43 landen op Eurovisie Songfestival 2018

You may also like...

36 reacties

 1. Hebbuzz schreef:

  1 voorspelling:

  Rusland stuurt niet de dame in rolstoel, maar een compleet andere veel betere artiest, met de smoes dat Yulia door haar ziekte dusdanig achteruit is gegaan dat ze niet kan deelnemen. bla bla bla

  Leuk dat er weer 43 landen zijn.

  • Michael Adam schreef:

   Of dat ze niet meer wil. Even omkopen. En volgens mij wisselt Rusland net als België elk jaar van omroep qua organisatie. Ik weet niet welke het vorig jaar zou doen en welke het dit jaar doet maar daar kunnen ze ook nog mee spelen.

 2. ed gentenaar schreef:

  nou belgie heeft 2 omroepen die om de beurt een inzending stuurt deze keer is het weer vtr volgendjaar weer de franstaligen rtbf

  • Michael Adam schreef:

   Ja dat zeg ik ;). En bij de Russen zijn het ook twee omroepen die steeds het stokje van elkaar overnemen. Dus ik kan me voorstellen dat als de omroep die vorig jaar zou deelnemen dat dit jaar NIET doet, dat de wel deelnemende omroep dit jaar zegt, wij hebben haar niets beloofd en sturen dus iemand anders.

   Maar goed even afwachten.

 3. Peter schreef:

  Je kunt merken dat het bijna weer Sinterklaastijd is, de speculasies :-) zijn niet van de lucht weer

 4. Frank schreef:

  43 landen aan het songfestival 2018 te Lissabon.
  Dit is nog niet helemaal zeker volgens de EBU.

  Het kunnen er 44 landen worden.
  De kans is heel groot dat Kosovo meedoet.

  Bosnie doet niet mee zoals vorig jaar.
  Geen Slovakije, Turkije, Andorra, Monaco, Luxemburg, Lichtenstein.

  • Kenny schreef:

   er stond dat Kosovo nog niet volledig lid ergens van was. Maar ik hoop dat Kosovo meedoet

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ik denk dat dit niet gaat gebeuren. EBU is altijd heel bang voor politieke sores en als Kosovo gaat meedingen, dan worden andere landen weer heel boos, zoals Servië, dat nog steeds vindt dat Kosovo ‘gewoon’ een deel van Servië is. Ongeveer de helt van de internationale gemeenschap heeft Kosovo als zelfstandige staat erkend, en nog maar net iets meer dan de helft van de EU-landen. Ik denk dat de EBU een mogelijk conflict binnen Eurovisieland uit de weg zal gaan en Kosovo niet laat deelnemen.

   • gj schreef:

    Een grote meerderheid van de EU landen* – maar dat staat erbuiten. Dit is niet het EU Songfestival. Het zal ‘m nog niet worden de komende tijd voor Kosovo – behalve als ze minimaal associate status krijgen bij de ITU en de VN. FIFA/UEFA kijkt langs die dingen heen, maar dan is het ook belangrijk te melden dat Palestina al eeuwen deel uitmaken van FIFA/AFC, en geen deel uitmaakt van de EBU. EBU lidmaatschap is een groter aantal hordes weg.

   • Ilja schreef:

    Beste Robbert,
    Kosovo is hart van Servië.
    Als je de geschiedenis goed kent

 5. ed gentenaar schreef:

  waar is de lijst waar de deelnemers op staan want 43 landen vindt ik wel veel en zeker als er zo al niet wordt deelgenomen door turkije slovakije en luxemburg mag van mij wel weer eens meedoen rusland mag van mij thuis blijven

 6. Kenny schreef:

  Ik wil dat Kosovo en Kazachstan hun debuut maken. :)

  • Wim1970 schreef:

   Alleen als Kosovo officieel een land is, anders niet. Leuk dat Rusland erbij is, zal flink uitgejouwd gaan worden en door de jury geboycot gaan worden :-)

   • Peter schreef:

    En wat is er zo leuk aan uitjouwen en boycotten? Dan kan dat bij elk land wel gaan gebeuren, aangezien ieder land wel een smet heeft op het verleden/heden. Typisch een Wim1970 standpunt. Dom en zinloos dus.

 7. Wim1970 schreef:

  Peter:
  En wat is er zo leuk aan uitjouwen en boycotten? Dan kan dat bij elk land wel gaan gebeuren, aangezien ieder land wel een smet heeft op het verleden/heden. Typisch een Wim1970 standpunt. Dom en zinloos dus.

  Rusland heeft niet zomaar een smet, dat land is erg goed in onrust stoken en als homo zijnde moet je echt niet naar Rusland willen om het songfestival te zien. Ik zal nooit maar dan ook nooit op Rusland stemmen, al had Rusland in 2016 en 2007 het beste liedje.

  • Peter schreef:

   Zoals gezegd een bord voor je kop. Dan kan je dus op het merendeel van de nummers niet stemmen en kies jij dus een liedje niet om zijn kwaliteit, tja dat is ongeveer hetzelfde waarom je een liefje uit Griekenland neemt dan.

   • Wim1970 schreef:

    Wat heeft mijn liefje uit Griekenland hier mee te maken? Ik ben fel anti Putin en ik gun hem gewoon niet de organisatie van het songfestival. Buiten dat zorgt Putin voor heel veel onrust in Europa, met name door het binnenvallen in Oekraine en het beschermen van Assad en Kim. Ik hoop dat deze man zo snel mogelijk van de wereld verdwijnt. En ik hoop zelfs dat veel landen het WK voetbal in Rusland boycotten. Nederland heeft al het goede voorbeeld gegeven, nu de rest nog.

 8. gj schreef:

  Mag dan ook Wit-Rusland, de moeder des Europese homofobie als je het mij vraagt, uitgejouwd worden. Gaarne. Ga je gang. Of Azerbeidzjan waar men nu neergeschoten en gemarteld wordt om deze reden.

 9. J,Kreukniet schreef:

  Als ik het goed heb gaat Maan voor Nederland naar het songfestival?

 10. J,Kreukniet schreef:

  31 Maart is haar laatste openbare optreden daarna is haar agenda leeg.

  • Esmee schreef:

   Aha.

   • J,Kreukniet schreef:

    Avro>Tros blijft stil .Ik ben eigenlijk helemaal niet zo tevreden met de informatie voorziening omtrent het songfestival . Het leeft bij heel veel mensen maar als je naar de site van songfestival,nl gaat krijg en zie je alleen maar oud nieuws., Persoonlijk snap ik dat niet. Ik wil graag op de hoogte worden gehouden. Wij mogen alleen maar betalen en verder je mondje houden. Een ding wil ik nog kwijt als je kijkt naar de landen die mee doen aan het Songfestival en het kijkers aantal dan schrik je en snap je niet dat de landen die het afgelopen jaar hebben gewonnen uberhaupt eenplaats in de finale hebben gekregen, Ik kijk met andere ogen.

 11. John schreef:

  Ik kan mij nog steeds boos maken dat ogene als 11 is geeindigd .Dee meiden waren geweldig. Helaas zag de organisatie dat ook en werden ze op plek 6 gezet zodat het optreden zo snel mogelijk zou worden vergeten.
  Zeer spijtig voor de meisjes alles was goed, Voor mij de winnaar en meiden doe aub nog een keer mee?

  • Wim1970 schreef:

   Die reactie slaat helemaal nergens op. De meiden zongen prima, maar ik vond het meer stemoefeningen.

 12. johan schreef:

  dacht ik al dat het Maan zou worden , jammer , had liever iemand anders gezien .

 13. Kenny schreef:

  Geen Maan, geen Romy Monteiro. WAYLON? voor mij wel!

 14. He1n schreef:

  Een naam die bijna niet genoemd wordt….wat een stem…wat een uitstraling:
  TOMMIE CHRISTIAAN!!!!

 15. johan schreef:

  doen !

 16. gj schreef:

  Gedoe. Jeetje.

 17. Robert schreef:

  Las dat het in november bekend gemaakt wordt… ook Pleun wordt weer genoemd……

 18. johan schreef:

  ook goed Pleun .

 19. Michael schreef:

  Ik vind Pleun beter dan Romy of Maan. Al hoewel we toch wel beters hebben dan Pleun? Anouk in Duet met Waylon zal ik wel tof vinden