Douze Points 2017 [25]: Hongarije

Onder de naam Douze points 2017 stellen we dagelijks een deelnemer aan het komende Eurovisie Songfestival in Kiev aan je voor. Vandaag lied 7 van de tweede halve finale op donderdag 11 mei: Hongarije.

Deelnemer: Joci Pápai
Lied: Origo
Tekst: József Pápai
Muziek: József Pápai
Beste klassering ooit: 4e in 1994

De 35 jarige Joci Pápai, echte naam József Pápai, won de Hongaarse nationale finale met het lied Origo, dat de zanger zelf schreef en componeerde. Pápai komt uit een muzikale gyspy familie en de zanger heeft al aan veel competities deelgenomen. Zijn doorbraak kwam in 2005 toen hij zijn eerste album uitbracht. Joci combineert gyspymuziek met rap en moderne muziek. Dit is ook terug te horen in de Hongaarse bijdrage van dit jaar.

Hongarije is redelijk succesvol op het Eurovisie Songfestival. Het land nam 14 keer deel aan het liedjesfestijn en bij het debuut in 1994 werd meteen de hoogste positie tot op heden behaald, een 4e plaats. Afgelopen zes edities wist Hongarije zich steeds te kwalificeren voor de finale. Aan Joci om op donderdag 11 mei dit op te hogen naar 7.

Meer nieuws over de weg van Hongarije naar Kiev vind je hier. Wil jij je mening kwijt over de inzending uit Hongarije? Plaats dan een reactie. Later vandaag in deel 26: Denemarken.

25 reacties op “Douze Points 2017 [25]: Hongarije

 1. 1
  Br@m says:

  Dit vind ik het meest infantiele nummer dit jaar. Het lijkt net of hij constant “Joh, de balluh:” loopt te tetteren. Mag van mij in de halve finale blijven steken. Mijn nr. 41 dit jaar.

 2. 2
  Wim1970 says:

  Bijzonder nummer, vind het eigenlijk best mooi.

 3. 3
  Michael Adam says:

  Hongarije is een van mijn favorieten dit jaar. Het is anders, het is aangrijpend, het past precies bij het thema diversiteit, er is een goede act bij te verzinnen..

  Op een of andere manier komt dit nummer echt binnen in de refreinen en heb ik blijkbaar een enorme zwak voor Hongaarse rap, want normaal ben ik geen fan van rap, dit vind ik oprecht mooi!

  De Hongaarse voorronde A Dal vond ik ook smullen en vond ik samen met de Italiaanse, Zweedse en Estse voorronde de beste van heel Europa. Of je dit nu leuk vindt of niet, de Hongaren doen hun best en dat mag beloond worden!

 4. 4
  MarkusRotterdam says:

  Op zich kan ik etnische invloeden heus wel waarderen, maar dit is teveel van het goede.
  Komt voor mij nog het dichtste bij kattengejank.

 5. 5
  Leendert Jan says:

  Hongarije al zes jaar op rij in de finale, en alleen in 2015 (Boggie) vond ik dat onverdiend. Een land ook dat aparte keuzes durft te maken. Ook dit jaar weer een bijzonder nummer, en ook leuk dat een land dat vooral in het nieuws is als naar nationalistisch en xenofoob iemand uit een zichtbare etnische minderheid kiest voor het songfestival. Muzikaal zeker één van de mooiste nummers dit jaar, leuk ook dat Hongarije in zijn eigen onmogelijke taal zingt, al haak ik bij de rap wel een beetje af. Joci verkoopt zijn nummer goed, mooie act, ik vond hem sterk in de Melkweg. En ik sta met hem op de foto :-) Hij is overigens verrassend klein en die danseres is helemaal een mini-meisje!

 6. 6
  Luuk says:

  Gewoon een mooi nummer. Het is anders en dat maakt het mooi. Hopen dat ze er een goede act bij verzinnen. 15/43

 7. 7
  ~ René ~ says:

  Leuk lied!

 8. 8
  Sandert says:

  Het songfestival moet echt eens een keer naar Boedapest! Geweldige stad vind ik dat. Helaas zal het wel niet voor 2018 zijn, hoewel ik Origo zelf een mooie en sterke inzending vind.

 9. 9
  Bandido - Georgia says:

  Net als Roemenië, denkt ook Hongarije hun nummer op te leuken dmv rap. En ook nu is dat een slecht idee. Dit “Origo” was al geen meesterwerk, maar nu haakt de gemiddelde kijker helemaal af. Dan ook nog eens uitgevoerd door een soort van Attilla de Hun die er niet veel plezier in lijkt te hebben. Finale is mogelijk, maar is allerminst zeker.

  • 9.1
   Diana says:

   Ik vond dit het mooiste nummer. Orgineel. Mooi met die vioolmuziek en een goed ritme.
   Beter dan die standaard liedjes.

 10. 10
  Dennis says:

  Ja ik heb niet veel met dit nummer. Hoe vaker ik hem hoor des te meer ik het kan waarderen. Ik vond het in eerste instantie een hoop herrie… Dit zou zomaar de finale kunnen mislopen want ik heb het gevoel dat het bij sommige fans flink gewaardeerd wordt maar dat de rest van Europa er niet op zit te wachten. Ik denk dat deze bijdrage meer kans had gemaakt in de eerste semi…….
  1. Malta 2. Macedonië 3. Nederland 4. Oostenrijk 5. Roemenië 6. Servië 7. Hongarije

 11. 11
  Nordman says:

  Ik vind dit een toffe bijdrage van Hongarije, echter heb ik geen idee hoe dit voor ze gaat uitpakken. Het is het enige in z’n soort dit jaar, dus opvallen doet het zeker. Vocaal gaan ze er langs van krijgen door NL en daarna ook nog eens door Denemarken. Misschien dat Hongarije juist een fijne afwisseling is….ben heel benieuwd. Van mij mag het naar de finale. Persoonlijk: 14/43

 12. 12
  RobbieR says:

  Sterk nummer, mag voor mij naar de finale alleen al dat het gedurfd is om in eigen taal te zingen en cultuur te behouden.

  • 12.1
   Ria NL says:

   Ik ben het helemaal met je eens, ik had het niet beter kunnen zeggen. Ik ga zeker bellen voor Hongarije !!

 13. 13
  Edmol says:

  Kan dit zeker waarderen, mag hoog eindigen in de finale !

 14. 14
  GerardMartin says:

  Wat een verademing geen “Zweeds” liedje maar iets eigens, net als Portugal! Veel landen kiezen voor huppelepopmuziek maar sommigen durven hun nek nog uit te steken. Hulde dus en finalewaardig.

 15. 15
  Kenny says:

  Naast het rap gedeelte vind ik de rest van het nummer super!

 16. 16
  riccardo says:

  Krijg ik de zenuwen van. Niet voor mij.

 17. 17
  Betty*Beyond says:

  riccardo:
  Hahaha! Nu hoor ik het ook.

  same lol …once you hear it, it cannot be unheard….

 18. 18
  youri says:

  Mwa vind alleen het refrein wel leuk. Ik hoop dat het blijft steken in de semi. We’ll see

 19. 19
  dick says:

  Helemaal niet zo slecht. Die rap had er uitgelaten mogen worden. Haalt finale en schat ik in als middenmoter.

 20. 20
  Talia Polak says:

  Origineel! Niet zo standaard als de vele andere nummers. Dat het in eigen taal is vind ik mooi, ik versta het niet, maar het raakt mijn ziel! Op naar de finale!

 21. 21
  Diana says:

  Ik vond dit het mooiste en orgineelste nummer. Goed ritme. Met die vioolmuziek er tussendoor, Maakt het echt mooi.

  Ook goed om het in je eigen taal te brengen.

  Jammer dat het niet zo gewaardeerd werd.

Reageren niet meer mogelijk.