Songfestival 2018: Wie volgt OG3NE op?

Het 62e Eurovisie Songfestival zit er al weer een paar weken op. Na de winst van Portugal zal het liedjesfestijn in 2018 (zeer waarschijnlijk) plaats gaan vinden in Lissabon. In juni zal de referentiegroep van de EBU naar de Portugese hoofdstad afreizen en naar verwachting zal dan ook de datum vastgesteld worden.

Nederland zal er in 2018 ook weer bij zijn. Of zoals een woordvoerster van AVROTROS aan ons liet weten: “Er zijn geen redenen om aan te nemen waarom we niet mee zouden doen.” Na het mooie resultaat van 4 finaleplaatsen in 5 jaar zal de omroep weer voor de moeilijke keuze staan wie ons land gaat vertegenwoordigen. Komende weken zal de omroep eerst evalueren en daarna besluiten hoe de keuze voor Portugal gemaakt gaat worden. De kans op een nationale selectie op tv lijkt uiterst gering. Er kan van uitgegaan worden dat er wederom een artiest aangewezen gaat worden, al bestaat ook de kans dat er een componist gevraagd wordt om een lied te schrijven en dat daar later een uitvoerende bij gezocht gaat worden. Zodra er nieuws is zal AVROTROS dat via de social media van de omroep bekend maken.

De komende weken zullen we op onze site een aantal kandidaten voorstellen en vragen we jullie of dit potentiele vertegenwoordigers zijn voor het Eurovisie Songfestival 2018. Uiteraard kunnen suggesties ook gemaild worden naar: info@songfestivalweblog.nl.

80 reacties op “Songfestival 2018: Wie volgt OG3NE op?

 1. 51
  Esmee says:

  Met nationale voorrondes huil ik mijn ogen uit, zo triest vond ik meestal de keuzes die gedaan werden.
  Ik herinner me nog steeds die ene mijnheer die met een mooi, zelfgeschreven lied kwam. Met een beetje middeleeuwse klanken erin – ik geef toe, dat moet maar net je smaak zijn. Zei die jury dat ze het een mooi lied vonden, maar te mooi voor het songfestival. Tjongejongejonge.

 2. 52
  Birgitte says:

  Juni is bijna voorbij, waar blijft de datum voor 2018?

  • 52.1
   Casper says:

   Ja dat dacht ik ook zou de 13e juni bekend gemaakt worden………

   Wie het echt weet mag het zeggen!

   • 52.1.1
    Raimond says:

    Inmiddels al bijna 12 juli!! en nog steeds geen datum! Ook ik heb gelezen dat ze het in juni bekend zouden maken! Begint al iets te lijken op de avonturen van Oekraine! :-(

 3. 53
  kees says:

  kunnen we nou niet iets bijzonders sturen bv Tania Kross met Tommie Christiaan

 4. 54
  Marjolein says:

  Mij kijkt het te gek wanneer Within Temptation voor ons naar Portugal gaat. Of Caro Emrald.

 5. 55
  Maarten says:

  Ik vind Caro Emerald een goede Keuze of MR Probz. of Martin Garrix (zonder dat hij zijn naam eraan verbindt)mat een vette beat in combinatie met Maan bijvoorbeeld.

Reageren niet meer mogelijk.