Ticket Lisboa [3]: Romy Monteiro

Nederland zal in 2018 weer deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. De komende weken zullen we op onze site een aantal kandidaten voorstellen en vragen we of dit voor jullie potentiële vertegenwoordigers zijn voor het Eurovisie Songfestival in Portugal.

In aflevering 3: Romy Monteiro
Romy Monteiro, 24 jaar, is een Nederlandse zangeres, musicalactrice en presentatrice. Nadat zij in 2014 deelnam aan de talentenjacht The Voice of Holland brak ze in 2015 door met de hoofdrol in de Nederlandse musical The Bodyguard.

Romy is de dochter van musicalactrice Antje Monteiro, die -zonder succes- al meerdere malen liedjes heeft ingezonden voor het Nationaal Songfestival. Romy is alleen door haar moeder opgevoed, omdat haar Portugees/Angolese vader op vroege leeftijd het gezin verliet. In 2014 deed Monteiro mee aan de talentenjacht The Voice of Holland. Met Trijntje Oosterhuis als coach bereikte ze de kwartfinale. In september 2015 maakte Romy haar musicaldebuut in The Bodyguard, waarvoor ze de Musical Award won voor Aanstormend Talent. Op 16 juli stopt de musical en dan wil Romy zich gaan concentreren op haar zangcarrière. Eind 2016 tekende ze een contract bij 8ball Music. Bij AVROTROS, de omroep die verantwoordelijk is voor de deelname aan het Eurovisie Songfestival, presenteert Romy sinds enkele maanden ‘Mijn vader is de beste’.

Shownieuws sprak Daniël Dekker over de mogelijke deelname van Romy in Portugal volgend jaar:

48 reacties op “Ticket Lisboa [3]: Romy Monteiro

 1. 1
  Henk says:

  ik zeg direct: JAAAA!!

 2. 2
  riccardo says:

  Romy met een knaller, graag!

 3. 3
  RobbieR says:

  Ik heb niet veel met haar, mooie vrouw, goede stem.
  Maar wat gaat zij zingen, power ballad? Iets van Whitney Houston?

  Je kan niet veel kanten op met haar.

  • 3.1
   robbert-rotterdam says:

   Juist ontzettend veel kanten, omdat het zowel een goede zangeres is als een prima danseres. Als je haar koppelt aan een nummer van een dj en een toffe choreograaf inhuurt, dan kan het nog wat worden. Soms moet je gewoon de juiste combinaties maken. Zelf heb ik geen trek in een of andere powerballad van Monteiro. Dat genre hebben we wel gehad

   • 3.1.1
    dick says:

    denk dat zij inderdaad wel heel veel kan maar laat ze eerst eens wat albums en singles op de markt brengen. Talent heeft ze zeker!

 4. 4
  Marco says:

  Dit jaar zaten er al veel te veel zangeressen met veel stemvolume in de selectie. Ik hou niet zo van liedjes waarin iemand laat zien hoe hard hij/zij kan zingen en met hoeveel tremolo’s. Als ik dan hierboven “I will always love you” bekijk, dan denk ik meteen: NEE!

 5. 5
  Br@m says:

  Ik vind Romy een prima kandidate om Nederland te vertegenwoordigen maar Caro Emerald zou ik net iets leuker vinden.

 6. 6
  Sandert says:

  Goeie kandidaat. Ik denk dat ze kan imponeren, maar dan moet ze zich met haar lied wel ontzettend kunnen onderscheiden. Dit jaar waren er inderdaad veel zangeressen die goed konden zingen, maar geen kansrijk lied hadden.

 7. 7
  Betty*Beyond says:

  met een goed lied… ja, al heeft dit Denemarken 2017 written all over it

 8. 8
  Eddy says:

  Ze zullen het nooit leren ….
  Echt!?
  Alweer een madam die haar strot kan openzetten en dan heel dramatisch, kunstmatig, over-the-top gaat laten horen dat ze kan zingen??

  Even nadenken Nederlanders, dit jaar waren er zo’n hoop dames die niet eens de finale gehaald hebben en tijdens die finale is het Britse musical-fenomeen, Lucie Jones, op de 15de plaats gestrand … de ‘hoor eens hoe geweldig ik kan zingen …. terwijl ik op m’n knieën lig!!!” Anja Nissen op de 20ste plaats en de Poolse koningin van de diepvriezers en doorkijkjurken, Kasia Moś, op de 22ste!
  Kijk, zo’n resultaat kunnen jullie dus verwachten met die Romy … zucht!

  Het songfestival is geen, ik herhaal, géén musical!
  Ga toch allemaal in de Londense West End wonen en omring jullie met vuurwerk, luchters die op een podium donderen (spektakel, mannen, spektakel!) en heel veel glitter … en laat dan de winst over aan een eenvoudige Portugees of een low profile Belgisch meisje of … waarom niet .. een jolige, pretentieloze maar getalenteerde groep uit Moldavië.
  Of stuur Sieneke in duet met Trijntje .. da’s gegarandeerd een knaller … in truttenland! En, vanzelfsprekend, stuur Victor & Rolf mee voor de vestimentaire ondersteuning … misschien kunnen ze er een nieuw geurtje aan koppelen?

  • 8.1
   RobbieR says:

   Mee eens en ik moest ook wel lachen.

   • 8.1.1
    Matje says:

    Deels geef ik je gelijk maar er zijn natuurlijk zangeressen met een gouwe strot die wel hoog eindigen zoals vorig jaar een goed voorbeeld is. ( zowel eerste en tweede plaats)

  • 8.2
   robbert-rotterdam says:

   Onzin. Dat ze een keer een powerballad heeft gezongen, wil toch niet zeggen dst dit het enige is wat ze doet of kan. Nederland is echt een land waar mensen meteen in een vakje geduwd worden. Eens een powerballade gezongen en het publiek raakt al in de war als je eens wat anders doet.

   • 8.2.1
    riccardo says:

    Dat geldt op allerlei gebied. Het is niet iets typisch Nederlands maar dat hokjes denken is iets dat mensen wat mij betreft vaker moeten proberen los te laten.

 9. 9
  Hein says:

  Al die sugesties hier…
  Wordt weer 1 uit de Trosstal.
  Jan Smit!!!!
  Hoop het niet maar zie de bui al hangen…misschien met zijn 3tjes…die vreselijke schlagerliedjes. Beeeetch

 10. 10
  Arie says:

  Mooie vrouw, dijk van een stem. Maar persoonlijkeid? Nee. Eigenheid? Nee. Een muzikale identeit? Nee.
  Is dat belangrijk? Jazeker is dat belangrijk.

  Ze is een musicalster die kan acteren dat ze een geweldige zangeres is. Maar daarmee is ze het nog niet. Televoters en Jury’s kijken daar doorheen. Dat wordt toch een soort van playbacken op dat podium, ook al zingt ze alles live. Je moet een lied niet acteren voor je ESC publiek, je moet het voelen. Het moet ook iets met jou als artiest te maken hebben. Anders wordt het middle-of-the-road-oninteressant.

  Dus is zeg, nee. Romy moeten we niet sturen. We hebben genoeg echte zangers en zangeressen, met wel een eigen stijl en identiteit. Laten we alsjeblieft wat verder kijken dan de VOH-vijver of de DBZ-vijver.

 11. 11
  Nordman says:

  Goede zangeres, goede performer….dat hebben we eerder gestuurd ;) maar waar blijft dat goede lied AvroTros? Romy Monteiro…tsja, ik heb niet zo veel met haar, maar je kunt zeker wel veel kanten met haar op. Ze is veelzijdig. Misschien is zij juist wel geschikt om een echte dancenummer te zingen.

  • 11.1
   robbert-rotterdam says:

   Ja, dat laatste. Velen zien een powerballadvrouw en zeggen terecht ‘nee’ tegen de zoveelste screech-it-out- ballade. Maar ze is idd erg veelzijdig en kan gewoon erg goed bewegen. Voor mij een ideale combinatie met Hardwell, Afrojack, şhirak of van Buuren. Iemand bij AvroTros moet dan wel op het idee komen om dat als enig voorstel te brengen, want als je Monteiro als kandidaat met eigen vrije keuze naar voren schuift, krijgen we geheid een ballad geschreven door moeder Antje. Dat moeten we niet willen.

 12. 12
  GerardMartin says:

  We moeten op zoek naar een Nederlandse Salvador Sobral😂😉

  • 12.1
   Pfff says:

   Kovacs is een Nederlandse zangeres die een eigen kleur en uitstraling heeft. Toch moeten we niet succes kopiëren. Het enig dat je moet kopiëren is de emotie. 2017 was het jaar van de zangmachines zonder uitstraling, waardoor de enige pure zanger won. Appeltje eitje. In Nederland moeten we af van de selectiecommissie, vooral van Daniel Dekker en Jan Smit, hopeloze gevallen die zelf weinig met het Songfestival op lijken te hebben. Jan Smit komt op de dag van de halve finale pas in het perscentrum aan, loopt wat rond, rommelt zijn presentatie op TV af en is vervolgens steevast dronken terug te vinden in de EuroClub….. Elk jaar hetzelfde liedje.

 13. 13
  Esmee says:

  Nee sorry, geen Romy Monteiro. Zoals zij zingt, heb ik al zoveel vrouwen horen zingen. Ik vind er niets bijzonders aan.

  Dan denk ik liever aan Iris Kroes mét harp. Dat is pas bijzonder! Volgens mij hebben we nog nooit een zingende harpiste gehad op het songfestival.

  • 13.1
   Hebbuzz says:

   Liever Iris inderdaad dan de zoveelste schreeuwlelijk die denkt dat volume harder telt dan ‘klein’ kunnen zingen.

   • 13.1.1
    Hans says:

    Hahaha liever Iris Kroes? Ja die heeft zich wel bewezen…… Leuk voor feesten en partijen. In Friesland. Maar waarom voOr een 3e rangs muzikant kiezen nu er heel veel betere artiesten beschikbaar zijn?

   • 13.1.2
    Michael says:

    Aub geen Iris kroes bah en Romy monteiro zong best mooi een klein liedje van Elvis bij de wereld draait door hoor.

 14. 14
  Kenny says:

  Stuur Waylon, The Common Linnets, Within Temptation, Kensington. Romy ken ik amper. Ze kan goed zingen, maar ik denk dat Nederlands het veel beter doet met de artiesten die ik net heb opgenoemd. ;)

  • 14.1
   Kenny says:

   Nederlands = Nederland *

   • 14.1.1
    Tippy2 says:

    uitstekende selectie Kenny, ik mis alleen Kovacs, mijn nummer 1 en gegarandeerd een hoge notering

 15. 15
  Norman says:

  Internationale waardering is belangrijker dan winnen van het songfestival. The Common Linnets en Ogene kunnen zich niet beklagen. Waylon is een prima keuze, Romy Monteiro ook. Een knappe, warmhartige en intelligente vrouw met een prachtige stem, wat wil je meer? Misschien kunnen die twee samen iets zingen? Nu nog het juiste lied…

 16. 16
  riccardo says:

  Romy wordt minimaal elfde. Daar hoef ik geen nummer voor te horen.
  De enige goede optie vindt ik het niet.

 17. 17
  Esmee says:

  Er is nog een zangeres die dezelfde soort muziek zingt als Caro Emerald. Maar dan leuker. Ze is ook veel jonger en vlotter. Ik weet alleen niet hoe ze heet.

  • 17.1
   riccardo says:

   Janne Schra?

  • 17.2
   riccardo says:

   Deed die zo ergens begin 00 niet iets met Room eleven? Of haal ik mensen door elkaar? iets dergelijks meer van nu zou ik wel een goeie optie vinden. Een zomers nummer met iets van zuid amerikaanse invloeden zou leuk zijn.

 18. 18
  Ria NL says:

  Ik zou Romy Monteiro een prima keuze vinden, van mij mag ze !!

 19. 19
  Michael says:

  Laten we lekker kijken naar wat dit jaar scoorde. Het ene jaar is niet het andere jaar……

 20. 20
  Singasong says:

  NEEEEEEEEEN !!!!

 21. 21
  johan ve says:

  Sorry maar Romy moet eerst maar eens van dat Witney Houston imago af, we hebben gezien hoe dat met Glennis afliep

  • 21.1
   robbert-montreal says:

   Kwestie van het goede nummer kiezen, dunkt me. Romy is veelzijdig, dus een fluitje van een cent om een liedje te kiezen zonder WH associaties. Hardwell, Garrix, are you ready for her?

 22. 22
  robbert-montreal says:

  Dat moet kunnen…

 23. 23
  Pompoen says:

  Neeee, geen musical zangers en zangeressen aub

 24. 24
  Sandert says:

  AvroTros heeft aangekondigd dat Romy Monteiro dit jaar het Junior Songfestival gaat presenteren. Is dat een teken?

 25. 25
  Lilly says:

  Krijg gelijk Glennis Grace flashbacks-:)
  Weet het niet…ik zie er alleen iets in als het idd met een Dj samen zou zijn en absoluut geen Ballad is.y

 26. 26
  Bert says:

  Martin Garrix & Romy monteiro

 27. 27
  dick says:

  Ik vrees dat AVROTROS ons weer gaat verrassen met een keuze waar we stijl van achterover slaan (NOT). Ik hoop toch echt dat de selectie commissie een wat bredere wordt met leden uit de muziek industrie / platenindustrie. Als je je blijft beperken tot een interene keuze gemaakt door de heren die er al jaren voor verantwoordelijk zijn zullen we denk ik niet winnen en dat moet het enige doel zijn. Anouk (dank dat ze de deur open gezet heeft voor de bekende namen) kwam met een onverwachts nummer wat 9e maar 9e werd. TCL scoorde onverwachts goed met een 2e plaats en zijn wat mij betreft de enige interne keuze die wij de laatste jaren gemaakt hebben die ook min of meer geslaagd zijn. Trijntje met haar Anouk nummer werd op voorhand door Cornald Maas (die ik altijd hoog had zitten) de hemel in geprezen maar diskwalificeerde zichzelf in de halve finale, bovendien was het nummer prut. Douwe Bob was en is een prima performer maar het nummer had iets onlogisch en bleef ook steken op plek 11 en ja Ogene 11e, daar is alles ook al over gezegd door mij (goede waardering juries maar televoters negeerde het nummer vrijwel totaal). Conclusie: Interne keuze methode is niet heilig en werkt alleen onder bepaalde voorwaardes denk ik.

 28. 28
  Nathanael says:

  In het Nederlands! Dan is ze zo sterk!

Reageren niet meer mogelijk.