IJsland kiest op 3 maart

Ook IJsland is met de voorbereidingen begonnen van de nationale selectie. Omroep RÚV heeft de inschrijving geopend tot en met 20 oktober. In totaal worden twaalf kandidaten geselecteerd die over twee voorrondes worden verdeeld die op 10 en 17 februari worden gehouden. Per halve finale gaan er drie door naar de finale op 3 maart. Daarnaast kan nog een wildcard worden gegeven aan één van de afvallers.

Net als in de afgelopen jaren moeten de nummers in de selectie in het IJslands worden gezongen, maar in de finale mogen de kandidaten hun nummer in een andere taal zingen als zij dat van plan zijn in Lissabon. (bron: RÚV)

5 reacties op “IJsland kiest op 3 maart

 1. 1
  RobbieR says:

  Wat mij opvalt van de laatste IJslandse bijdrages is dat het goed is tijdens de IJslandse voorrondes en finale.
  Maar het zwak is of nauwelijks opvalt tijdens het ESF.

  • 1.1
   robbert-rotterdam says:

   Misschien komt het wel juist omdat het land het nummer via een voorronde kiest en daardoor een groot deel van het budget al uitgegeven is. Er blijft dan weinig geld over voor verbeteringen en verrassingen op het ESF zelf.

 2. 2
  NilsB says:

  Zou kunnen. Ik vond het nummer van Svala vooral opvallen in al haar middelmatigheid. Was het slecht, nee absoluut niet. De staging was niet denderend en het nummer viel niet voldoende op. Dit probleem heeft NL ook jaren gehad, prima artiesten waarbij het nummer en de act gewoon middelmatig zijn (Edsilia 07, Hind, 3j’s).

 3. 3
  He1n says:

  Gelukkig…ik ben 2 maart jarig…feestje..heb ik 3 maart weer een feestje

Reageren niet meer mogelijk.