Finale Oekraïne op 24 februari

Oekraïne kiest op 24 februari de inzending voor het songfestival. Aan de finale gaan twee voorrondes vooraf op 10 en 17 februari. Vorig jaar waren er nog drie voorrondes, maar dat wordt het komende jaar dus weer ingekort. Net als de afgelopen jaren neemt de commerciële zender STB de nationale selectie voor hun rekening.

Kandidaten kunnen zich tot en met 15 januari aanmelden. Een paar dagen later moet al duidelijk zijn wie er geselecteerd worden. De reglementen spreken momenteel van veertien tot twintig kandidaten afhankelijk van het aanbod. Wie er in de jury plaatsnemen wordt ook op een later moment bekend. Het afgelopen seizoen zaten onder meer de winnares van 2016, Jamala en Andrej Danilko (Verka Serduchka) in de jury.

8 reacties op “Finale Oekraïne op 24 februari

 1. 1
  Wim1970 says:

  Ik hoop weer op een goede inzending :-)

  • 1.1
   Kenny says:

   Ik vond O Torvald een beetje standaard afgelopen editie. Ik hoop inderdaad ook op wat beters.

 2. 2
  Wim1970 says:

  De 2 slechtste resultaten heeft Oekraine behaald in eigen huis ;-)

 3. 3
  dick says:

  Van topland met herhaalde hoge noteringen gaat het met dit land de laatste jaren ineens mis, middelmatige bijdrages die nergens in opvallen…. raar eigenlijk…

 4. 4
  dick says:

  Matje:
  Zeker hun overwinning van vorig jaar weer vergeten ?

  Verrek inderdaad die “geweldige” Jamala waar geen hond meer naar omgekeken heeft….:-) maat je hebt gelijk helemaal vergeten!!!

  • 4.1
   Wim1970 says:

   Je doet net of er wel iemand heeft omgekeken naar Marija Serifovic, Dima Bilan en meer van dit soort winnaars.

Reageren niet meer mogelijk.