Componist Dick Schallies (89) overleden

Op woensdag 4 oktober is pianist en componist Dick Schallies, bekend van liedjes als Een beetje en Wat een geluk, op 89-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Bussum. Naast componist was Schallies dertig jaar lang de vaste pianist van het Metropole Orkest. Zijn grootste succes behaalde Schallies met Een beetje, het liedje waarmee Teddy Scholten (foto) in 1959 het Eurovisie Songfestival won. Ook in de twee daaropvolgende jaren was de muziek van de Nederlandse songfestivalinzendingen van de hand van Schallies: “Wat een geluk” voor Rudi Carrell en “Wat een dag” voor Greetje Kauffeld. Tussen 1958 en 1963 componeerde Schallies in totaal zes liedjes (waaronder “Een beetje” en “Wat een geluk”) die aan het Nationaal Songfestival deelnamen.

Zijn naam is ook verbonden aan de klassieker Aan de Amsterdamse grachten waarvoor hij het arrangement schreef. Ook schreef hij de muziek voor een programma met Rudi Carell en ‘zeemeermin’ Ester Ofarim dat in 1963 bekroond werd met de Zilveren Roos van Montreux. (bron: Een Beetje/ NOS)

5 reacties op “Componist Dick Schallies (89) overleden

 1. 1
  dick says:

  Dit meldt deze site dan weer wel met de nodige aandacht:-). Mijn complimenten dat men zich kennelijk toch iets van de kritiek heeft aangetrokken…

 2. 2
  anja says:

  Pffffff dick. Wat een negatieve insteek weer.

  • 2.1
   dick says:

   Tja als je ook al niet kunt lezen, reageer dan ook niet. Ik maak juist een compliment naar de beheerders van deze site!!!! ZUCHT!!!!

Reageren niet meer mogelijk.