Finale Hongarije ook op 24 februari

Hongarije kiest, net als Oekraïne, ook op zaterdag 24 februari de inzending voor Lissabon Net als de afgelopen jaren wordt gebruik gemaakt van A Dal waarvoor dertig kandidaten worden geselecteerd. De wekelijkse selectie start op 20 januari en bestaat uit drie voorrondes, twee halve finales en de uiteindelijke finale op 24 februari. De inschrijving loopt tot en met 15 november. Eind december moet bekend zijn welke dertig kandidaten zijn geselecteerd.

Per voorronde gaan zes kandidaten door naar de halve finale. Vijf worden er geselecteerd door een jury. Uit de afvallers kiezen de televoters nog een kandidaat. In de halve finale kiest de jury drie kandidaten voor de finale. Uit de overige zes kandidaten wordt via televoting nog een kandidaat gekozen. In de finale kiest de jury de vier superfinalisten. Via televoting wordt uit die vier de Hongaarse inzending gekozen.

4 reacties op “Finale Hongarije ook op 24 februari

 1. 1
  Michael Adam says:

  Als ik het zo lees heeft de Hongaarse jury wel een flinke vinger in de pap. Toch vind ik de Hongaarse voorronde samen met de Estse en uiteraard de Zweedse voorrondes een van de leukste uit Europa.

  • 1.1
   RobbieR says:

   Op zich vind ik dit geen slecht systeem.

   Afgelopen jaar had Hongarije een goed liedje.

 2. 2
  Kenny says:

  Ik vond A Dal best wel goed. Spoon 21 en Péter Szábo Szilvia vond ik leuk. De uiteindelijke winnaar van A Dal was wel terecht ;)

 3. 3
  dick says:

  Hongarije toont de laatste jaren durf met afwijkende bijdrages die het met name bij de juries goed doen… het is wachten op de eerste overwinning die er op dese manier snel aan zit te komen…

Reageren niet meer mogelijk.