Britse finale 7 februari vanuit Brighton

De BBC heeft bekend gemaakt dat op woensdag 7 februari de inzending voor Lissabon gekozen wordt vanuit Brighton, de stad waar in 1974 het Eurovisie Songfestival plaats vond. De uitzending zal uitgezonden worden via BBC2. De presentatie is in handen van Mel Giedroyc en Måns Zelmerlöw.

Net als dit jaar worden zes inzendingen geselecteerd waarna na ieder optreden een panel commentaar geeft. De uiteindelijke beslissing wie er naar Lissabon gaat, wordt genomen door de kijkers via televoting en een jury.Succes voor de Britten blijft al jaren uit. In 2009 werd nog een vijfde plek gehaald, maar in de jaren daarvoor en daarna was de Britse inzending veelal in de onderste regionen te vinden. In Kiev werd het nodige verwacht van Lucie Jones, maar zij bleef steken op de vijftiende plek. Dat was echter wel de beste klassering sinds 2011.

13 reacties op “Britse finale 7 februari vanuit Brighton

 1. 1
  Wim1970 says:

  Ach, ze gaan weer voor de onderste regionen.

  • 1.1
   Peter says:

   Bladiebla Wim1970, bij geboorte in een bak azijn gevallen. Afwachten wat de Britten in petto hebben, meer kun je nu niet doen. Al hoewel het wel teleurstellend is dat juist dit land het zo slecht doet de laatste jaren.

 2. 2
  Nathanaël says:

  Ik denk dat Holly Brewer het vorig jaar ook nog goed hat kunnen doen.
  En die ene van Freedom Hearts trouwens ook…

  • 2.1
   Michael Adam says:

   Mee eens! Vooral Olivia García (zo heette ze toch) had een goed lied (Freedom Hearts).

   De gekozen Lucie Jones kon goed zingen maar ik vond het liedje echt gaap…

 3. 3
  Jarno says:

  Het nummer van de Britten had van mij beste mogen winnen vorig jaar.

 4. 4
  Jve says:

  Lucie Jones hoorde naar mijn mening zeker in de top 10 thuis..benieuwd waar de Britten dit jaar mee komen

 5. 5
  dick says:

  Vond de inzending van de britten 2017 helemaal zo slecht nog niet en had wat mij betreft betere notering verdiend. Presentatie door oa Mans???? hebben ze in eigen land dan geen talent rondlopen op dat gebied?

 6. 6
  Wim1970 says:

  Misschien moet de Britten ook maar eens de halve finale doen? Kan nooit kwaad.

  • 6.1
   Hans P. says:

   Gaan we die discussie voor de 5456515614564448464e keer weer doen? Astemblief zeg.

   Wie betaalt, bepaalt! Zo simpel zit de wereld in elkaar.

   • 6.1.1
    Wim1970 says:

    Dan moeten ze het zelf maar weten, dat ze door veel mensen genegeerd worden. Mij maakt het niet uit.

 7. 7
  Peter says:

  Dus Wim1970 jij negeert de Britten ook al zouden ze een topnummer hebben enkel en alleen omdat ze rechtstreeks geplaatst zijn? Net zoals je de Russen negeert om al het politieke? Begrijp überhaupt niet waarom jij nog naar het ESF kijkt, met al dat zure commentaar.

 8. 8
  GerardMartin says:

  Volgens mij is dat hele songfestival in Groot Brittannië impopulairder dan ooit, al jaren bedroevende inzendingen en nu ook al verbannen naar BBC2.

  • 8.1
   dick says:

   Denk dat dat wel mee valt. Als je als commentator Graham Norton hebt trekt dat zowiezo wel een groot publiek. Ik vermaak me altijd kostelijk om zijn commentaar… btw de Belgen kunnen er ook wat van:-).

Reageren niet meer mogelijk.