Deense finale op 10 februari

You may also like...

26 reacties

 1. Peter schreef:

  Omdat je het nergens anders kwijt kan: Wat loopt deze weblog de laatste tijd toch achter met nieuws brengen of nieuws negeren. Gisteren is pas bekend gemaakt dat Nederland zich definitief heeft aangemeld voor deelname aan het ESF 2018. Op ESCtoday.com wordt hier wel melding van gemaakt. Nederland is het 10e land dat dit doet. Tevens wordt op ECStoday een aantal suggesties gedaan voor deelnemers. Ik ga deze weblog maar eens links laten liggen en ik hoop velen met mij.
  Het kan niet anders als dat er wisseling van de wacht is geweest en dat de huidige beheerders het allemaal wel goed vinden en er niet teveel werk van willen maken.

 2. Redactie schreef:

  Peter,

  We hebben in dit bericht al gemeld dat Nederland weer deel gaat nemen: http://www.songfestivalweblog.nl/2017/05/songfestival-2018-wie-volgt-og3ne-op/

  AVROTROS heeft dit dus eind mei al aan ons bevestigd en wij hebben vervolgens in 7 afleveringen al een aantal opties genoemd.. ESCToday loopt in dit geval dus echter met het nieuws en niet wij. Wellicht heb je een aantal weken gemist. Als vaste bezoeker moet je toch weten dat je verdere reacties over Nederland kwijt kunt onder de categorie Nederland: http://www.songfestivalweblog.nl/category/nederland/nederland-2018/.

  • Peter schreef:

   Zojuist bij de EBU gechecked en het is pas officieel gisteren door AVRO-TROS aan hen bevestigd. Dus waren jullie voorbarig. Blijft staan dat jullie een 1 a 2 jaar tijd een slecht site zijn geworden.

  • Peter schreef:

   Dit wast de reactie van AVROTROS vlak na het ESF 2017: Of zoals een woordvoerster van AVROTROS aan ons liet weten: “Er zijn geen redenen om aan te nemen waarom we niet mee zouden doen.” Dus nog niets officieels, het had zou maar kunnen zijn dat het niet door zou gaan voor wat voor reden dan ook.
   Een en ander heeft mij doen besluiten niet langer deze weblog te volgen, niet alleen vanwege de slechte kwaliteit, maar tevens om de arrogante houding en hautaine reacties van de redactie richting de ‘volgers’ van de weblog.

 3. XXX schreef:

  Ik vind weblog zeker niet slecht en zal het blijven volgen.
  Toch mis je soms wat als je weblog als leidraad neemt om alle festvalnieuws mee te pikken.
  Soms worden bepaalde nieuwtjes hier genegeerd. Voorbeeld: het onlangs overlijden van de festivaldirigent van Den Haag 1976: Jan Stulen. Hij had toen de leiding over het Metropole Orkest.
  Persoonlijk vindt ik het fijn als ook deze dingen even gemeld worden.
  Toevallig las ik het nieuws wel op een andere site, maar het had me ook kunnen ontgaan.

 4. Michael Adam schreef:

  Hmm, ESCtoday heeft gewoon een rubriekje met tien omroepen die naar hun bevestigd hebben dat ze mee zullen doen. Dit zijn nog geen officiële berichten. Het is toch logisch dat dit weblog wacht met het publiceren van de uiteindelijke lijst tot deze ook daadwerkelijk is ingediend bij de EBU?
  Op de website van de AVROTROS zelf is overigens nog geen enkel officieel bericht naar buiten gekomen.

  Het viel mij juist op dat deze weblog dit jaar juist heeft geprobeerd in de zomer wel degelijk artikelen te plaatsen. Speculeren over artiesten hebben we niets aan, maar het is wel leuk! Het houdt het weblog levend.

  Ik lees hier met zeer veel plezier en vind de redactie uitstekend werk doen.

 5. Michael Adam schreef:

  Wat betreft Denemarken. Het was ooit een van mijn favoriete songfestival landen maar de afgelopen jaren is het armoe. Die twee boybands die na elkaar werden ingezonden en terecht onderuit gingen in de halve finales. Dan denk je het kan niet slechter. Komen ze met dat verschrikkelijke Where I Am aan. Onterecht door, terecht ergens onderaan geëindigd. Kom op Denemarken, dit maal weer eens iets prettigs!

  • Wim1970 schreef:

   Ik vond die boyband van vorig jaar erg goed. Dit jaar heeft DK onterecht de finale gehaald met een vreselijk nummer.

 6. Tira Misou schreef:

  Wat een gezeur over dit weblog, dan ga je toch lekker ergens anders surfen? Sommige mensen vinden het geloof ik al nieuws dat als een of andere zangeres een wind laat dat hier vermeld dient te worden!

  • dick schreef:

   Op zich gelijk dat je mensen weg laat surfen bij kritiek op de beheerders maar ik kan mij toch ook niet aan de indruk onttrekken dat de beheerders van deze blog af en toe wat vreemde laten we zeggen missers hebben… zo werd het overlijden van de moeder van de dames Ogene afgedaan met een karig berichtje op de tweet account… verder mag de beheerder zich wat mij betreft wat actiever opstellen richting de mensen die deze blog misbruiken om anderen zwart te maken of ronduit schofterig te benaderen.

   • Wim1970 schreef:

    Inderdaad, terwijl het wel paginabreed vermeld werd dat de moeder van Ogene aanwezig zou zijn in Kiev.

 7. Tira Misou schreef:

  Denemarken is al jaren ruk, ze kunnen beter weer eens een mooi deenstalig nummer sturen van bv Rasmus Seebach.

  • Matje schreef:

   Denk er ook zo over wat beide punten betreft. Denemarken is echt al jaren de weg kwijt en eigenlijk vond ik hun nummers waar ze wel behoorlijk mee scoorden vaak overgewaardeerd . Kwestie van smaak misschien maar over het algemeen vind ik Denemarken het land waar het meest kitsch vandaan kwam.

 8. Tippy2 schreef:

  Ik kijk met heel veel plezier en vaak op deze site, bedankt team van redactie voor jullie inspanningen!

 9. Anja schreef:

  Ik ook Tippy2. Het zou een hoop ergernis schelen als hier niet meer anoniem gereageerd kan worden.

  • Wim1970 schreef:

   Het zou schelen als je een account moet aanmaken om te reageren, zodat mensen geblokt kunnen worden als ze zich schofterig gedragen.

 10. werner schreef:

  ik ben benieuwd of er al gesprekken zijn met kandidaten,zo een rubriek van wie moet er gaan vind ik onnodig want wat heb je er nou aan om te weten dat een groep graag waylon ziet gaan en een andere weer juist niet,je hebt veel meer aan duidelijkheid en niet aan dat onduidelijke zoals ieder jaar weer.ik vind de site ook wel wat minder dan wat het was maar blijf toch wel een trouwe bezoeker

 11. dick schreef:

  Over de prestaties van de Denen de laatste jaren, na de winst van De Forrest is het mis met de Denen, vreemd eigenlijk…. die boybands waren vreselijk en ook de inzending van 2017 had wat mij betreft in de semi mogen blijven steken.

 12. Peter schreef:

  Nu maar hopen dat de redactie wat doet met de kritiek richting hen.

 13. robbert-rotterdam schreef:

  Ik zie het probleem mbt deze website niet zo. Songfestivalweblog is slechts één van de sites die ik volg. Bijna elke Eurovisiesite heeft wel iets. Volg zelf ook enkele buitenlandse sites. Je kunt passief afwachten op het gewenste nieuws hier, en gaan klagen, maar je kunt toch ook over het web serven op zoek naar informatie? Of wat te denken aan het zelf lanceren van een mening binnen een bepaald nieuwsitem hier. Zo’n site is toch niet allen voor de mensen maar ook door de mensen via de bijdrage die iedereen levert?
  En over die rubriekjes over wie er naar het festival moet: een van de redenen dat ik hier kom is gedachtenwisseling. Doorgaans heb ik een vrij duidelijke mening, maar vind het ook altijd interessant te weten wat anderen over een onderwerp denken. Dan vind ik die rubriekjes eigenlijk wel heel leuk. En bovendien is het qua nieuws een nogal rustige periode en daarom vind ik die items in de trant van ‘wie moet er namens Nederland naar het festival’ wel een leuk opwarmertje.
  Wat betreft de passieve houding van de redactie tov wangedrag, die herken ik wel. Er mag wat meer duidelijkheid komen over wat de redactie wel of niet tolereert, en er mag wat mij betreft meer opgetreden worden, want sommigen gaan best ver in het neerhalen van anderen en dan zit ik hier voor mijn laptop wel eens te wachten op een blokkering van bepaalde personen, maar dat gebeurt dan toch niet. Je kunt toch mensen blokkeren via een ip-adres? Misschien kan dat komend ESF-seizoen toegepast worden.

 14. robbert-rotterdam schreef:

  En wat betreft Denemarken. Ik vond het de laatste jaren niet veel soeps. Die jongensgroepjes kunnen me gestolen worden, zeker die Siegel-achtige bijdrage van vorig jaar. Ook van de inzending van dit jaar word ik warm noch koud. Hopelijk komen ze in 2018 met wat minder gemiddeld materiaal. Heeft Nederland nog durf, Denemarken is de laatste jaren erg gewoontjes. En dat levert vrijwel nooit stemmen op.

 15. Rob Rotterdam schreef:

  Off tpoic: Waylon is zaterdag gast bij muziekcafe op de radio ( avrotros), ik hoop zo dat hij De Kandidaat wordt voor 2018

  • RobbieR schreef:

   Hij heeft niet veel verteld he, over ESF.
   Hij praat wel met veel passie over muziek, fijn om dat te horen.

 16. He1n schreef:

  Bah…die de Forest..wat een vreselijk nummer…copie van het jaar daarvoor.
  Ik vond die dame erg goed die 2de werd in die blauwe jurk…die kwam toch ook uit Den.?
  Naam kwijt

 17. GerardMartin schreef:

  Ach IJsland is/was min of meer Denemarken dus dat maakt niet uit😉