Letland kiest in februari

De Letten moesten het na twee succesvolle bijdrages dit jaar weer doen met de laatste plaats in de halve finale. Reden voor de Letse omroep om het selectiesysteem eens onder de loep te nemen en wat wijzigingen aan te brengen. Het programma Supernova blijft bestaan, maar de selectie wordt wel iets aangepast. Ten eerste worden achttien tot vierentwintig kandidaten geselecteerd die in drie voorrondes voor een plek in de finale zullen strijden. Per voorronde gaan twee kandidaten door naar de finale. De finalisten worden gekozen via televoting, internet, Spotify-streams en een jury.

De inschrijving loopt online tot en met 15 oktober. Buitenlandse componisten en producenten zijn alleen toegestaan als wordt samengewerkt met meerdere Letse auteurs. Daarnaast worden nummers geschreven in een speciaal georganiseerde schrijfsessie waar Letse en buitenlandse componisten samenwerken. De kandidaten worden pas op 24 januari bekend gemaakt. In februari vindt dan de tv-selectie plaats. Exacte data zijn nog niet bekend.

1 reactie op “Letland kiest in februari

  1. 1
    dick says:

    De Letse inzending van afgelopen jaar was echt een miskleun van jewelste en wat mij betreft laatste in de semi.

Reageren niet meer mogelijk.