Joy Fleming (72) overleden

Op 72-jarige leeftijd is de Duitse zangeres Joy Fleming overleden. In 1975 nam ze deel aan het Eurovisie Songfestival met Ein Lied kann eine Brücke sein. Dat leverde geen geweldig resultaat op, maar in Nederland werd het wel een bekend nummer door de Nederlandstalige cover Zing met me mee van Gerard Joling.

Fleming ondernam nog drie pogingen om op het songfestival te komen, maar in zowel 2001 als in 2002 eindigde ze als tweede in de Duitse voorronde.

11 reacties op “Joy Fleming (72) overleden

 1. 1
  Liesbeth says:

  Wat triest…een van mijn all-time-favorieten… Sterkte voor haar Familie en dierbaren!

 2. 2
  Ria NL says:

  Wat een triest bericht, Ook ik heb altijd haar liedje: ” Ein Lied kann eine Brücke sein.” goed gevonden, nu nog mag ik het graag horen. Ook ik wil haar familie en dierbaren veel sterkte toewensen.

 3. 3
  Matje says:

  Dit nummer is echt een klassieker geworden . Veel fans houden ervan en zij was een prachtvrouw , vol humor en zelfspot ! Vond haar latere NF liedjes maar zozo, niets bijzonder .

 4. 4
  Richard says:

  Wat triest, een van mijn all time ESC favorites. Toevallig 2 weken geleden nog een reactie over dit nummer geschreven in een discussie ( opinie) op het ESC forum van de NDR. Of het zo heeft moeten zijn. Er waren veel positieve(fans) reacties.
  Een van de zwaar ondergewaardeerde ESC klassiekers. Had top 3 moeten zijn en dat was zeker gelukt als ze in het Engels had gezongen en een andere outfit had gedragen in Stockholm.
  Voordat Gerard Joling het lied in Nederland coverde is ook ook nog een Engelstalig cover versie geweest van Donna Lynton – Bridge of love en klein hitje in de top 40.

 5. 5
  RobbieR says:

  RIP

  Haar liedje in 1975 was leuk.

 6. 6
  Liesbeth says:

  https://youtu.be/uiYRTTw3zKg. Dit was ook een prachtig moment….Mooie herinnering….

 7. 7
  GerardMartin says:

  Een dijk van een stem en een sympathieke vrouw, rust zacht Joy😢

 8. 8
  dick says:

  Leuk wijf om te zien. Zelfspot was haar niet vreemd. Vond die song uit 75 in 1 woord verschrikkelijk. En dat terwijl ze een heel goede zangeres was….

 9. 9
  brigitte pieters says:

  zelf heb ik het nu pas gehoord dat zij overleden is. ik vond haar altijd een dijk van een vrouw en ben met haar opgegroeid. Geweldige stem die ondergewaardeerd werd.

Reageren niet meer mogelijk.