Ticket Lisboa [1]: Alain Clark en Caro Emerald

Nederland zal in 2018 weer deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. De komende weken zullen we op onze site een aantal kandidaten voorstellen en vragen we of dit voor jullie potentiele vertegenwoordigers zijn voor het Eurovisie Songfestival in Portugal. In deel 1: Alain Clark en Caro Emerald.

In de zomer van 2014 pakte de Telegraaf uit met het nieuws dat Alain Clark Nederland zou vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Wenen. Er zouden gesprekken tussen de zanger en AVROTROS hebben plaatsgevonden, echter de omroep koos niet voor hem, maar voor Trijntje Oosterhuis met een lied van Anouk. De zanger heeft het nooit onder stoelen of banken geschoven dat hij Nederland heel graag zou willen vertegenwoordigen.De afgelopen anderhalf jaar heeft Clark in de States gezeten om aan een nieuw album te werken. Radio 10 belde hierover met Clark en ook het songfestival kwam aan de orde.

“Ik ben altijd beschikbaar voor het Songfestival, al ligt de nadruk voor mij nu op mijn nieuwe album. Maar mochten ze me willen, ze hebben mijn nummer,” aldus Clark. Luister het interview hier terug.

Ook de naam van Caro Emerald wordt al enige jaren genoemd. De zangeres zou deelname aan het Eurovisie Songfestival serieus overwegen als ze daarvoor gevraagd wordt. “Ik ben dus nog nooit gevraagd.” Maar omdat de zangeres het al zo super goed doet in het buitenland heeft ze voor haar gevoel eerder iets te verliezen dan dat het liedjesfestijn haar internationaal iets oplevert. “Ik weet niet of ik het zou aandurven.” Bekijk het interview hier.

Wat vind jij van een mogelijke deelname van Caro Emerald of Alain Clark? Geef je mening onder dit bericht. Zou je AVROTROS een andere suggestie willen doen dan kan dat hier of via info@songfestivalweblog.nl.

44 reacties op “Ticket Lisboa [1]: Alain Clark en Caro Emerald

 1. 1
  Debbie says:

  Geen van beiden..het lijkt wel of t lijstje op is ofzo met mensen die echt echt echt gemaakt zijn voor t songfestival. Allebei deze artiesten gaan echt geen klapper maken daar hoor.

 2. 2
  Lilly says:

  Als ik moest kiezen, zou ik voor Caro gaan, die maakt muziek die veel meer landen aanspreekt.
  Alain vind ik te gewoon kwa muziek, niks speciaals.

 3. 3
  Johan says:

  Als moest kiezen dan Caro Emerald, maar die heeft al gezegd dat er goed over na moest denken als ze haar zouden vragen, want ze heeft al veel suc6 in het buitenland…….

 4. 4
  Esc-go says:

  Alain Clark en Caro Emerald kon je vijf jaar geleden nog sturen, nu niet meer. Eigenzinnigheid heeft Nederland meer punten opgeleverd dan middle of the road popsongs

  • 4.1
   robbert-rotterdam says:

   Als er artiesten zijn die géén middle of the road brengen, zijn het juist Emerald en Clark. Muzikaal zijn het juist afwijkers met een geheel eigen wil.

 5. 5
  RobbieR says:

  Trijntje was in 2015 :-)

  Ik zeg niet direct nee tegen deze twee.

 6. 6
  Nordman says:

  Alain Clark schrijft mooie nummers, ben alleen nog niet overtuigd of hij genoeg persoonlijkheid heeft om heel veel kijkers in te pakken. Dat duet met zijn vader zou denk ik wel heel geschikt zijn geweest, oogt ook sympathiek. Veel van zijn andere nummers luisteren prima weg. Ik ben dan ook heel erg nieuwsgierig naar zijn nieuwe album. Alain Clark zou niet mijn eerste keuze zijn op dit moment.

  Caro Emerald had je inderdaad eerder moeten sturen, maar aan de andere kant vind ik haar als artiest en haar muziek wel verfrissend op het ESF. Ik denk dus dat het nog steeds zou kunnen werken als ze met een catchy nummer komt, zoals de meeste nummers van haar. Hiermee val je op en ze is iemand die zowel het publiek als de kijker 3 minuten kan laten smelten. Ik zou het met haar aandurven. En die onzin ‘bang zijn iets te verliezen’…meid, je internationale carriere zal ook na het ESF blijven bestaan, al wordt je laatste (wat niet gaat gebeuren, daarvan ben ik overtuigd).

 7. 7
  GerardMartin says:

  Caro

 8. 8
  Sandert says:

  Twee artiesten die met een goed lied best in Lissabon zouden kunnen verschijnen. Ze hebben veel ervaring en Caro is al bekend in het buitenland (hoewel die dingen eigenlijk niets zeggen natuurlijk). Ik denk dat ze zeker de finale zouden kunnen halen, maar het songfestival echt winnen? Daar heb ik grote twijfels bij.

 9. 9
  riccardo says:

  Caro, maar dan moet het denk ik wel een grande dame /diva like nummer zijn. Uitstekemde band.
  Alain vind ik vaak te soft en te weinig uitgesproken. Leuke verschijning, voor z’n leeftijd. Destijds met z’n pa was een leuke geweest of samen met Og3ne.

 10. 10
  RobbieR says:

  Please geen OG3NE, Maan, meer..

  Wel Mr Probz, Martin Garryx, Afrojack, Armin van Buuren, Epica, Thomas Azier, Kovancs, Michael prins, Racoon, Waylon.

  Of Sharon van Within Temptation moet een goed liedje schrijven voor een haar geschikte artiest.

  Ga voor het liedje, ga voor goud. Laat de artiest niet later komen met het liedje zoals de OGENE dames.

 11. 11
  RobbieR says:

  Ps als deze artiesten een top liedje hebben, mogen zij gaan.

  • 11.1
   Hans says:

   Helemaal waar, en dat geldt voor alle goede artiesten. Maar bij dezE twee heb je een goede kans op een goed liedje.

 12. 12
  Gérard says:

  kan me niet schelen wie er gaat, als we maar gaan;)

 13. 13
  Betty*Beyond says:

  eerder Caro dan Alain,
  maar qua artiest mischn Rochelle, Kovacs, Kensington, Miss Montreal, Delain

  mischn een lied geschreven door Sharon Den Adel of/en Armin van buren

  ik hoop eigenlijk op een lied dat sowieso niet speciaal voor het esc is geschreven

  maar t komt toch neer op het lied, maar qua artiest aub GEEN Maan… (quote: hij is mijn favoriet, over spanje17 of de “ja zo zou ik het ook doen”over Noorwegen2016 ) of mr jan kijk mij nou smit

 14. 14
  Esmee says:

  Alain vind ik persoonlijk niet zo bijzonder. Caro Emerald zou denk ik wel iets kunnen op het songfestival. Maar dan zou het wel een nummer moeten zijn dat goed swingt, zoals één van haar eerste hits.

 15. 15
  Rob says:

  Leest AvroTros ook mee? Ik zou onmiddellijk Caro Emerald uitnodigen voor een gesprek.

 16. 16
  Betty*Beyond says:

  Rob:
  Leest AvroTros ook mee?

  Laten we het hopen…:P

 17. 17
  jarno says:

  – Danny Vera
  – Lisa Lois
  – Elske DeWall
  – Glennis Grace ft Mr. Probz
  – Dotan

 18. 18
  Tippy2 says:

  Kovacs

 19. 19
  jos says:

  svp geen maan

 20. 20
  Marco says:

  Heel simpel: Caro Emerald. Krachtig on stage, geweldige stem, weet hitgevoelige melodieën te bedenken, kan niet afgaan. Gewoon doen!

 21. 21
  RobbieR says:

  Ik hoorde net het nieuwste nummer van Alan Clark, maar die is niet slecht hoor.
  Ander geluid.

 22. 22
  johan ve says:

  Sharon Doorson
  Fais
  alain clark

 23. 23
  Ronald says:

  Dotan gaat Nederland de winst bezorgen. Zijn unieke muziek gaat opvallen!

 24. 24
  Esmee says:

  We vreemd dat de Avrotros nog nooit aan Caro Emerald heeft gevraagd of ze zou willen meedoen.

 25. 25
  GerardMartin says:

  Dotan, ook goed

 26. 26
  Matje says:

  Beide hierboven genoemde artiesten zijn in mijn ogen ye voorspelbaar. Graag iets meer gewaagds en eigenzinnig zoals Kovacs ! Geweldige band en daarbij beschikt Sharon over een uniek stemgeluid en een nummer als hieronder dat life staat als een huis( link) is ESF top 5 materiaal.
  https://www.youtube.com/watch?v=a77ngRJVwKg

  • 26.1
   RobbieR says:

   Helaas willen zij niet :-(

  • 26.2
   robbert-rotterdam says:

   Als er eens iemand niet voorspelbaar is, vind ik het juist Caro Emerald. Heb haar al zo veel verschillende stijlen zien zingen en alles even goed. En heb net live optredens gezien. Wat weet die vrouw goed met camera’s om te gaan en de ervaring spat ervan af. Een persoonlijkheid die ook uitblinkt in interviews in het buitenland. Het is een vrouw die je zou moeten willen, maar die ik uiteindelijk ‘nee’ zie zeggen, omdat het festival met zo’n carrière te weinig meerwaarde zal hebben. Hoewel, misschien gaat ze voor het avontuur….
   Mijn voorkeur is echter nog steeds een dance-act met een goede zangeres of zanger en zonder de DJ zelf op het podium.

 27. 27
  Robert says:

  Alain Clark?
  Tuurlijk kan dat, vermits hij maar met een pakkende song en liefst ook bijbehorende podiumpresentatie komt.
  Caro Emerald?
  Zelfde verhaal, ook een uitstekende artiest.
  Maar ook voor haar geldt:
  Europa live in 3 minuten inpakken is iets anders dan een avondvullend spetterend optreden

 28. 28
  robbert-rotterdam says:

  RobbieR:
  Please geen OG3NE, Maan, meer..

  Laat de artiest niet later komen met het liedje zoals de OGENE dames.

  Wat was daar verkeerd aan, dan?
  11e van de 42. Dat is erg goed en dus blijkbaar zeer gewaardeerd.
  We hadden eerder 5e plaatsen van Maggie MacNeal en Marga Bult in respectievelijk 1980 en 1987. Toen waren we al lyrisch over het resultaat. Maar dat was op nog geen 20 deelnemers. Og3ne heeft het werkelijk geweldig gedaan, maar we raken blijkbaar aan goede resultaten gewend.

  • 28.1
   RobbieR says:

   Oh ik vond het nog verrassend goed hoor dat zij 11e werden.
   Had ik niet verwacht.

   Maar ik mijn antwoord is op de fans die OGENE graag terug willen zien.

   • 28.1.1
    robbert-rotterdam says:

    Oh, nou. Vind het sowieso onnodig om gelijk artiesten terug te vragen als ze net geweest zijn. Er zijn nog genoeg kandidaten. Zolang de vijver nog niet leeggevist is…

 29. 29
  Singasong says:

  Wie er volgend jaar moet gaan? Ik ben van mening dat nu eerst eens hele goede songs van goede hoge kwaliteit geselecteerd moet worden. Dan de (bijpassende) artiest. Tenzij de artiest/componisten er op staat dat zij hun eigen ding wilt performen” en er geen betere /andere kandidaat voor te vinden is.

 30. 30
  Jan Greeve says:

  André Rieu feat. Sharon Kovacs, zoiets.

 31. 31
  RobbieR says:

  robbert-rotterdam:
  Oh, nou. Vind het sowieso onnodig om gelijk artiesten terug te vragen als ze net geweest zijn. Er zijn nog genoeg kandidaten. Zolang de vijver nog niet leeggevist is…

  De vijver is toch nog heel diep 😄

  • 31.1
   Sandert says:

   Ik zou Anouk, Common Linnets en ook Douwe Bob best nog wel eens terug willen zien op het ESF. Ondanks dat het nog niet vaak is gebeurd dat een artiest bij zijn tweede deelname wint… ik denk dat alleen Udo Jürgens, Johnny Logan en Linda Martin dat gelukt zijn. Ik vind het trouwens raadselachtig dat Ierland het niet nog eens met Johnny Logan probeert. Die zingt nog altijd geweldig en zal alleen al uit nostalgie zo de finale bereiken waar Ierland al vier jaar naar snakt.

 32. 32
  dick says:

  Emerald met de juiste song zou misschien een goeie keuze zijn, Clark heeft wellicht een leuke uitstraling maar heeft mij muzikaal nog niet echt kunnen overtuigen…

 33. 33
  Br@m says:

  1. Caro Emerald
  2. Kovacs (misschien heeft ze inmiddels wel interesse om deel te nemen aan het ESF)
  3. Romy Monteiro

  Rockgroepen als Kensington, hoe goed ik die ook vind, zijn volslagen ongeschikt voor het songfestival.

 34. 34
  Arie says:

  Alain Clarke heeft zijn nieuwe single uitgebracht. En dat klinkt helemaal van deze tijd, Van mij mag hij. Prima artiest, ambitieus genoeg ook.

  Kovacs zou ik echt een geweldige keuze vinden, maar… dan moet ze niet die rare wolvenmuts opzetten, want dat kan bij veel televoters ook verkeer (te would be) vallen. Maar ze is eigenwijs genoeg om dat advies naast zich neer te leggen (net zoals Joan Franka met haar indianentooi, die ook niet erg begrepen werd en ze mede daardoor – naast het feit dat ze bloednerveus was en vals zong – met een eigenlijk heel leuk en persoonlijk liedje de finale misliep.

 35. 35
  Hans says:

  Zowel Alain Clarke als Caro Emerald zou een goede keus zijn. Liedje blijft altijd het belangrijkste.
  Alsjeblieft geen geouwehoer meer met B artiesten als Doorson en Maan of Tros-artiesten als Jan Smit.

Reageren niet meer mogelijk.