Opnieuw Eurovisie schrijverskamp in Hilversum

Deze week wordt in de Wisseloord studio's in Hilversum weer een internationaal schrijverskamp georganiseerd voor potentiële songfestival-inzendingen. Onder meer Iris Kroes, Ralph van Manen, Bruce Smith en Aminata Savadogo, die 6e werd voor Letland in 2015, zijn van de partij op uitnodiging van DWB Music.

Uit een eerdere sessie van het Eurovisie schrijverskamp sessies kwam onder meer de Noorse izending van 2016, Icebreaker. Het lied bleef echter steken in de halve finales. (foto/ info: Instagram Iris Kroes). Aminata is woensdagavond tussen 20u en 22u ook te horen bij Volgspot van Hijlco Span op NPO Radio 5.

9 reacties op “Opnieuw Eurovisie schrijverskamp in Hilversum

 1. 1
  André says:

  Was die van vorig jaar niet in Veenendaal in plaats van Hilversum?

 2. 2
  werner says:

  Is er al een kandidaat dan?
  Verder denk ik dat een schrijverskamp organiseren pas zin heeft als er een kandidaat is,
  Ook alleen als je zeker weet het ook serieus te nemen en niet bij voorbaat al een keuze hebt gemaakt zoals bij ogene

 3. 3
  Kasper says:

  @Werner: Nee, maar in veel- voornamelijk Scandinavische – landen selecteert men een liedje (vaak op basis van een demo). Luister het tweede uur van de uitzending maar terug dan wordt het allemaal wel duidelijk: http://www.nporadio5.nl/gemist/uitzending/66449/NaN-NaN-NaN

 4. 4
  werner says:

  maar wij zijn nederland en niet een scandinavisch land,maar goed ben benieuwd

  • 4.1
   Jadus says:

   Het is dan ook niet per se een liedje voor Nederland wat hieruit rolt. Zoals je hierboven kunt lezen (!) kwam het Noorse liedje van vorig jaar uit dit writers camp.

 5. 5
  werner says:

  o ok ik begrijp het ,maar ik dacht dat het voor een nederlandse inzeding was

  Ben nu al wel nieuwsgierig wie wij in 2018 sturen

 6. 6
  robbert-rotterdam says:

  Het organiseren van schrijverskampen vind ik een prima idee, het organiseren van schrijverskampen speciaal voor Eurovisie niet. Hieruit zou je kunnen afleiden dat er speciaal naar Eurovisie zou moeten worden toegeschreven of in elk geval dat Eurovisie om een speciaal type liedje vraagt. Wat betreft het laatste is natuurlijk niets minder waar.
  Leve het karakteristieke en authentieke lied!

 7. 7
  rob says:

  dat word dus iris kroes 2018?

Reageren niet meer mogelijk.