Italië ook favoriet bij Nederlandse fans

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Damsco schreef:

  Ik heb Italië een behoorlijk lange periode als enige winnaar gezien, maar heb sinds een tijdje het idee dat het zomaar eens Portugal kan worden. Ik heb mijn bedenkingen of de jury’s massaal voor Italië zullen gaan en in de televote doet Italië het ook nooit zo goed (bijv. 11e in 2011 (!), maar dankzij de jury’s werden ze uiteindelijk 2e). Ik neig nu meer naar Portugal. Die OGAE-poll is volkomen irrelevant verder. Estland gaat het denk ik helemaal niet zo goed doen, zeker niet bij de jury’s (ze werden 7e in de Estse voorronde bij de internationale jury).

  Off-topic:
  Wat ik interessant vind, is dat OG3NE het tot dusver behoorlijk goed doet bij de Eurojury van Eurovoix (ze staan nu 4e). Ik had nog even de resultaten van 2016 erbij gepakt en het viel me op dat de resultaten van vorig jaar van Eurovoix bijna identiek waren aan de daadwerkelijke jury-resultaten; alleen Spanje en Kroatië waren overgewaardeerd (maar de vocalen/performance en staging vielen van die twee ook enorm tegen). Verder wel een goede voorbode!

  Ik ben toch een beetje veranderd v.w.b. “Lights and Shadows”. Denk dat als de staging en de styling perfect is, ze kunnen verrassen en misschien zelfs een top 10-notering in de finale kunnen pakken. Vind de live-performance bij EiC beter dan de officiële studioversie (net als “1944” van vorig jaar bijv.); het komt live beter uit de verf.

 2. MarkusRotterdam schreef:

  Mijn favo Frankrijk staat in ieder geval ook nog in de top 5…
  Zou Frankrijk kunnen verrassen?
  Zou het leuk vinden als één van de big 5 het festival zou winnen. Laten ze hiermee zien
  dat het ook voor de anderen niet onmogelijk is.

 3. Ria NL schreef:

  Italië is ook mijn grote favoriet, maar ik heb er nog wel een aantal liedjes bij die ik ook van harte een 1e plaats zou gunnen

 4. dick schreef:

  Deze poll neem ik al jaren NIET serieus, ze zitten er ook vrijwel altijd naast:-).

 5. ray schreef:

  Die polls zoals velen neem ik totaal niet serieus!
  Denk zelf dat Italië het helemaal niet zo goed gaat doen,waarschijnlijk top 10
  Het is niet mijn favoriet maar Zweden kan wel eens weer gaan winnen,mede door door televoting.
  We moeten echt de repetitie in Kiev afwachten dan is het pas duidelijk.

 6. Nordman schreef:

  Not bad. De top 10 komt aardig overeen met mijn persoonlijke top 10. Ik denk dat de winst op het ESF tussen Italië, België en mogelijk Bulgarije gaat. Nederland top 10.

 7. tippy2 schreef:

  Italie is te kinderachtig voor het Europese publiek, valt zelfs buiten de top 10

 8. Johan schreef:

  Het nummer van Italië, ik hoor ergens in het nummer iets bekend wat ik al eens eerder gehoord heb, wel leuk nummer……mijn favoriet is Frankrijk…….Nederland gaat het niet slecht doen, maar winnen nee

 9. riccardo schreef:

  Als Francesco gewoon z’n charismatische zelf is en er een feestje van maakt overleeft hij ook het over hyped zijn.
  Ik luister er nooit naar anders gaat het vervelen. Wie weet stemt Oost straks heel anders dan West, zou kunnen.

 10. robbert-rotterdam schreef:

  Ah, was de ogae-poll al aan de gang. Nergens van bewust geweest..of zou ik mijn lidmaatschap niet betaald hebben. Hoewel….ik kreeg vandaag toch nog een ander mailtje van ogae. De goede daad die ik verricht zou hebben als ik had gestemd was Oostenrijk de top10 in duwen….

  • HenkdJ schreef:

   robbert-rotterdam:
   Ah, was de ogae-poll al aan de gang. Nergens van bewust geweest..of zou ik mijn lidmaatschap niet betaald hebben.Hoewel….ik kreeg vandaag toch nog een ander mailtje van ogae. De goede daad die ik verricht zou hebben als ik had gestemd was Oostenrijk de top10 in duwen….

   Ik heb ook niks ontvangen. Het lidmaatschap zou toch automatisch worden afgeboekt. Daar heb ik toestemming voor gegeven. vreemd.

  • Hebbuzz schreef:

   Oostenrijk had 1 punt, omdat Nederland buiten mededinging meedeed.

 11. gj schreef:

  Het zal allemaal.

 12. He1n schreef:

  Idd…te kinderachtig…en charismatisch???. Eerder dramatisch!!!. Doe dan Frankrijk of Belgie maar. Zweden …te gelikt en wat wassie slecht in Amsterdam: stem niet o.k. en hoe ze over het podium probeerde te dansen…welke kant zal ik op!!!
  Wel een geweldige act hoor om vanuit de colissen op te komen. Zeker met die kerels er bij te dansen. Perfect!.
  Onze meiden moeten beginnen met het a_capella stukje(gelijk indruk) en niet dat softe einde. Ook hier mee eindigen. Dan top3

 13. GerardMartin schreef:

  Veruit het meest te pruimen nummer van dit jaar.

 14. johan ve schreef:

  Misschien ben ik 1 van de weinigen , maar ik snap echt niet dat Belgie zo hoog staat.

 15. Robert schreef:

  Vorig jaar waren er nog diverse inzendingen die zowel wat betreft song als uitvoering krachtig genoeg waren om in de buurt van een overwinning te komen:
  Rusland, Australië, Frankrijk.
  En uitgerekend Oekraïne werd de weliswaar te politiek getinte, maar wat mij betreft terechte winnaar.

  Dit jaar is het anders:
  Er zijn weer genoeg uitstekende songs, maar bijna allemaal missen ze toch dat extra’s om Europawijd zowel de televoter als de jury’s te overtuigen.
  België? Uitstekende song, maar Blanche is te onervaren om het naar een overwinning te tillen.
  Estland? Zou mij toch wel heel erg verbazen als het de top 3 bereikt.
  Portugal? Zou prachtig zijn als het wint, maar het kan ook zomaar laag eindigen.
  Zweden? Wordt top 5, maar gaat niet winnen.

  Ik zie maar één land met een inzending die alles en iedereen plat kan krijgen:
  Italië

 16. He1n schreef:

  Had sieneke maar met . . een aap op het podium gezet i.p.v. het draaiorgeltje. Ook zij de knietjes wat omhoog…was ze topfavoriet geweest. Zelfde genre als dat k3nummer van italie. Net als velen Belgie niet snappen dat zij hoog scoort vind ik dat Italie niks.

 17. RobRotterdam schreef:

  Het enige nadeel is dat het Eurovisie Songfestival in Italie helemaal niet populair is………….

 18. Paysbart schreef:

  Een Italiaan vertelde mij tijdens eurovision in concert dat het festival in Italië juist steeds populairder wordt (zeker na 2015)

  RobRotterdam:
  Het enige nadeel is dat het Eurovisie Songfestival in Italie helemaal niet populair is………….