Douze Points 2017 [22]: Malta

Onder de naam Douze points 2017 stellen we dagelijks een deelnemer aan het komende Eurovisie Songfestival in Kiev aan je voor. Vandaag lied 4 van de tweede halve finale op donderdag 11 mei: Malta.

Deelnemer: Claudia Faniello
Lied: Breathlessly
Tekst: Philip Vella, Sean Vella
Muziek: Gerard James Borg
Beste klassering ooit: 2e in 2002 en 2005

De aanhouder wint geldt zeker voor Claudia Faniello. De 29-jarige Maltese zangeres probeerde het liefst acht keer voordat het dit jaar in poging negen wel lukte. Ze wordt de tweede Faniello die het songfestivalpodium betreedt. Haar broer Fabrizio deed dat al in 2001 en 2006.

Zoals vele Maltese artiesten verliep de weg van Claudia Faniello via diverse tv-shows en deelnames aan de Maltese voorrondes. Het meeste succes had ze in 2008 toen ze met twee liedjes in de top 3 eindigde, maar Morena er uiteindelijk met de overwinning vandoor ging. Ook in 2012 eindigde ze als tweede. Tussendoor kwam in 2010 haar debuutalbum uit.

Meer nieuws over de weg van het Malta naar Kiev vind je hier. Wil jij je mening kwijt over de inzending uit Malta? Plaats dan een reactie. Morgen in deel 23: Roemenië

23 reacties op “Douze Points 2017 [22]: Malta

 1. 1
  Br@m says:

  Ik weet het niet met deze bijdrage van Malta. Volgens mij sneeuwt dit geheel onder bij de rest. Ik vrees dan ook geen finale voor Claudia Faniello. Mijn nr. 31 dit jaar.

 2. 2
  Nordman says:

  Een prettige Maltese Disney inzending. Claudia vind ik live behoorlijk overtuigen, maar ik denk niet dat het voldoende is voor een plek in de finale. 20/43

 3. 3
  Leendert Jan says:

  Een erg traditionele en ook vrij saaie ballad. Maar ik moet zeggen dat ik haar live op Eurovision in Concert wel heel sterk vond. Het zou dus wel kunnen verrassen en toch de finale halen.

 4. 4
  Ria NL says:

  Ik vind het een mooi lied dat erg goed wordt gezongen door Claudia. Maar ik ben ook bang dat het lied net niet genoeg indruk zal maken om een finaleplaats te behalen. Maar van mij mag ze want ik gun haar wel een finaleplaats.

 5. 5
  Matje says:

  Topzangeres , baggerlied!

 6. 6
  Kenny says:

  Ik hoorde vandaag Lights and Shadows in het tuincentrum :P

 7. 7
  MarkusRotterdam says:

  Tja, kan vriezen, kan dooien. Wellicht als het heel dramatisch gebracht wordt, inclusief de beruchte windmachine, dat mensen hier nog intrappen. Hoort w.m.b. niet bij de bagger-inzendingen, maar een topper vind ik het ook niet.
  Niet te hopen dat ze 8 x meedoet om ook hier de finale te bereiken…

 8. 8
  Edmol says:

  Goed gezongen, geen slecht lied, goede zangeres. Maar toch geen finale denk ik, te gewoontjes.

 9. 9
  GerardMartin says:

  Ik denk niet dat ze in Valetta bang hoeven te zijn een zaal te moeten bouwen voor 2018……

 10. 10
  He1n says:

  Moet even de wekker zetten om wakker te blijven

 11. 11
  Michael Adam says:

  Ik heb hier ontzettend aan moeten wennen. Vond het erg ouderwets. Opzich zie ik er nu wel de schoonheid van in. Maar het doet me wel erg denken aan dat nummer van Pocahontas. Denk dat dit toch te suf is om de finale te behalen.

 12. 12
  Wim1970 says:

  In 2007 deed er iemand mee die het pas de 11e(?) keer lukte om naar het songfestival te mogen en ook zij bleef in de finale staken (Vertigo), was een geweldig nummer trouwens. Live beroerd gebracht.

 13. 13
  Toine says:

  Gaaap liedje…

 14. 14
  Luuk says:

  Goede zangeres, saai lied. Valt niet op. 33/43

 15. 15
  DirkO says:

  Mooie stem , en lied. Mag naar de finale.

 16. 16
  riccardo says:

  Die rode jurk kan ze heel goed hebben. Volgende!

 17. 17
  Dennis says:

  Ja ik hou enorm van deze bijdrage…….. Een mooie ballade waarvan ik de coupletten wel sterker vind dan het refrein. Live kan ze het waarmaken en met wat jurypunten hier en daar kan het zomaar de finale halen om daar wel onderaan te eindigen……
  1. Malta 2. Macedonië 3. Oostenrijk 4. Servië

 18. 18
  Bandido - Georgia says:

  Vreselijk oubollige truttigheid. Hopelijk blijft deze draak hard steken in deze semi. Dit soort gedateerde muzak hoort anno 2017 niet op een songfestival thuis.

 19. 19
  dick says:

  Boring!

 20. 20
  Max says:

  Dit gaat het zeker niet redden. Misschien wel een kanshebber voor de laagste plaatsen in deze semi.

 21. 21
  Edmol says:

  Op zich geen slecht nummer, maar te nietszeggend om door te gaan vrees ik.

 22. 22
  RobbieR says:

  Prachtige stem maar haar vorige inzendingen waren stukken beter.
  Liedje is niet slecht, in de verte doet het mij denken aan Ierland 1993.

 23. 23
  Henk says:

  Uitstekend lied en zangeres. Het is erg traditioneel maar dat vind ik nou juist prachtig aan het songfestival. We willen variatie en niet alleen maar computerdeuntjes. Voor mijn part zingend ten onder maar zingen kan ze en ze mag er zijn!

Reageren niet meer mogelijk.