Douze Points 2017 [17]: Slovenië

Onder de naam Douze points 2017 stellen we dagelijks een deelnemer aan het komende Eurovisie Songfestival in Kiev aan je voor. Vandaag lied 17 van de eerste halve finale op dinsdag 9 mei: Slovenië.

Deelnemer: Omar Naber
Lied: On My Way
Tekst: Omar Naber
Muziek: Omar Naber
Beste klassering ooit: 7e in 1995 en 2001

De 35-jarige Omar Naber krijgt in Kiev de kans om zich nu wel te plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Twaalf jaar geleden mocht hij ook al naar Kiev, maar zijn Stop haalde de finale niet. Bij pogingen in 2009, 2011 en 2014 lukte het niet om de nationale selectie te winnen, maar dat lukte dit jaar wel. Hij won de jurystemming en eindigde achter publieksfavoriet BQL als tweede. Dat was genoeg om met het zelfgeschreven On My Way nu wel te winnen. Het nummer lag overigens al jaren op de plank, maar werd bewaard voor een naar eigen zeggen ‘speciale gelegenheid’.

Op zijn naam staan inmiddels vier albums; de laatste twee allebei in 2014. Aan een nieuw album, dat vooralsnog dezelfde titel krijgt als zijn songfestivalinzending, wordt nog gewerkt.

Meer nieuws over de weg van het Slovenië naar Kiev vind je hier. Wil jij je mening kwijt over de inzending uit Slovenië? Plaats dan een reactie. Morgen in deel 18: Letland

26 reacties op “Douze Points 2017 [17]: Slovenië

 1. 1
  Wim1970 says:

  Slovenië had sowieso in 2001 moeten winnen ipv dat gedrocht uit Estland.

  • 1.1
   Matje says:

   Wat dacht je van Griekenland en Frankrijk dat jaar ? Wat mij en vele fans betreft veel betere inzendingen als dat van Slovenië dat een zevende plaats behaalde.

 2. 2
  MarcvdHeijden says:

  Terugkerende artiesten op het festival kan ik vaak waarderen, het heeft iets herkenbaars, ook al doen ze het een tweede keer meestal minder dan tijdens hun eerste verschijning. Met Omar heb ik echter niets..

  Zoals Nederlandse artiesten in het verleden ook al hebben ervaren is het niet per se een goede zaak om een liedje te nemen dat ‘al jaren op de plank’ ligt.
  Het is inderdaad hoorbaar niet van deze tijd, het is saai, het is niks.

  Laatste plaats? Ja graag.

  1. Azerbeidzjan, 2. België, 6. Finland, 7. Tsjechië, 8. Armenië, 16. Albanië, 19. Australië, 21. Portugal, 22. Zweden, 23. Griekenland, 25. Polen, 30. IJsland, 31. Cyprus, 34. Moldavië, 35. Montenegro, 38. Georgië, 42. Slovenië

 3. 3
  riccardo says:

  Het werkt op mn lachspieren. Wat een drama. Knappe vent in een mooie jas, dat wel.

 4. 4
  Luuk says:

  Verschrikkelijk, dit kan mij echt niet boeien. Next! 42/43

 5. 5
  Br@m says:

  Dit is de enige bijdrage die na bewerking er op vooruit gegaan is. Door het nummer op te nemen met het Filharmonisch Orkest van Boedapest en dit in combinatie met de prachtige stem van Omar Naber heeft dit nummer een enorme lift gegeven. Dat het nummer jaren op de plank lag boeit me niet; het gaat er om wat ik nu hoor en dat is schitterend. Voor mij is dit het beste nummer van deze eerste halve finale en mijn nr. 2 van dit jaar.

 6. 6
  Kenny says:

  0 points is de titel ;)

 7. 7
  GerardMartin says:

  Aardig maar dan vooral het schitterende orkest!

 8. 8
  Michael Adam says:

  Wat mij betreft slaat Slovenië hier de plank compleet mis. Niet omdat Omar of zijn lied nou zo verschrikkelijk zijn, maar wat is dit toch ouderwets. Dat het al jaren lang op de plank ligt is wat mij betreft goed te horen. En als je dan terug komt van weg geweest, kom dan met iets grandioos goeds en niet met dit slappe aftreksel.

  Wat mij betreft had BQL mogen gaan. Ik luister hun lied nog altijd. De vocalen waren wellicht wat ondermaats maar hoe vaak zien we wel niet dat jonge zangers of zangeressen in ieder geval dat ene songfestival liedje goed onde de knie krijgen in een paar maanden.

  Nee sorry dit is echt een van de landen die ontzettend verkeerd gekozen heeft naar mijn mening, net als bijvoorbeeld Spanje, Malta, Litouwen en eigenlijk ook IJsland en Zweden

 9. 9
  RobbieR says:

  Ik vond BQL ook stukken beter, ook zijn vorige inzending was beter.

  Het is saai, emotieloos gezongen. Nee niets. Staat bij mij zeer laag.

 10. 10
  MarkusRotterdam says:

  Jammer van dit lied, want ik gun het deze Omar op één of andere manier wel.
  Hij is niet echt onaangenaam om naar te kijken.
  Maar het lied, kom op jongens, dat kan echt niet.

 11. 11
  GerardMartin says:

  Heel veel liederen kunnen helaas niet….☹️

 12. 12
  Edmol says:

  OK, hier ga ik dus helemaal de andere kant op dan de rest van de mensen hier : ik vind het een heerlijk nummer en kan er geen genoeg van krijgen. Ouderwets inderdaad, maar dat deert me niet :-)

  • 12.1
   Placide says:

   Inderdaad ouderwets, maar deert mij ook geenszins. De goede man heeft wel een prachtige stem en dat verdient sowieso al punten.

 13. 13
  Ria NL says:

  Ik vind de stem van Omar erg mooi inderdaad, maar het liedje maakt niet zo heel veel indruk op mij. Al vind ik het wel leuk dat hij opnieuw meedoet, na zijn eerste poging ook in Kiev in 2005, toen vond ik zijn liedje “Stop ” wel beter als wat hij nu gaat zingen. Ik ben ik bang dat hij ook deze keer geen finaleplaats zal behalen.

 14. 14
  Leendert Jan says:

  Ik vind dit echt een gedrocht van een lied. Hij zingt best goed maar het lied is echt dramatisch gedateerd en amateuristisch. Vorige week in de Melkweg vond ik het gewoon op de lachspieren werken. Totaal verkeerde keuze van Slovenië; BQL was veel leuker. Dit gaat helemaal onderin eindigen in de semi.

 15. 15
  Nordman says:

  Ik hou best van een ouderwetse songfestivalballade, maar dit is wel erg saai. Wordt wel gezongen door een goede zanger en ik vind hem live dan ook overtuigen, dus een finaleplek zou er best kunnen inzitten (vooral ook dankzij de startplek), maar ik hoop eerlijk gezegd van niet. 37/45

 16. 16
  youri says:

  Ik vind dit een best aardig nummer, mijn nummer 25. Slovenie verdiend weer is een finaleplek. Ik snap ook niet dat ze in bijna alle tops op de laatste plek staan. Landen als Georgie Litouwen Armenie Oekraine en San Marino vind ik minder goed dan dit.

 17. 17
  He1n says:

  Dit is echt toch heeeeel erg

 18. 18
  Bandido - Georgia says:

  Gedateerd is een ding, maar dit is allemaal wel heel erg voorspelbaar. En dat is jammer, want deze zanger verdient een beter nummer. Ik vind dit een hele grote kanshebber voor een van de laatste plekken in deze semi.

 19. 19
  Wim1970 says:

  Wel een aardig nummer, maar zal geen potten breken.

 20. 20
  dick says:

  Hoewel dit een prima zanger is doet hij zichzelf tekort met een ouderwets prul. Kansloos.

 21. 21
  Dennis says:

  Het is gedateerd, oudbollig, voorspelbaar maar I love it……….Dit vind ik gewoon een heerlijke meezinger……..Lekker hard aanzetten en mee galmen… Finale moet met deze startpositie mogelijk zijn en misschien gaat het ook wel lukken. Het lukte Polen vorig jaar ook…….

  1. Azerbeidzjan 2. Griekenland 3. België 4. Finland 5.Zweden, 6. Slovenie 7. Armenië 8.Polen 9. Montenegro 10. Australië 11 Albanië 12. Tsjechië 13.Cyprus 14. Georgië 15. Moldavië 16. Portugal 17 IJsland

 22. 22
  DirkO says:

  Voor de broodnodige variatie is het prima dat er ook dit soort nummers tussen zitten.
  Mag wat mij betreft naar de finale. Maar denk dat het niet gaat lukken.

Reageren niet meer mogelijk.