Nederland ging voor Portugal in finale

De Nederlandse twaalven gingen in de finale naar Portugal. De vakjury bestaande uit John Ewbank, Gordon Groothedde, Erica Groeneveld, Marjolein Dekkers en Matthijs van Duijvenbode zetten Portugal op plek 1. Bulgarije kwam op plek 2, Denemarken op de derde plaats. Daarna kwamen Noorwegen, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Australië, Oostenrijk, België en Roemenië.

De twaalf van de televoters ging eveneens naar Portugal, gevolgd door België, Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Moldavië, Zweden, Kroatië, Italië en Polen.
In de halve finale gingen de Nederlandse televoters voor Bulgarije, Hongarije en Roemenië. Israël ontving zeven punten. Daarna volgden Oostenrijk, Noorwegen, Kroatië, Wit-Rusland, Ierland en Denemarken. De jury ging eveneens voor Bulgarije, maar zetten Denemarken op de tweede plaats. Oostenrijk, Noorwegen, Servië, Israël, Zwitserland, Malta, Kroatië en Roemenië maakten de top 10 vol.

15 reacties op “Nederland ging voor Portugal in finale

 1. 1
  Ineke says:

  Jammer ik had zo graag dit jaar gewonnen maar helaas maar van zoveel landen en dan elfde is ook hardstikke goed

 2. 2
  Om over na te denken... says:

  Is het toeval dat Portugal wint (met Salvador = de gezalfde) exact op de dag dat het 100 jaar geleden is dat de eerste Mariaverschijning in het Portugese Fátima plaatsgevonden heeft……….

  • 2.1
   Kul says:

   Moet je je toch echt beter in verdiepen, Maria is nooit verschenen en die kinderen zijn vermoord omdat ze wroeging kregen en gingen vertellen dat het gelogen was. Inmiddels was Fatima al een grote trekpleister met veel bedevaartgangers, dus dat mocht nooit naar buiten komen. Eerst die kinderen vermoorden en ze 100 jaar later heilig laten verklaren, hoe hypocriet is dat..

   • 2.1.1
    Om over na te denken... says:

    Jouw opmerking is dus KUL. Er was ook nog een 3e kind dat pas in 2005 overleden is.

 3. 3
  Tippy2 says:

  Gaat onze Vakjury voor CROATIE en Zwitserland? Dan moet ik toch even slikken..

 4. 4
  Kenny says:

  Ik snap niet dat er mensen in Nederland zijn die punten aan Kroatië hebben gegeven. D:

  • 4.1
   Nordman says:

   Ik heb er niet op gestemd, maar vond hem wel goed. Wat hij zangtechnisch laat horen is niet makkelijk, ik vind het knap. Vermakelijke act. Ik snap het wel.

 5. 5
  Pompoen says:

  En onze vakjury zet Denemarken op 2? Een lachertje deze jury

 6. 6
  Bas says:

  Geen televotepunten voor Armenië… opvallend!

 7. 7
  Bert says:

  Bert:
  3…

 8. 8
  mike B says:

  Verjonging van de vakjury is hard nodig?
  teken de petitie :P

 9. 9
  dick says:

  Ik heb mij over meerdere vakjuries van diverse landen verbaast. Maar laat ik het er maar op houden dat de grote lijnen wel te verklaren zijn gelukkig… alhoewel Griekenland en Cyprus als toppunt gewoon vrolijk verder gaan met vriendjespolitiek:-).

  • 9.1
   Wim1970 says:

   En Moldavië en Roemenië. En omdat Rusland niet meedeed, gaf Azerbeidzjan maar de 12 punten aan Wit-Rusland.

   • 9.1.1
    Wim1970 says:

    Dan moeten Griekenland en Cyprus in het vervolg maar genegeerd moeten worden. Gelukkig breken deze landen geen potten op het songfestival.

Reageren niet meer mogelijk.