Van Kiev 2017 naar Lissabon 2018

Na de winst van Portugal verhuist het festival volgend jaar voor het eerst in de historie naar dat land. Hoewel er nog niets definitief is heeft het er alle schijn van dat het festival komend jaar in de Meo Arena in Lissabon zal worden gehouden. De hal biedt plaats aan zo’n 20.000 personen bij concerten. Dat het festival in Lissabon wordt gehouden heeft de Portugese omroep inmiddels wel bevestigd.

De omroep zal vandaag met de voorbereidingen beginnen en binnenkort met verdere informatie naar buiten komen.

Meo Arena:

De Meo Arena werd geopend in 1998 vanwege Expo dat jaar en is sindsdien thuishaven geweest van onder meer de MTV Music Awards en vele concerten van onder meer Britney Spears, Lady Gaga en Adele.

Data
In tegenstelling tot andere jaren maakte de EBU dit jaar geen voorlopige data bekend voor het festival van het komende jaar. Dat zal nu gebeuren in juni in samenspraak met de organiserende omroep.

Deelnemers:
Diverse landen hebben al aangegeven volgend jaar van de partij te zijn of zijn zelfs al met de selectie begonnen. Zo kiest Estland op 3 maart de inzending en heeft Finland al het eerste deel van de inschrijving afgerond, werd in Noorwegen de inschrijftermijn voor 2018 al geopend voordat de kandidaat van 2017 was gekozen en kiest VRT namens België volgend jaar intern. Het is nog even afwachten of we komend jaar Oekraïne en Rusland zullen zien. Die twee zullen zich volgende maand moeten verantwoorden voor het gedoe van de afgelopen tijd. Of Israël komend jaar deelneemt valt ook nog te bezien. De omroep IBA staakte gisteren alle uitzendingen. Verder heeft Israël momenteel geen EBU-leden. De nieuwe publieke omroep van het land, Kan, heeft geen eigen nieuwsdienst en dat is wel één van de voorwaarden van een EBU-lidmaatschap.

120 reacties op “Van Kiev 2017 naar Lissabon 2018

 1. 51
  Kenny says:

  Laat Waylon gaan. Of The Common Linnets nog een keer met een soort gelijk nummer als: We don’t make the Wind blow.

  https://www.youtube.com/watch?v=EOlPVr4ZVFU

    (Quote)

 2. 52
  Hebbuzz says:

  Als je let op wat scoort bij zowel vakjury als televote, moet je iets kiezen waar de emotie van af spat. Dat kan vrolijkheid (Moldavië/Italië), breekbaar (Portugal), passioneel (Hongarije) of zelfs angst (België) zijn. Een duo werkt alleen als er echte chemie tussen beide is (Roemenië) en dus niet geforceerde chemie zoals bij Estland en San Marino).

  Bozig werkt alleen niet: zie Finland, Verenigd Koninkrijk, Estland

  Daarnaast moet je bijdrage uniek of minimaal overtuigend de beste in binnen de doelgroep.

  Nederland is telkens braaf en niet gewaagd. Na 5 jaar op rij eindelijk kwaliteit te hebben ingestuurd lijkt me nu de tijd rijp om naast kwaliteit ook iets meer lef te gaan tonen en dat ook 5 jaar vol te houden.

    (Quote)

 3. 53
  Hebbuzz says:

  Erg jonge artiesten doen het kennelijk ook goed zolang ze maar volwassen presteren:
  Bulgarije (17), Australië (17), België (17) vs Spanje (21)

    (Quote)

 4. 54
  Lilly says:

  Wordt weer een nummer van Pa, dus liever niet graag!

  jos:
  gewoon oge3neweerheen sturen met een totaal ander nummer

    (Quote)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *