Kristian Kostov: “Goede ontwikkeling dat er meer jonge deelnemers zijn”

De 17-jarige Kristian Kostov zal Bulgarije vertegenwoordigen in Kiev. De Bulgaars-Russische tiener werd vooral bekend door zijn deelnames aan de Russische versie van The Voice Kids en daarna aan de Bulgaarse versie van X-Factor. In oktober vorig jaar verscheen zijn debuutsingle en de opvolger Beautiful Mess is meteen de inzending voor het songfestival.

Songfestivalweblog sprak met hem over zijn inzending, zijn favorieten, zijn opvoering in Kiev en over het feit dat deze editie veel jonge deelnemers kent.

Wat is jouw persoonlijke favoriete ESF lied allertijden?
“Euphoria van Loreen”

En welk lied van de 2017 editie is jouw favoriet?
“Tjonge… ik heb er heel erg veel. Ik zou er niet eentje kunnn kiezen: Zweden (I can’t go on), Australië (It don’t come easy) , Zwitserland (Apollo)…. Macedonië (Dance alone)… Kortom heel veel!”


Is er uit de songfestivalgeschiedenis een Nederlands lied dat jou is bijgebleven?
“Nee, sorry, daar kan ik mij geen één van herinneren.”

Jij bent dit jaar een van de jongste deelnemers…
“Ik ben zelfs de jongste! De eerste deelnemer aan het festival die in deze eeuw is geboren, maar ook de deelnemers uit Australië, Ierland, België zijn jong, er zijn dit jaar heel veel 17 jarige inderdaad…”

Heb je het idee dat het festival nu weer meer in contact is gekomen met de jeugd?
“Ja dat geloof ik inderdaad. Dat is nu wel het geval. Hiervoor was het vooral een festival voor oudere deelnemers. Ik merk dat vorig jaar en dit jaar meer zangers onder de 21 of 23 jaar oud zijn. Dat vind ik een hele goede ontwikkeling, want zo krijgen ook jongere artiesten de kans zich te presenteren aan zo’n grote groep kijkers.”

Komt dit, denk je, ook door de ‘Social Media ‘?
“Ja daar ben ik van overtuigd!”

In 2014 was je deelnemer aan “The Voice Kids” in Rusland. Dima Bilan was toen jouw coach. Heb jij toen met hem gesproken over het Songfestival? Heeft dat jouw interesse toen al gewekt?
“Nee, wij hebben toen samen nooit over het Songfestival gesproken. Ik heb veel van hem geleerd vooral hoe om te gaan met de camera’s.”

Vorig jaar heeft Bulgarije een hele mooie 4e plaats bereikt dankzij Polina Genova en haar lied “If love was a crime”. Heb je haar gesproken?
“Nee helaas nog niet. Ik keek met mijn moeder vorig jaar en we werden helemaal gek bij de puntentelling. Ik hoop haar nog te spreken om tips te krijgen.”

Pas geleden is je videoclip die hoort bij jouw inzending “Beautiful mess” gereleased. Die ziet er heel mooi en stijlvol uit. Zijn deze beelden ook de inspiratie voor hoe jouw lied in Kiev op toneel gepresenteerd gaat worden?
“Dank je wel. Nee de video heeft verder niets met de act voor Kiev te maken. Die zal echt anders gaan worden.”

De schrijvers van jouw lied (een samenwerkingsverband van 5 componisten getiteld Symphonics International) hebben al met veel beroemde artiesten gewerkt zoals John Legend, Lady GaGa en Kelly Clarkson. Hoe ben je met hun in contact gekomen?
“Eén van de componisten had een email gezonden naar mijn management. Ik was meteen gek van het lied maar ik heb er nog wel hard voor moeten werken. Met mijn zangcoach heb ik 2 maanden geoefend op de hoge noten. En ik ben blij met het resultaat.”

Is dit een éénmalige samenwerking speciaal voor het songfestival of ga je meer met hun werken in de toekomst?
“Nee, ik denk niet dat dit eenmalig is. We hebben echt een klik met elkaar en ik denk dat we in de toekomst meer muziek samen zullen gaan maken.”

10 reacties op “Kristian Kostov: “Goede ontwikkeling dat er meer jonge deelnemers zijn”

 1. 1
  Luuk says:

  Dit wordt sowieso een uitdager van Italië. Deze jongen kan echt heel goed zingen

 2. 2
  Paysbart says:

  Ik denk ook dat hij de grootste concurrent van Francesco is

 3. 3
  Kobe says:

  Begin het lied van Bulgarije minder te vinden na verschillende luister beurten.
  Ik vind dat joch ook niet echt geloofwaardig.

 4. 4
  Max Mark says:

  Denk dat het veel minder gaat doen dan voorspeld. Finale moet te halen zijn. Maar ik denk met hakken over de sloot. Nummer spreekt steeds minder aan, kabbelt voort.

  Maar misschien heb ik het mis.

 5. 5
  harm stirnberg says:

  Vindt het een redelijk nummer maar ook niet meer dan dat. De zanger heeft zeker een goede stem maar vindt hem ontzettend nep overkomen. Met interviews lijkt alles zo ingestudeerd en totaal niet spontaan. Maar ik gun het deze jongeman wel met zijn 17 jaar.

 6. 6
  He1n says:

  De winnaar…veel jonge meisjes die stemmen en….goeie stem en goed nimmer maar naar mannetje

 7. 7
  Leendert Jan says:

  Een uitstekend nummer. Ik heb Kristian alleen in Amsterdam live gezien en hoewel hij heel behoorlijk zong hoorde ik ook een flinke uitglijder. En ik vind het toch een beetje een engig menneke om te zien. Ik weet niet of hij die tweede plaats bij de bookies waar kan maken.

 8. 8
  He1n says:

  Had net zo goed Krista kunnen heten.

 9. 9
  Kenny says:

  Italië mag van mij wel winnen. Ik snap niet waarom Bulgarije 2e staat bij de bookmakers. Hij kan goed zingen, maar het nummer vind ik wel saai. Het blijft niet hangen.

 10. 10
  riccardo says:

  Nou ja, met een heel deelnemersveld aan 17 jarigen wordt het er ook niet interessanter op natuurlijk. Zo’n nummer klinkt dan wel kakelvers maar je mist toch beleving. Gaat het ongetwijfeld goed doen. Poli vond ik zelf leuker.

Reageren niet meer mogelijk.