Wie wint Melodifestivalen 2017?

Zweden kiest vanavond de inzending voor Kiev. In de Friends Arena in Stockholm treden 12 artiesten aan in de finale van Melodifestivalen. Zeven deelnemers stonden al eens eerder in een Zweedse finale. Een internationale jury en de televoters bepalen de winnaar.

De show begint om 20u en is live te zien via de website van de Zweedse omroep. Als pauze-act zal Zara Larsson een optreden verzorgen.
Startvolgorde finale:
1 Ace Wilder “Wild Child”
2 Boris René “Her Kiss”
3 Lisa Ajax “I Don’t Give A”
4 Robin Bengtsson “I Can’t Go On”
5 Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia “En värld full av strider
(Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)”
6 Anton Hagman “Kiss You Goodbye”
7 Mariette “A Million Years”
8 FO&O “Gotta Thing About You”
9 Nano “Hold On”
10 Wiktoria “As I Lay Me Down”
11 Benjamin Ingrosso “Good Lovin'”
12 Owe Thörnqvist “Boogieman Blues”

46 reacties op “Wie wint Melodifestivalen 2017?

 1. 1
  Damsco says:

  Ik denk dat het zal gaan tussen Wiktoria (waarschijnlijk de winnares) en Robin Bengtsson met Jon Henrik als eventuele outsider net als in 2015. Ik vind het op dit moment wat moeilijk in te schatten of de internationale jury’s voor Jon Henrik gaan, dus Wiktoria of Robin lijken mij rijkere kanshebbers.

  Zelf vind ik het nummer van Nano verreweg het beste, maar is het zo jammer dat hij weinig charisma en uitstraling heeft. Heb om één of andere reden het gevoel dat de televoters hem enigszins gaan negeren. Het liedje van Anton Hagman vind ik ook een prima popsong en aangezien hij Loreen eruit geknikkerd heeft, zou ik hem ook een prima keuze vinden voor Kiev. Mariette is mijn derde keuze.

  Top 3:
  1. Nano
  2. Anton Hagman
  3. Mariette

  Het nummer van Wiktoria doet mij overigens helemaal niets, maar het kan dit jaar hoog eindigen in Kiev.

 2. 2
  Damsco says:

  En trouwens, op 13 mei zullen de Zweden zich nog eens flink achter de oren gaan krabben wanneer ze zien dat België hoger is geëindigd dan zij. “City Lights” gaat het, denk ik, beter doen dan ieder nummer dat nog in de running is in Melodifestivalen dit jaar. Dit terwijl “Statements” zonder twijfel de vloer veegt met “City Lights”. Het blijft een gemiste kans dat ze niet voor Loreen hebben gekozen, maar voor onze zuiderburen is het wel gunstig (minder concurrentie). ;-)

 3. 3
  Nordman says:

  Ik ga voor Wiktoria. Zweedse pop zoals ik ze graag hoor. Mariette, Jon Henrik of Robin zou ik ook sterke inzendingen vinden namens Zweden.

 4. 4
  robbert-rotterdam says:

  Ik heb geld ingezet op Wiktoria (winnares) en Robin Bengtsson(plaats 1-3), dus deze twee kunnen het maar beter erg goed doen:)))
  Nano is mijn persoonlijke favoriet, maar ik vraag me af of hij door het grote publiek wordt gekozen en de voor een groot deel Oost-Europese jury’s. Mijn intuïtie zegt van niet, maar die heeft mij ook wel eens bedrogen.
  Ik denk dat als het erop aankomt de Zweden op veilig zullen spelen en dus niet Jon Henrik aandurven, maar gewoon voor het recht toe recht aan liedje van Wiktoria zullen gaan.
  Je kunt ook nog inzetten op wie laatste wordt. Adviezen? Ik twijfel tussen Lisa Ajax of Boris René. Ik heb nog niet besloten of ik hierop een inzet ga doen.

 5. 5
  Ria NL says:

  Ik vrees dat het niet gaat gebeuren maar ik hoop dat mijn favorieten Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia met “En värld full av strider gaan winnen. Maar het zal wel zo ‘ n goedkope hapklare brok worden… We gaan het zien….

  • 5.1
   Michael Adam says:

   Nou ik betwijfel of dat niet gaat gebeuren. Zij zijn in Zweden ontzettend populair !

 6. 6
  Michael Adam says:

  Wat mij betreft wint Jon Henrik, Nano, Mariëtte, Ace Wilder of Wiktoria. Ik heb in Zweden gewoond en mijn vrienden daar verwachten winst voor Jon Henrik of Wiktoria, die daar beiden erg populair zijn.

  De rest van de liedjes vind ik niks. Maar toch krijgt Sverige het weer voor elkaar een paar nummers te produceren die ik grijs draai. En já daar hoort Loreen bij…..

 7. 7
  Rene says:

  Loreen was de enige juiste keuze geweest en had Zweden dit jaar weer het songfestival gewonnen.
  Nu een aantal redelijke liedjes over. Geen enkele gaat echt potten breken. Stiekem vind ik dan Ace Wilder het leukst.
  Ik vond Wiktoria vorig jaar ruim de beste maar dit jaar vind ik haar lied een rare melodie hebben en veel te gehaast.
  Mariette vind ik ook ok.

  • 7.1
   Má Laga says:

   Hekemaal niks die Loreen, nu niet en toen ook niet. Ben blij dat ze eruit ligt.

   • 7.1.1
    Jimmy says:

    Loreen had een schitterend nummer waar ze het songfestival mee won, maar statements komt nog niet aan de tenen van “euphoria” en daarmee dus terecht kansloos gebleken.

 8. 8
  Alrightguy says:

  Nog steeds niet over het feit heen dat Loreen er vorige week uitlag met haar kunstwerk Statements. Dit is het beste nummer van het gehele seizoen 2017 en had met gemak in Kiev de 7e winst voor Zweden opgeleverd. Dan maar mijn runner up vanavond Jon Henrik, het enige nummer waar ik kippevel bij krijg.

 9. 9
  Og@yne says:

  Mariette krijgt van mij de voorkeur of Antony Hagman. Verwacht dat het om Wiktoria😨, Robin😔 en Mariette😊 zal gaan

 10. 10
  Martin says:

  Robin pleeeaaaase, geweldige act, ik blijf er maar naar kijken! En ook een lekker nummer!

 11. 11
  xxx says:

  Hunk dus!

 12. 12
  Hebbuzz says:

  In de televote zullen Owe en Jon Henrik het denk ik heel goed doen, Zij hebben in hun genre geen concurrenten en konden al op veel sympathie rekenen. In de internationale jury zullen ze veel minder punten krijgen, daar zitten altijd vriendjes van Bjorkman met een nogal voorspelbare smaak.

  Wiktoria en Robin gaan het in beide jury’s goed doen.

  Denk dat het sowieso geen overduidelijke winst gaat worden. Misschien zelfs wel een twee honden vechten om een been, en dat de derde er met de overwinning vandoor gaat, uiteindelijk niemand echt tevreden zal zijn.

  Zelf vind ik Jon & Aninia, Benjamin en Marriet en het beste. Als één van hen zou winnen zou ik daar wel blij van worden. Benjamin lijkt me eigenlijk wel kansloos. Wiktoria en Robin zijn wel OK-ish. Anton, Owe en Boris erg middenmotig. Nano vind ik een zoutzak van een vrachtwagenchauffeur met zwakke vocalen, waar het lied nog interessant is. Hij mag van mij samen met Ace en Lisa (dat zijn geen zangeressen) onderaan eindigen, net voor FOO, dat ronduit slecht is en zelfs nooit de semi-finale had mogen halen.

  • 12.1
   Gilles says:

   De internationale jury gaat dit keer doorslaggevend zijn, vermoed ik. Sinds de invoering van die hartjes-app liggen de televotingcijfers dichter bij mekaar. (Vergelijk maar even de resultaten van MF 2015 en 2016 op Wiki) Vorig jaar sprong enkel Frans er bij de televoters uit, de rest zat bij mekaar op een hoopje. Dit jaar is er geen afgetekende favoriet, dus zou de vakjury wel ’s de winnaar kunnen bepalen. CB natuurlijk blij, want die kan ie makkelijker naar zijn hand zetten…

 13. 13
  Joss says:

  Het zal gaan tss Wiktoria , Jon-Henrik en Robin Bengtsson !!!
  Het liedje dat op EUROPA het meeste indruk zal maken en erg hoog eindigen in Kiev is dat van Robin Bengtsson !
  Mijn persoonlijke favoriet….. Jon-Henrik ft Aninia !

  • 13.1
   robbert-rotterdam says:

   Hmm, zoals het er nu voorstaat met alle gekozen inzendingen, zie ik Wiktoria in Europa ook hoog scoren. We hebben uptempo-liedjes, dat wel, maar niet van dit recht-toe-recht-aan-makkelijk-behapbare-soort.
   Israël en Griekenland vallen in het wannabe ‘moderne’ dance genre, dat is toch wat anders. Montenegro in het ‘kijk me nu eens nicht zijn’-genre©. De Macedonische inzending is ook weer van een heel andere categorie. Wiktoria’s liedje valt in één keer meteen in huis en blijft tot de laatste noot licht en dynamisch. Enig in zijn soort, al weet ik dat sommigen wel eens alle ballades enerzijds en uptempo nummers anderzijds op één hoop gooien.

 14. 14
  Br@m says:

  Van mij mag het gaan tussen Robin Bengtsson en Jon-Henrik Fjällgren & Aninia. Outsiders zijn voor mij Wiktoria, Mariette, Anton Hagman en Nano. De rest figureert.

 15. 15
  Stanislav says:

  Jammer dat Loreen niet meer van de partij is. Was samen met België de kanshebber voor de overwinning!

  • 15.1
   Billet. says:

   Opgelt Sverige, zie wat je kiest van liedje.
   De Nederlanders kunnen jullie beschuldigen van plagiaat.
   Let op Sverige.

 16. 16
  David says:

  1 Ace Wilder “Wild Child”. Zwak gezongen we zijn bijna terug in de jaren 80. Had aardig new wave-achtig nummer kunnen zijn als het niet zo simpel geproduceerd was geweest.

 17. 17
  David says:

  2 Boris René “Her Kiss”. En we gaan door met de jaren 80. Sympathieke zanger en aardig nummer maar past niet echt bij Eurovisie nu. Te gladjes

 18. 18
  David says:

  3 Lisa Ajax “I Don’t Give A”. Ze kan zingen maar wat moet je als nummer hier mee? Boodschap is oke maar wellicht omstreden maar als nummer raakt het niet echt in het refrein.

 19. 19
  David says:

  4. 4 Robin Bengtsson “I Can’t Go On”. Zo glad en voorspelbaar. Ik ga lekker schoonmaken nu haha!

 20. 20
  Hebbuzz says:

  Lisa Ajax klonk beter net dan voorheen, maar Robin klinkt veel zwakker… zenuwen?

  • 20.1
   robbert-rotterdam says:

   Nee, de man achter de knoppen was minder in vorm. Dit was een techniekkwestie

   • 20.1.1
    Hebbuzz says:

    Trillende stem komt niet door een techniekman die niet op let. Er zat een bibber in zn stem en er ontbrak overtuiging in het begin.

 21. 21
  Hebbuzz says:

  Hold on gezongen door iemand die er uit ziet en beweegt alsof hij het leven zat is…

 22. 22
  Hebbuzz says:

  Wiktoria: Rood broekpakje staat beter, maar ze schreeuwt nog steeds iets te veel.

 23. 23
  Remco van den Berg says:

  Zingt niemand live ofzo. Ik hoor meer stemmen dan dat ik zie en dan zijn er meer dan zes mensen op het podium. Mijn duidelijke favoriet is liedje vijf met de Lapse zanger en de blonde zangeres die Zweeds zingt. Liever niet liedje één, vier of negen.. Ik kan mij niet voorstellen dat de ouders van die Lisa Ajax trots op hun dochter zijn met zo’n tekst.

  • 23.1
   Remco van den Berg says:

   Ik bedoel liedje drie en acht die vreselijk zijn. Favoriet is vijf, twaalf is hilarisch. Twee en vier zijn net aan acceptabel.

 24. 24
  Nordman says:

  Na alle acts te hebben gezien, blijft mijn nr 1: Wiktoria. Dat nummer vind ik te aanstekelijk. Haar act vind ik wat minder, dus hopelijk veranderen ze dat als ze wint. Jon Henrik, Robin, Mariette of Nano maken wat mij betreft ook kans. Ace Wilder komt me wat te kinderlijk over en is live erg zwak. De rest = niet interessant genoeg.

 25. 25
  robbert-rotterdam says:

  Wiktoria had duidelijk moeite met dw hoge nitwn, Robin had op mijn tv geen trillende stem en in Zweden heeft men blijkbaar geen moeite met verhoging van pensioenleeftijd gezien de zanger van liedje 12.
  Voor mij toch het liefst de keuze voor Wiktoria omdst dat opvalt in het tot nu toe gekozen ESF-veld en omdat ik erop gewed heb en ik zakgeld nodig heb voor in de USA later:)))

 26. 26
  Nordman says:

  Wiktoria niet echt geliefd bij de int. jury…. benieuwd of ze nog kan winnen.

  • 26.1
   robbert-rotterdam says:

   Hoelang mogen ze doorstemmen, die televoters? Het wordt nu ws Nano of Robin. Achterstand voor Wiktoria wel erg groot

 27. 27
  Hebbuzz says:

  Wat een verschillende smaken van int. juries. UK juy zit duidelijk vol met homo’s ;-)
  De Tsjechen zijn gewoon op zoek naar zo weinig mogelijk concurrentie.
  Blij te zien dat Benjamin het zo goed doet.
  Wiktoria ligt nu op een te grote achterstand lijkt me.

  Zal dus Nano of Robin worden? evt nog de Jon Henrik. Maar ik ben bang dat het in de televote Nano zal zijn omdat vooraf voorspeld werd dat het tussen Wiktoria en hem zou gaan. Die gaat dan dus over Robin heen. Nou prima, laat hij dan maar gaan starten in Semi 1 zijn we d’r meteen vanaf.

  • 27.1
   Hebbuzz says:

   Of krijgen we nog een superfinale? Dan wordt het interessant wie daar in terecht komen. en wat dan vervolgens de dynamiek zal zijn.

 28. 28
  Nordman says:

  Fijn dat Wiktoria nog zoveel punten kreeg van de mensen thuis! Ook zeer tevreden met Robin als winnaar (al had hij eigenlijk vorig jaar moeten gaan, dat nummer was zoveel beter imo, maar dit doet er nu niet toe ;) )

 29. 29
  robbert-rotterdam says:

  Zo. Robin Bengtsson heeft gewonnen. Hij blij, ik blij (kan wat incasseren bij de bookies voor plaats 1-3) en waarschijnlijk Zweden in mei ook blij, want het plaatje is echt wel aanstekelijk en gaat leiden naar een top-5 plaats, ongetwijfeld.
  Wat ik persoonlijk ook wel heel mooi vind, is dat Zweden dadelijk eindelijk voor de draad moet komen met live- achtergrondzangers, willen ze deze act handhaven. Robin moet zich dan laten vergezellen door dansers die ook kunnen zingen, want anders wordt het aantal toegestane personen op het podium overstegen. Dat wordt mogelijk een greep doen in musical casts….

 30. 30
  robbert-rotterdam says:

  *zichtbare live achtergrondzangers* bedoel ik dus. De zang is binnen het ESF altijd live, alleen staan ze bij Zweden altijd in een donker hok achter de coulissen.

Reageren niet meer mogelijk.