Malta maakt zestien finalisten bekend

You may also like...

39 reacties

 1. Wim1970 schreef:

  Dit jaar was verschrikkelijk, maar dat vind ik van alle andere jaren ook van Malta.

 2. GerardMartin schreef:

  Dat wordt vast weer 16x niks.

 3. Hebbuzz schreef:

  Fijn dat Richard terug is, die had vorig jaar het enige liedje dat ik wel goed vond.

 4. werner schreef:

  wel leuk dat het begint te lopen wat informatie betreft,ben benieuwd wanneer nederland met meer informatie komt

  • Will Geerts schreef:

   Ja, vraag me ook af wie zichzelf zal opofferen om volgend jaar NL te moeten vertegenwoordigen met een oubakken nummer. Ze moeten nu toch al stilaan een beslissing genomen hebben ? Kiezen jullie een “big” star uit de polder of het meisje van de buren die niemand kent zoals wij dat doen dit jaar ?

 5. Jarno schreef:

  Jammer dat I AM WILLOW hier niet bij zit die vrouw heeft echt een dijk van een stem.
  https://youtu.be/_av4WGm7LhU

 6. Michael Adam schreef:

  Ik vind Malta meestal opvallen door z’n middelmatigheid, ofwel niet opvallen dus. Hopelijk zit er wat tussen dit keer!

  • Wim1970 schreef:

   Malta had in het verleden wel wat liedjes die goed waren, zoals Little child (1992), Let me fly (1997), Vertigo (2007).

 7. dick schreef:

  In het verleden scoorde het land aardig omdat men engels als voeraan heeft maar sinds de taalvrijheid is het met Malta op het ESF maar minder en minder gegaan zeker de laatste paar jaar. Heb het idee dat men ook daar zoekende is….

 8. RobbieR schreef:

  Afgelopen jaar was de nummer 2 van de Maltese finale, een liedje wat de middelmatigheid van Malta had kunnen doorbreken.

 9. johan schreef:

  iets gehoord dat Edisilia interesse heeft om voor Ned. te gaan zingen volgend jaar .
  wordt dan de derde keer voor haar .

 10. Tippy2 schreef:

  Weet niet of ik daar blij van wordt, Ze heeft haar schoonzuster in ieder geval geen of verkeerde tips gegeven om een beetje succesvol uit de bus te komen.. Ik zeg nee :-(

  • RobbieR schreef:

   Het is een schat van een mens, maar liever niet.

  • dick schreef:

   Alhoewel Edsilia in beginsel een prima zangeres is, is haar carrière compleet om zeep geholpen door de invloed van haar man. Internationaal had ze m.I. een grot kunnen worden. On Top Of The World was een draak van een nummer dat terecht de finale niet haalde. Ik ben dan ook van mening dat ze een derde deelname beter kan heroverwegen…

 11. GerardMartin schreef:

  Nee zeg, twee keer is meer dan voldoende. Wel grappig dat ze met haar nederlandstalige lied goed scoorde en haar tweede engelstalige in het geheel niet. Dat bewijst maar weer dat de taal er in het geheel niet toe doet…kijk naar Portugal bijvoorbeeld.

 12. Bas schreef:

  Iemand heeft gehoord dat Edsilia Eurovision in Concert gaat presenteren en trekt verkeerde conclusies..

  Wat Malta betreft lied werd dit jaar goed gebracht maar was te oubollig.. Klein land dat toch redelijke successen heeft gehad in de historie van het liedjesfestijn. Twee weken Valletta lijkt me best leuk in mei 2019…

 13. Lilly schreef:

  Ik las net dat het Maan zou kunnen worden in 2018!

 14. Tippy2 schreef:

  Maan is veel te doorsnee NIET doen!!!

 15. Tippy2 schreef:

  Ben er wel bang voor dat zij gaat, ze wordt enorm gepromoot door Jan Smit. Bij de uitreiking van de televizierring zat ze ook naast hem. Valt gewoon op. Maar met een leuk snoetje en een redelijke stem kom je er tegenwoordig niet. kijk naar afgelopen jaar, veel solo zangeressen en helemaal niet slecht maar allemaal 13 in een dozijn.

 16. Max Mark schreef:

  Maan gaat scoren. DOEN!

 17. Kenny schreef:

  San Marino doet trouwens weer mee. Ze zeggen dat ze het heel anders aan gaan pakken. Dat hoop ik maar, want ik wil San Marino graag in de finale zien in 2018. Als ze maar een goed liedje hebben.

 18. dick schreef:

  Doel moet zijn het ESF winnen en dat gaat met de huidige selectie commissie van AVROTROS niet gebeuren… mbt de geruchten: laten we afwachten wie men selecteert om een oordeel te vellen… wat mij betreft een laatste kans voor AVROTROS dus GEEN Edsilia, Maan, N en S of meer van dat soort artiesten. Ga voor durf en hou in ogenschouw dat je te maken hebt met een jury EN televoters!!!!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Hier ben ik het totaal niet mee eens. Deze genoemde artiesten HEBBEN kwaliteit in huis. Alleen wat voor nummer ga je uitkiezen en wat voor producer zit eraan vast? Dat is bij artiesten zoals deze van groot belang.

 19. robbert-rotterdam schreef:

  Wat betreft Maan:het is typisch een vrouw die veel meer kan dan ze tot voor kort mocht laten zien. De commercie zette haar steevast in de dance-hoek. En dat was eigenlijk best nog wel leuk met de producties van Hardwell en $hirak. Toen kwam de ‘Beste zangers van Nederland’ en bleek hoe veelzijdig ze eigenlijk is met het uiteenlopende repertoire dat ze bracht. En dan komt het weer: dat leuke smoeltje kan uitgebuit worden, is nooit in de geschiedenis een nadeel geweest, als ze maar beslag weet te leggen op een goede, bijzondere compositie met prima producer. Dat is voor Nederland de uitdaging. Tot nu toe gaan we behoorlijk ‘niche’ zitten en kiezen iets wat heel muzikaal is, maar uiteindelijk niet erg breed bij de televoters aankomt (Douwe Bob, OG3NE) of we gaan in de platte richting met Trijntje’s ‘waiaiaiai’ met foute staging. Belangrijkste opdracht voor AVROTROS: zoek naar het ideale evenwicht. Overigens ben ik heel tevreden met de prestaties van Douwe Bob en OG3NE, en die elfde plaatsen in een veld van veertig zijn natuurlijk prima. Alleen als we nóg beter willen, en wie wil dat nu niet, moeten we kijken naar een perfecte combinatie van kwaliteit (zowel vocaal als qua compositie) en pakkende elementen. Maan zou zoiets kunnen uitvoeren, maar hou dan in de komende maanden het vizier breed en zoek contact met zowel binnenlands als buitenlands crème de la crème.
  Haar nieuwe single (https://www.youtube.com/watch?v=_MofeaKem doet wat mij betreft al veel recht aan haar kwaliteiten al zullen ze er op specifieke fanplaatsen, bv.in de Euroclub in Lissabon, net zo veel aan hebben als aan ‘Calm after the storm’ in Kopenhagen (niet dansbaar), Een song als ‘Ride it’ ( https://www.youtube.com/watch?v=5jXjKnWVWu4 ) daarentegen, zou een televotingkanon van de eerste orde kunnen zijn. In de lijn van Poli Genova, Bulgarije 2016, mits goed neergezet.

 20. Hebbuzz schreef:

  Wat Malta betreft, laat ze nog maar een paar jaar kwakkelen.
  Wanneer die junioir songfetsival winnares oud genoeg is kunnen ze haar inzetten en maken ze opeens grote kans om goed te scoren met een soulvolle bijdrage waar Aretha Franking blij van zou worden. Tot die tijd blijft het Disney 18.0 18.1 en 20.0

  • robbert-rotterdam schreef:

   Tja, Malta..heb behalve ‘In a woman’s heart’ nog nooit iets aansprekends uit dit land gehoord.

 21. robbert-rotterdam schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=_MofeaKem_o , bedoelde ik, het nieuwe nummer van Maan.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Is trouwens geproduceerd door degene die ook veel van Rochelle heeft geproduceerd, Tev Woods. Klasse, wat mij betreft!

 22. Lilly schreef:

  robbert-rotterdam:
  Bron?

  Facebook songfestival groep!

  • RobbieR schreef:

   Pff ja zo ken ik er ook een paar.

   Ik vind Maan nietszeggend, zij is niet muzikaal en komt bij mij niet oprecht over.
   En bij de beste zangers worden de stemmen gefilterd dus geautotuned.
   Het laatste liedje is inderdaad een meer dan prima productie.
   Maar zien jullie dat haar goed uitvoeren?

   Ik las net bij Ecstoday dat Portugal ESF minder duur wil maken.
   Dus ik denk dat de speciale effects ook uitblijven.

   Dus gewoon goed camera werk alla The Common linnits.
   Ik zie Maan dat niet doen.

 23. robbert-rotterdam schreef:

  Maan is ZEER muzikaal. Dat merk je ook aan het feit dat ze de essentie uit de verschillende stijlen haalt (zoals bij Beste Zangers) en die omzet in goede optredens. Ze hoeft je natuurlijk niet aan te spreken, maar waarop baseer je jouw oordeel over haar muzikaliteit,eigenlijk?
  Ik vind wel dat met wat ze tot nu toe uitgebracht heeft, ze niet bij uitstek haar muzikaliteit kon laten zien. De commercie dwong haar tot 100x dance, waardoor ze zich tamelijk eenzijdig liet zien, maar daarom is ze nog wel muzikaal.
  En w.b. speciale effecten. Het feit dat the common linnets zich door een steady cam lieten filmen is ook al gebruik maken van bijzondere effecten. Het moest toch wel eerst verzonnen worden. Of doel je op andere speciale effecten?
  Ik zou ook niet weten waarom Maan zich niet zou laten omringen door een team om haar act zo goed mogelijk in beeld te brengen. Ik denk ook dat AVROTROS zo langzaamaan er wel van doordrongen is dat je niet zonder een goede regisseur kan om alles prima de huiskamer in te brengen. Ik denk dat er zeker alternatieven zijn voor Maan, maar ik vind haar zeker geschikt als ze met de juiste mensen samenwerkt.

  • Kenny schreef:

   Ik vind haar muziek niet origineel. Ik ga voor WAYLON

   • RobbieR schreef:

    Robbert dat is mijn mening.
    Dring niets op.

    Ik vind haar niet muzikaal. Ilse de lange, Anouk, Douwe Bob zijn muzikaal.
    Wat heeft zij voor eigens? Zij doet Beyoncé na en kopieert andere ‘sterretjes’
    .
    Bv Zarah Larsson en weet ik veel hoe al die jonge meisjes heten die tegenwoordig een hit hebben.

    Ik weet zeker dat Maan dicht slaat als zij op het podium staat in Portugal.

 24. RobbieR schreef:

  Kenny:
  Ik vind haar muziek niet origineel.Ik ga voor WAYLON

  Ik ook Kenny, die is ook muzikaal.

 25. robbert-rotterdam schreef:

  RobbieR:

  Wat heeft zij voor eigens? Zij doet Beyoncé na en kopieert andere ‘sterretjes’
  .
  Ik weet zeker dat Maan dicht slaat als zij op het podium staat in Portugal.

  Dat heb ik boven ook al gezegd. Commercie heeft haar een tijd lang gedwongen om zich tot dance-hitjes te beperken. Dat is ook typisch Nederlands, iemand moet in een hokje, een duidelijk profiel krijgen. Maar dat zegt toch nog niets over haar eigen muzikaliteit, over wat ze werkelijk kan? Het lijkt erop dat je met muzikaliteit bedoelt dat mensen hun eigen muziek schrijven. Dat is idd heel mooi. Anouk, Common Linnets en Ilse de Lange doen dat. Maar uit niets blijkt dat zelf schrijven een absolute voorwaarde is voor muzikaliteit en al helemaal niet voor een hoge eindrangschikking tijdens het ESF. Ook als je uitvoert heb je muzikaliteit nodig (Denk maar aan musici in een orkest!). En die heeft ze getoond in uiteenlopend repertoire tijdens de ‘Beste zangers van Nederland’. Eindelijk mocht ze daar het keurslijf van de dance muziek loslaten en tonen wat ze werkelijk waard was. En met succes. Een batterij aan succesvolle artiesten binnen het ESF heeft nog nooit eigen liedjes geschreven. Denk maar eens aan Ruth Jacott, Sandra Reemer. Maar ze hadden wel muzikaal gevoel en vaardigheden nodig om hun liedjes overtuigend voor het voetlicht te brengen en daardoor waren ze overtuigende, alom gerespecteerde uitvoerende artiesten, en onderscheidden ze zich daardoor van anderen. Wat ik van Maan heb gezien zowel binnen The Voice als in De beste zangers van Nederland heeft me wel overtuigd. Wat ze nodig heeft is de juiste componist/producer. En Tev Woods is daarvoor echt een goede, hoor.
  En of Maan dichtslaat op het podium in Portugal? Ik denk het niet. Ik heb haar nog nooit zien dichtslaan op het podium. Ook niet als de druk groot was. Ook voor OG3NE werd voorspeld dat ze met hun weinige ervaring het niet zouden redden op het ESF-podium. Ook dat viel uiteindelijk mee. Het is niet zo dat Maan het dadelijk moet opnemen tegen twintig artiesten niveau Adele en twintig anderen niveau Robby Williams. Mits met een goed lied, zal ze niet misstaan tussen de andere jonge artiesten.

  • RobbieR schreef:

   Sandra Reemer en Ruth Jacott vergelijken met Maan :-)

   Die dames zijn inderdaad muzikaal zonder een liedje geschreven te hebben.
   Rochelle vind ik ook muzikaal.

   Maan kan prachtig kopiëren. Voor mij heeft zij niets eigens.
   En dat gejank bij ieder programma, vind ik nep.

   Anita Meijer was goed bij de beste zangers..maar die dame heeft al bewezen dat zij muzikaal is en alles kan zingen.

   Ik stop met de Maan discussie. Jij vind haar muzikaal, ik niet.

   Over Malta, waarom zijn de liedjes bij Junior songfestival verfrissender en gewaagder dan bij het grote ESF?

 26. johan schreef:

  OG3NE maar weer sturen . voor 2018