Douze Points 2017 [23]: Roemenië

Onder de naam Douze points 2017 stellen we dagelijks een deelnemer aan het komende Eurovisie Songfestival in Kiev aan je voor. Vandaag lied 5 van de tweede halve finale op donderdag 11 mei: Roemenië.

Deelnemer: Ilinca ft. Alex Florea
Lied: Yodel It!
Tekst: Alexa Niculae
Muziek: Mihai Alexandru
Beste klassering ooit: 3e in 2005 en 2010

Het duo Ilinca feat. Alex Florea won de Roemeense finale met het lied Yodel It! De Roemeense bijdrage voor het Eurovisie Songfestival is een lied waarin rap gecombineerd is met jodelen. Ilinca Bacila kreeg landelijke bekendheid door haar deelnames aan X-Factor en aan The Voice, waar ze reikte tot de halve finale. Alexandru Florea kreeg bekendheid in 2014 toen hij met zijn broer deelnam aan X-Factor. Een jaar later nam Florea ook deel aan The Voice.

Roemenië is na een jaar afwezigheid terug op het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar werd Roemenië een aantal weken voor het songfestival door de EBU uitgesloten van deelname aan het Eurovisie Songfestival. De omroep had namelijk een grote schuld van bijna 15 miljoen bij de EBU. Roemenië is één van de weinige landen die zich altijd wisten te kwalificeren voor de finale. Met Yodel It! lijkt het er dit jaar ook weer in te zitten als we de bookmakers mogen geloven.

Meer nieuws over de weg van Roemenië naar Kiev vind je hier. Wil jij je mening kwijt over de inzending uit Roemenië? Plaats dan een reactie. Later vandaag in deel 24: Nederland.

31 reacties op “Douze Points 2017 [23]: Roemenië

 1. 1
  DirkO says:

  Na 1.5 minuut begint dit wel te vervelen. Toch zal het moeiteloos de finale gaan halen. En daar waarschijnlijk net top 10.

 2. 2
  harm stirnberg says:

  In het begin was ik weg van dit nummer maar nu begint het mij aardig te vervelen na ëën minuut. Zal zeker de finale halen want de meeste mensen horen het voor de eerste keer en het is een echte oorwurm.

 3. 3
  Robert says:

  Zo heel erg fout dit lied.
  Maar ook zo onweerstaanbaar leuk.
  En Ilinca is een prettige verschijning, dat scheelt ook

 4. 4
  Leendert Jan says:

  Het is een geinig liedje en ze doen het goed, maar toch ben ik dit na een paar keer horen al behoorlijk zat. Het haalt de finale wel, al denk ik niet dat het voor de overwinning mee gaat doen.

 5. 5
  Max says:

  Dit zou nog weleens best een shock niet-qualifier kunnen zijn. Ik gok dat de jury’s hier niet warm voor lopen.

 6. 6
  Br@m says:

  Ik vind dit dus helemaal te gek. En ik denk dat veel televoters die het nummer in de halve finale voor het eerst horen eenzelfde mening zijn toegedaan. Het gejodel van Ilinca heeft iets heel aanstekelijks. Dit gaat zeker de finale halen en daar verwacht ik moeiteloos een top 10 notering. Roemenië is mijn nr. 3 van dit jaar.

 7. 7
  riccardo says:

  Heel veel positieve energie. Het wordt overtuigend neergezet en daardoor ga je wat eerst een waardeloos nummer lijkt toch serieus nemen. Aanstekelijk soort vreemd en verfrissend naast veel van hetzelfde. Finale op zeker. Het blijft hooguit een of twee keer leuk of grappig. Al snel veel afhakers. Benieuwd wat dit uiteindelijk doet in de uitslag.

 8. 8
  Youri says:

  Vreselijk, dit haalt het niveau van het songfestival weer naar beneden. Waarschijnlijk haalt het wel de finale, ik hoop het niet, mijn nummer 30

 9. 9
  Sandert says:

  Roemenië is nog nooit achtergebleven in de halve finale. Het land zit er toch altijd weer bij, ook met inzendingen als ‘The Balkan girls’ en ‘It’s my life’. Dus ja, dit jodelnummer zie ik dan ook wel naar de finale gaan.

 10. 10
  Rd says:

  Samen met Kroatisch lied word ik misselijk bij de beginnoot. Kabouter plop meets sound of music brrrr

 11. 11
  Michael Adam says:

  You love it or you hate it. En precies dat doen de Roemenen goed. Als iedereen je ‘wel oke’ vindt stemt niemand op je. En dus gaat Roemenië zeker weten naar de finale.

  Overigens vind ik het terecht. Het is zo ontzettend anders maar wordt wel goed uitgevoerd. Ze hebben beide een leuke uitstraling en komen zeer enthousiast over.

  Nee, dit nummer moet je inderdaad niet on repeat aanzetten, daar is het niet voor geschreven. Maar het is een hele leuke toevoeging.

 12. 12
  Dennis says:

  Ja van deze bijdrage werd ik in het begin heel vrolijk en stond hij hoog in mijn lijstje nu vind ik hem wel aardig. Ik ben er bijna zeker van dat dit de finale gaat halen…….. De eerste zekere finalist……..Als ze zouden blijven steken is ook geen ramp.. Zal je gaan zien dat dit de jury favoriet wordt…..
  1. Malta 2. Macedonië 3. Oostenrijk 4. Roemenië 5. Servië

 13. 13
  Robert says:

  Ik heb deze song laten horen op mijn werk:
  Het is meteen het gesprek van de dag.
  Oftewel, Roemenië gaat wel hoog komen dit jaar

 14. 14
  GerardMartin says:

  Ik vund dit jodelkreng wel geinig, steekt wat mij betreft aardig de draak met al die flutmuziek die een mens op zo’n songfestival voorgeschoteld krijgt😂 Finale dus graag.

 15. 15
  Bandido - Georgia says:

  Jodel en rap: afschuwelijker kun je het toch niet bedenken. Ik vond het vanaf het eerste moment dat ik het hoorde al meteen vreselijk. Alleen moet ik wel toegeven dat ik de twee artiesten wel erg leuk vind. Allebei heel getalenteerd en ze brengen het met verve. En ja, het blijft absoluut hangen, al is dat niet zozeer in positieve zin. Maar het gaat absoluut door en ik verwacht een top tien notering voor Roemenie.

 16. 16
  dick says:

  In zijn genre mss niet eens zo gek maar ik vind het in 1 woord VERSCHRIKKELIJK. Geforceerde in elkaar gedraaide rotzooi van weinig tot geen niveau. Let maar op: televoters gaan dit de finale in stemmen (wat meteen heel veel zegt over de televoters) maar ik kan me niet voorstellen dat er 1 zichzelf respecterend jurylid hiervoor zal gaan….

  • 16.1
   GerardMartin says:

   Ik zou er wel voor gaan als jurylid en respecteer mezelf zeer hahaha!

   • 16.1.1
    Max says:

    Ik zou hier zeker niet voor gaan als jurylid.

    En ik verwacht dat jury’s dit niet gaan pruimen.

 17. 17
  Nordman says:

  Ik ben fan van dit nummer. De combinatie van jodel en rap heb ik nog niet eerder gehoord en werkt goed. Ik vind het daarom ook wel een originele inzending. Beide artiesten stralen op het podium plezier uit. Ik verwacht dat ze de zaal mee krijgen en dat de kijkers thuis hier ook voor gaan. Het is gewoon leuk vermaak. De live versie vind ik minder sterk klinken. Ik zie dit dan ook niet winnen, wat ik eerder wel dacht. 7/43

 18. 18
  MarkusRotterdam says:

  Ongecompliceerde feestmuziek. Lekker als je dronken bent, maar voor een songfestival?
  Ach, het is wel weer even wat anders maar kan de bijdrage niet echt serieus nemen.
  Blijft wel hangen, en dat is ook wel weer wat waard; veel van de Eurovisie-pareltjes van dit jaar ben je direct alweer vergeten.

 19. 19
  Ria NL says:

  Lang leve het “Yodelkreng !!! Ik vind het een erg leuk lied !! Ik word er heel vrolijk van !! Het is één van mijn favorieten dit jaar dus ga ik zeker voor ze stemmen want ik gun ze van harte een plaats in de finale.

 20. 20
  Edmol says:

  Ook ik ben fan !

 21. 21
  Toine says:

  VRESELIJK……

 22. 22
  RobbieR says:

  VRESELIJK

 23. 23
  Luuk says:

  Gewoon een vrolijke nummer. Ilinca en Alex stralen ook gewoon hele positieve energie op het podium en krijgen de zaal mee. 13/43

 24. 24
  ~ René ~ says:

  VRESELIJK

 25. 25
  Placide says:

  Dit is echt heel en heel erg en haalt het ESF behoorlijk naar beneden. Ieder jaar zijn er wel nummers waarvan je denkt: hoe kunnen ze zoiets in godsnaam opsturen. Een blamage.

 26. 26
  Ria NL says:

  Voor de liefhebbers Hier is de officiële video: Geniet er van !!

  https://www.youtube.com/watch?v=LlDzaRK8fSM

Reageren niet meer mogelijk.