en dat zijn voor mij de krenten uit de pap waardoor ik nog kijk. Al die hysterische “clips” gaan geheel aan mij voorbij.

  • 56.1
   dick says:

   Jij vind een Italiaanse zanger met een dansende gorilla niet hysterisch???? En wat te denken van die jodeltroel uit Roemenië…. maar verder kan ik me wel voorstellen dat je dit zo zegt, er zit dit jaar veel overdreven bombastisch geforceerd gedoe tussen.

   • 56.1.1
    Tethy says:

    Als je de moeite neemt om de tekst van de Italiaanse inzending te begrijpen dan snap je waarom de aap daar is. Heeft niets te maken met hysterie maar met de evolutie van de mens. De tekst is de waarheid en niets anders dan de waarheid

 7. 57
  ~ René ~ says:

  Roemenië is voor mij geen krent, maar een onacceptabel stukje geklonterd meel in diezelfde pap.
  Kortom geen smakelijke verrassing, maar een slap dingetje, dat wel opvalt maar niet smaakt …

 8. 58
  Gert says:

  Ach, laat ik eens gek doen :-). Een eerste prognose:

  01. Sweden
  02. Italy
  03. Spain
  04. Estonia
  05. Finland
  06. Armenia
  07. Australia
  08. United Kingdom
  09. F.Y.R. Macedonia
  10. Ireland
  11. Belgium
  12. The Netherlands
  13. Portugal
  14. Hungary
  15. Bulgaria

  • 58.1
   Lola says:

   Nederland is te hoog!!

  • 58.2
   Wim1970 says:

   Australië ook veel te hoog.

   • 58.2.1
    Lola says:

    Wim1970:
    Jouw Australië gaat sowieso niet winnen. Veel mensen boycotten Australië, omdat ze vinden dat het land niks te zoek heeft op het Eurovisie.

    Wim1970:
    Jouw Australië gaat sowieso niet winnen. Veel mensen boycotten Australië, omdat ze vinden dat het land niks te zoek heeft op het Eurovisie.

    Hey PVV – tokkie,
    Citeer in al mijn bovenstaande berichten of iets staat over Australie 2017? Vergis je met Australie 2016 soms??? hahahaha!! JE KAN HET NIET VERTEREN dat ik je vorig jaar op je donder had gegeven!! Droom lekker PVV tokkie….met je polderpop! Zweden 2017 is mijn Australie 2016! :p
    Zweedse productie gaat jullie O’3xNiks VERNEDEREN!!! :P

  • 58.3
   Rrr says:

   Belgie op 11 mmmmm denkhet niet 1

 9. 59
  Robert says:

  Jammer dat er zo weinig publiciteit is omtrent onze inzending. Daar hebben ze, naar ik meen, deels zelf voor gekozen maar dit is wel heel summier. 1 week top 100? Ik hoor of zie ze ook nergens meer….

  • 59.1
   Sannie says:

   Maakt helemaal niks uit Robert, Zolang de Zusjes hun gouden keeltjes op 11 mei maar opendoen en tijdens die 3 minuten alles uit de kast halen, meer hoeven ze echt niet te doen hoor…

   • 59.1.1
    koos says:

    gouden keeltjes en goed gezongen is niet genoeg,het is een slechte compositie die aan alle kanten rammelt,in de voetsporen van Trijntje Oosterhuis wel goed kunnen zingen maar ook met slecht lied geen finaleplek !!!!!!!!

   • 59.1.2
    Anonimus says:

    Nou bij Trijntje was 1. de algehele act mega slecht (regie, kleding etc.) 2. zong Trijntje ook nog eens vrij slecht voor haar doen ( die ”why -ai ai ai” was zo vals als het maar zijn kan)

  • 59.2
   Og@yne says:

   Meer hoeven ze niet te doen? Als het slechts daar om ging, het is een song en niet the voice of .. ..festival.

   • 59.2.1
    Lola says:

    Wim1970 alias PVV-tokkie geloot welf in de Polderzusjes :P hahahahaha

 10. 60
  jos says:

  volkomen mee eens

 11. 61
  Jarno says:

  Ik brand mijn vingers er dan ook maar eeens aan:
  1 Zwitserland
  2 Italië
  3 Cyprus
  4 België
  5 Oostenrijk
  6 Denemarken
  7 Estland
  8 Nederland
  9 Verenigd Koninkrijk
  10 Ierland

  • 61.1
   Rrr says:

   CYPRUS boven België. Das rommel tegen klasse. Kom op Nederlanders wij hebben jullie nodig in de finale.

 12. 62
  Wim1970 says:

  Lola:
  Nederland is te hoog!!

  Australië veel te hoog.

  • 62.1
   Lola says:

   ik heb je gehoord PVV tokkie.

  • 62.2
   Lola says:

   Omdat je doof bent, herhaal ik weer. –>

   Hey PVV – tokkie,
   Citeer in al mijn bovenstaande berichten of iets staat over MIJN Australie 2017? Vergis je met Australie 2016 soms??? hahahaha!! JE KAN HET NIET VERTEREN dat ik je vorig jaar op je donder had gegeven!! Droom lekker PVV tokkie….met je polderpop! Zweden 2017 is mijn Australie 2016! :p
   Zweedse productie gaat jullie O’3xNiks VERNEDEREN!!! :P

 13. 63
  RobRotterdam says:

  Mijn top 5: 1) Nederland, 2) Spanje, 3), Ierland, 4) Portugal, 5) Italië

 14. 64
  Peter says:

  Sinds de we een keer tweede zijn geworden denken we er zo makkelijk over. Het hele jaar zoveel ophef over ogeane maar het gaat toch om het lied.Helaas hoe goed de dames ook zingen op het sf gaan ze ons land met dit lied niet trots maken.Belgie goed maar hou niet van die stem Italië of frankrijk mogen van mij winnen.

  • 64.1
   dick says:

   Frankrijk was mijn favoriet van meet af aan totdat men er een nieuwe productie tegenaan is gaan gooien met een stuk engelse tekst en het nummer zit ook ineens anders in elkaar, degene die daar verantwoordelijk voor is dient verbannen te worden:-)! De originele versie is tien keer beter. Zo jammer dit!

 15. 65
  Sven says:

  Ik denk dat de winnaar Italië wordt. Ik vind België een sterk en origineel nummer hebben – het is ook mijn nummer één dit jaar. Ik zie Blanche overigens écht niet winnen, al hoop ik van wel. Bij de bookmakers staat ze ook al een tijdje geen tweede meer.

  En dan Nederland. OG3NE zal live echt opvallen door hun harmonie. Daarom verwacht ik ook dat we met gemak de top 5 van de juries in de halve finale binnenlopen. Maar dan is er nog de televoting. Ik zie ons écht niet scoren in de televoting waardoor de kwalificatie kantje boord wordt.
  De meiden moeten echt heel erg goed gaan nadenken over de staging, het camerawerk en hun kleding. Dat moet er namelijk tip-top uitzien (vergelijk The Common Linnets & Douwe Bob maar eens met de verschrikkelijke staging van Trijntje. Ook Anouk had meer punten kunnen scoren als ze een betere staging had).

  Wat mij leuk lijkt is als de refreintjes beginnen dat er gebeurt wat ook hier gebeurd: https://www.youtube.com/watch?v=2MHk67wzBH4 op 1.23

 16. 66
  HenkdJ says:

  Ik vind het een geweldig jaar. Alles zit erin van modern tot traditioneel.
  Wie er ook zal winnen: ik geniet van het geheel!
  Ik hoop van harte dat men Rusland niet gaat uitjouwen.
  Dat zou ik heel laag en triest vinden. Zij kan er niks aan doen.

 17. 67
  He1n says:

  Oh ja hoor..als het verhaal verteld wordt tijdens het optreden van Nederland krijgt de luisteraar een heel andere kijk op het nummer en….gaat het scoren….Hup Holland!!.
  En dat Italie???. Charisma die man??. Ik vind het een onbenullige clown…en dan die aap??. Grappig?? Sesamstraat gehalte….Belgie….prachtig nummer…Onze Grace Jones

  • 67.1
   Og@yne says:

   Verhaal ? boodschap? Muziek werkt op de emoties maar de boodschap gebruiken als taktiek /strategie om op de emotie te zinspelen en daarmee zieltjes proberen te winnen ? Voor mij geen reden daarom wel punten te geven want, ohh zielig.

   • 67.1.1
    Matje says:

    Met zo een verhaal van de commentatoren word de tekst van het lied extra duidelijk. Niet om zieltjes te winnen door een zielig verhaal.
    Je kan vinden van het Nederlandse lied wat je maar wilt maar het is er een met een hele mooie boodschap. De ikeapop liedjes hebben wat tekst betreft amper inhoud en hebben alleen een leuk deuntje , dit werkt daar ben ik me van bewust maar voor mij is een winnaar een lied wat goed in het gehoor ligt en een mooie boodschap heeft.

   • 67.1.2
    Og@yne says:

    Het blijft zinspelen op de emo, zoals ze zelf invulden Ik heb ook dierbaren verloren vanwege ziektes /ongelukken / MH17.etc .
    Alleen vanwege een specifieke boodschap of mooie vocalen heb je niet mijn stem . wel om het lied “an sich” en dan totaal pakket. Het lied zelf pakt me in zijn totaliteit helemaal niet, too cheesy te outdated ipv updated of hedendaags en ook niet tijdloos. Ik zal het bijv.niet kopen. Klaar. niets meer niets minder. Dat betekent niet dat ik ze geen succes wens of een hoge eind notering. Ik zie het gewoon niet gebeuren.

 18. 68
  dick says:

  Nou vooruit dan maar, wat beschouwingen over de gekozen inzendingen. Allereerst mijn voormalige favoriet Frankrijk, zij zijn er in geslaagd om een bijzonder lekkere commerciele zomerhit om te bouwen naar een nieuwe “Eurovisie” versie waarbij de hele compositie (met name door de engelse taal) voor mijn gevoel naar de knoppen geholpen is, Frankrijk is dus uit mijn top 5 geduikeld. Er is direct voor mij ook geen echte favoriet meer over. Zweden dient afgestraft te worden met de plastic achterhaalde simpele voorspelbare rommel (normaal draag ik Zweden een warm muzikaal hart toe maar dit jaar is het drie keer niks), ze zullen natuurlijk bij de jeugdige televoters wel wat punten vergaren vrees ik. Roemenië zelfde verhaal, die geforceerde rotzooi dient afgeserveerd te worden. Italie wordt schromelijk overschat en gaat het ook niet worden, je zou bijna willen dat het een echte gorilla was die in een aggressieve bui de zanger een koppie lkeiner maakt. Bij Rusland hoop je dat het podium schuin afloopt en dat er geen rem op de rolstoel zit, zal wel stemmen gaan halen maar echt hoog eindigen zal dit niet. Welke landen vielen er wat mij betreft dat positief op??? Ik ga me niet wagen aan een volgorde want het kan alle kanten op denk ik maar goed de landen die in mijn ogen een goede notering verdienen zijn:
  Polen (helemaal geen slechte song en als het vocaal overeind blijft….)
  Estland (natuurlijk hopeloos achterhaald maar het blijft wel hangen en is mijn guilty pleasure)
  Albanie (triggert mijn muzikale oor, zou wat kunnen worden…)
  Cyprus (vond ik eerst niet echt bijzonder maar omdat er verder niet veel beters gekozen is, armoe troef)
  Belgie (ben ik gaan waarderen, opvallende gewaagde song maar mist iets, ik weet alleen niet wat…)
  Armenie (wat een opvallende bijzondere bijdrage, muzikaal afwijkend en zou heel ver kunnen komen)
  Als ik alle overige songs (waar dit jaar echt heel veel troep tussen zit) zo overzie dan schat ik Nederland in voor een finaleplek en afhankelijk van de startvolgorde en stageact kan het nog alle kanten op.

 19. 69
  Max Mark says:

  NL gaat echt hoger scoren dat de meesten hier denken.

  Top 5 (combi voorkeur en voorspelling), in willekeurige volgorde:
  Italië
  Zweden
  Nederland
  Bulgarije
  Australië

  Positieve verrassing: Israël en Denemarken.

  Ik ben heel erg voor de Belgen, maar ik vrees dat het de top 5 niet red. Het nummer is erg goed, maar iets in me zegt dat het minder indruk gaat maken dan verwacht.

  Echte tegenvallers zullen zijn:
  Frankrijk
  Roemenië
  Estland
  Ik verwacht het dat deze inzendingen veel lager gaan eindigen dan nu de voorspelling is.

  We zullen zien. In ieder geval erg leuk allemaal: het is begonnen!!!

  • 69.1
   allex says:

   Nederland top 5? ik vraag me oprecht af of je ze in de top 5 zou zetten als je zelf niet van Nederland was… beetje te chauvinistisch.

   israel en denemarken ene positieve verrassing? je bedoelt wrs veRassing. zo slecht en cliché.

   en belgië minder indruk maken? daar kan ik me wel iets bij voorstellen, maar nederland hoger plaatsen dan Belgie kom ik weer bij mijn eerste punt.

   • 69.1.1
    Max Mark says:

    We zullen zien.
    Dat is het leuke hè van voorspellen. Dan kun je een eigen voorspelling doen. Een eigen mening hebben.

    Ik geloof in het feit dat bijzondere bijdragen scoren. En dan bedoel ik bijzondere aspecten. Dingen die je bij anderen niet ziet. Of dingen doe zo goed worden uitgevoerd dat je er niet om heen kan.

    En daarom geloof ik NL. Gaat staan als een huis. Ik vrees bij BE teveel herhaling en kabbeling. In een lied zonder hoogtepunt, zonder veel Toon verschillen moet de performance top en gelikt zijn. Ik hoop van harte dat het BE lukt.

   • 69.1.2
    Lola says:

    Hahaha chauvinisme hoort bij PVV en Tokkies publiek zoals de geflipte Wim1970! :P
    Mensen als hem moeten wel….want Nederland is de laatste 10 jaar de zwarte piet op Europees niveau.

    Make The Netherlands zwarte piet again? :p

 20. 70
  Sandert says:

  Estland: Als ze in 2001 konden winnen met “Everybody”, dan kunnen ze nu ook winnen met “Verona”, hoewel de tijden inmiddels wel zijn veranderd natuurlijk.

  Portugal: Het zou leuk zijn als Portugal na ruim 50 jaar voor het eerst in de top 5 eindigt, maar dan moet het wel heel veel stemmen krijgen en daar twijfel ik over.

  Australië: Het nieuwtje dat zij meedoen is er misschien af, ik vind ook niet dat ze ieder jaar in de top 10 hoeven eindigen. Rusland mag van mij ook wel weer eens laag scoren na al die top 10-plaatsen sinds 2012.

  Duitsland: Kan een record neerzetten door voor de derde keer op rij laatste te worden, maar heeft daarbij flinke concurrentie van Spanje.

  Italië: Zou ik graag zien winnen, net als Frankrijk, Nederland, Verenigd Koninkrijk en andere traditionele Eurovisielanden die al zo lang wachten op een nieuwe zege… Het wordt weer eens tijd.

  Halve finale: San Marino, Litouwen, Slovenië, Malta en Montenegro lijken mij vrij kansloos om door te gaan de finale. Tsjechië wordt ook al als uitgeschakeld beschouwd, maar dat vind ik nu juist een mooie inzending.

 21. 71
  Hebbuzz says:

  Met de weigering van Oekraine om de Russische zangeres (vanwege haar Krimbezoekje zonder vergunning) toe te laten, stijgen de finalekansen van OG3NE ?

 22. 72
  Mimi says:

  riccardo:
  Kunnen we nu voor volgend jaar verdomme AfroJack omkopen? Heb vannacht in het vliegtuig zijn laatste album drie keer af zitten te luisteren. Daar haal ik zo diverse keren drie minuten spectaculair Songfestival materiaal uit. Smaak of geen smaak.

  Waarom selecteren we dan niet iemand als Fais? Hij zit in de stal van Afrojack. De kans is groot dat hij dan met een nummer vanhem gaat.
  Eva Simons zou ook nog een optie zijn. Heeft ook met Afrojack gewerkt.

  • 72.1
   Matje says:

   Afrojack heeft al eens aangegeven bij Late NIght dat hij geen interesse heeft . Zodra zijn populariteit in de sop zit zal hij misschien wel anders gaan denken maar dan is het gouden randje er wel af.

 23. 73
  mike B says:

  1) België
  2) Macedonië
  3) Noorwegen
  4) Hongarije
  5) Spanje

 24. 74
  Johannes says:

  1 Ierland
  2 Finland
  3 België
  4 Roemenië
  5 Nederland ?

 25. 75
  Hebbuzz says:

  De grootste verliezer is in ieder geval al wel bekend. Het Songfestival zelf. Door gestuntel van de EBU, en gerommel door Rusland en Oekraïne straalt er nogal wat negativiteit uit van een evenement dat juist a-politiek zou moeten zijn, niet gericht op zo groot moelijke omzet en vriendjes- en dus ook vijandjespolitiek.

 26. 76
  Will Geerts says:

  Italië. Eigenlijk is het overduidelijk en moeten we ook niet naar andere mogelijke winnaars zoeken. Ging Rybak winnen ? Ging Loreen winnen ? RAI mag zich opmaken voor het Songfestival 2018 en Toto Cotugno heeft eindelijk een opvolger.

 27. 77
  Matje says:

  Wat bookies en NL betreft zitten die er vaak langs de laatste jaren. Heb net en lijst bekeken van April 2014 waar TLC op plaatst 31 en DB in april 2016 op 22 terug te vinden waren. Op het moment staan Og3ne ook op 22 dus het kan gewoon alle kanten op. Wat Yoiutube betreft waren onze voorgaande inzendingen ook niet echt geliefd bij de fans. Mocht dit een indicatie zijn voor succes dan lijkt alles op een mooie notering voor NL in Kiev ;-)

  • 77.1
   Lola says:

   Dream on!! Common Linnet was een juweel en UNIEK! 0’3xniks is slappe aftreksel jaren 90 van Wilson Philips! :p

   • 77.1.1
    Matje says:

    Goed lezen Lolaatje , dan zie je dat je reactie kant noch wal raakt.

 28. 78
  tippy2 says:

  Italie heeft echt een stompzinnig irritant en kinderachtig nummer. Dit wordt het fiasco van 2017, rond no 20 in de finale (en dat dankzij het feit dat Italie bij de big 5 hoort)

 29. 79
  riccardo says:

  Nadeel van ons nummer is dat als je zoals in de recap hierboven niet voor de sterkste passage uit het nummer kiest het wegvalt ten opzichte van als geheel mindere goden met sterkere fragmentjes. Wie zit daar straks in Kiev voor ons bovenop?
  Veel van de nummers kunnen op één hoop. Veel heb ik nog niet live gezien. Macedonië vind ik erg leuk in de categorie pop modern. Hetzelfde voor België, die gaat waarschijnlijk minder toegankelijk wezen. Nog een paar die ik op persoonlijke smaak wel kan waarderen maar minder snel ergens bovenin zie belanden. Zweden wellicht.
  Volgens mij vallen Hongarije, Bulgarije en Ierland in de uitslag straks ook niet tegen.
  Italië ligt steady op koers want het is gewoon een leuk nummer. Portugal moet ik eerst zien, zou kunnen.
  Mocht Rusland toch nog meedoen dan verwacht ik erg veel punten. Controversie werkt.
  Italië dus, voorlopig.

  • 79.1
   Ed says:

   Recap is makkelijk om uit te kiezen, ik zou verreweg kiezen voor 2.26 tot 2.40.

   Dat stuk is powerhouse in optima forma, en is een en al energie.

 30. 80
  Stef says:

  Ik zie hier nergens Kroatië terug komen. Triest , is echt een nummer , volgens mij , dat verrassend hoog kan gaan eindigen. Mede omdat alle nummers al ruim van te voren gepubliceerd zijn en dit echt een nummer is dat je een keertje of 4 – 5 moet horen om het te waarderen. Voor mij in ieder geval top 3…… de rest ??
  1 België
  2 Italië
  3 Kroatië

 31. 81
  Stef says:

  Stef:
  Ik zie hier nergens Kroatië terug komen. Triest , is echt een nummer , volgens mij , dat verrassend hoog kan gaan eindigen. Mede omdat alle nummers al ruim van te voren gepubliceerd zijn en dit echt een nummer is dat je een keertje of 4 – 5 moet horen om het te waarderen. Voor mij in ieder geval top 3…… de rest ??
  1 België
  2 Italië
  3 Kroatië

  Nederland ??? Mogen blij zijn als ze de halve finale doorkomen.

 32. 82
  chamila says:

  Nou lijkt me vrij duidelijk, ik zeg zweden leuke vent goede zelfs beetje sexy stem en super strakke act!!! en als je kijkt naar de geschiedenis van de inzendingen van Zweden echt zó goed!!! Go Go Go!!!!

  Oja dan moet ik ook nog even iets zeggen over die te schattige popjes van Og3 ( ofzo?) ach ze hebben het leuk geprobeerd, maar het is verre van songfestival waardig, sorry!!!

 33. 83
  Jacob says:

  Wat is DIT allemaal slecht zeg. Ik heb in tijden niet zoveel slechte live optredens bij elkaar gezien. Een gemiddeld schoolconcert klinkt nog beter! Daarbij zijn de inzendingen van met name Cyprus en Australië puur plagiaat. Luister maar ns, en zoek t plaatje…. zoooo easy! Nee, lang leve de diversiteit in tv-zender keuze. Onbegrijpelijk dat sommigen dit rare spektakel nog steeds serieus nemen. Bah!!… Sterkte ermee verder…

 34. 84
  Helena says:

  Portugal!!!!
  Tijdloos mooi.

 35. 85
  Maren Leyseele says:

  Waarom zegt niemand iets over Moldavië? Ik vind dit ook echt een geweldig liedje!

Reageren niet meer mogelijk.