Bulgarije intern op zoek naar inzending

You may also like...

22 reacties

 1. Kenny schreef:

  Ik vond het liedje van Poli Genova leuk in 2016. Dat liedje van 2017 vond ik een beetje saai.

  (Leuk die nieuwe achtergrond met Waylon erop.) ;)

 2. Michael Adam schreef:

  Wat heeft Bulgarije toch geflikt?! Van het meest trieste ESC land met jarenlang troep inzendingen en nooit hoge noteringen naar parels van liedjes! Al twee jaar op rij is Bulgarije mijn favoriet geweest. Poli had een super vrolijke etnische meestamper en Kristian had een moderne electro ballad met een geweldige stem.

  Ik ben dan ook bijzonder benieuwd naar de opvolger voor Bulgarije.

  Zo zie je maar dat er nog hoop is voor landen als San Marino en Macedonië in de toekomst. Dat vind ik ook een leuk aspect van het ESC, als zwaar falende landen ineens versterken.

  Good luck Bulgaria!

  • Good Riddance schreef:

   Een eventuele verklaring is dat er nieuwe goede mensen daar aan het bewind staan, die beslissen welk liedje het word. Uiteraard ben je ook afhankelijk van de liedjes die ingezonden worden, maar ja, ze kunnen net zo goed een slecht liedje daaruit kiezen. Ze hebben blijkbaar een goede inschattende smaak. Dus ik ben benieuwd waarmee ze nu komen aanzetten! (Exact om die reden vrees ik overigens dat het bij ons een slecht liedje word, aangezien de liedjes die voorheen werden geselecteerd (of mee werd ingestemd) door de commissie me niet bepaald aanstonden. Ja, TCL hadden wel een top liedje (na het vaak gehoord te hebben) maar dat kozen vooral Waylon en Ilse.

   En er is zeker hoop voor “falende” landen, denk alleen al aan Portugal, die het structureel vrij slecht deed, maar nu won!

   • DirkO schreef:

    Gewauwel!!!!

   • DirkO schreef:

    Ik denk dat Waylon heel goed in staat is een goed lied te maken, of te kiezen.
    Dat vooraf veroordelen met vooroordelen bevalt me niet.
    En zo slecht hebben we het de laatste jaren niet gedaan
    Wacht eerst maar eens rustig af.

   • Good Riddance schreef:

    Je leest niet goed. Ik schreef ‘Ik vrees’ (gebaseerd op de vorige n.m.i middelmatige liedjes die steeds geselecteerd werden, wat bij mij geen basis biedt voor hoop) maar iets vrezen is iets héél anders dan al vaststellen dat het sowieso niks word. Heeft helemaal niks met vooraf oordelen te maken. Ik heb eerder al geschreven dat ik het liedje afwacht. Ik hoop alleen maar dat ze nu wél met iets fenomenaal goeds komen aanzetten!

   • RobRotterdam schreef:

    Kun je geen eigen site beginnen waar je hele lange verslagen kunt publiceren

   • Good Riddance schreef:

    Noem je dit al lang? Op dat andere artikel was dat wel het geval, maar dit? Slechts een paar zinnen.

   • Good Riddance schreef:

    Maar is prima :-) zal jullie niet meer storen!

   • Michael Adam schreef:

    @ Good Riddance, ik vind je input wél leuk en vele anderen hebben ook gezegd je reacties interessant te vinden.

    Ik zou me niet laten wegjagen. Ieder komt hier om zijn of haar mening te delen en als een reactie iemand niet aanstaat dan leest hij/zij het toch lekker niet.

    Je hebt genoeg reacties op je comments gekregen, dat zegt genoeg over dat andere lezers het leuk vinden dat je hier bent.

   • Good Riddance schreef:

    Dank en leuk om te horen! Maar wees gerust, ik bedoelde niet dat ik hier in totaliteit zal weg blijven hoor! Het was eerder met een knipoog bedoeld ;-) zal mijn input daarin tegen voortaan wel meer globaal en overzichtelijker proberen te houden. Ben benieuwd waar Bulgarije mee komt! In eerste instantie vond ik hun inzending maar niks, maar na meermaals luisteren, vond ik het echt een goed nummer.

  • Jarno schreef:

   Ik vond de Bulgaarse inzendingen van 2011 en 2012 ook niet bepaald slecht te noemen.

   • Michael Adam schreef:

    Nee dat ben ik geheel met je eens! Maar tot kwalificatie leidden deze inzendingen niet. Na Inat was gewoon goed, en Love Unlimited vond ik een goed lied, maar werd live wel een beetje schel gebracht met een groot leeg podium.

  • Matje schreef:

   Ze hebben hun laatste twee inzendingen ingekocht. Niet dat het niet mag maar vind het zo jammer dat landen die slecht scoren het intern niet kunnen oplossen en dan hulp uit het buitenland halen. Bij deze met groot succes maar kan het geen Bulgaarse inzendingen meer noemen als je zowel het lied als stage act uit het buitenland laat komen

   • Michael Adam schreef:

    Beide nummers zijn geschreven door zowel Bulgaren als buitenlanders dus dat valt toch wel mee? Er zijn zat landen waar helemaal niets van het eigen land meer in zit.

   • Michael Adam schreef:

    De main composer/schrijver van beide nummers is Borislav Milanov, een Bulgaar :).

 3. Good Riddance schreef:

  Interessante feitje overigens: Bulgarije nam 2 jaar niet deel, maar erna werden ze dus inderdaad 4e en 2e. Interessant, want zo deed ook Oekraïne in 2015 niet mee en het jaar erop wonnen ze. En ook Portugal deed een jaar niet mee en het jaar erop wonnen ze. En Italië, die 2e werd na jarenlange afwezigheid. Tijdelijk niet meedoen lijkt dus bijna een geluksfactor te zijn voor toekomstig succes! (Zou je bijna denken, maar het is puur toeval hoor, want er zijn ook genoeg landen die wél laag eindigde bij terugkomst, maar het is wel interessant!)

 4. riccardo schreef:

  Bulgarije inderdaad al twee keer op rij met een sterke inzending. Goede uitslagen terwijl er in mijn beleving met name in de uitvoering, beide goed genoeg bij stem, nog best het een en ander aan schortte.
  Nog een nummer van dezelfde componist met een meer doordacht stage plan en drie keer is scheepsrecht?

 5. dick schreef:

  Bulgarije heeft het lek boven zo lijkt het… na jaren van op zijn zachtst gezegd matige bijdrages (uitzonderingen daar gelaten) hebben ze 2 jaar achter elkaar een prima inzending gehad… overigens vond ik Miro destijds ook geweldig op cd maar wat een vreselijke staging en een zelfingenomen uitstraling verpeste het toen voor de bulgaren.

 6. dick schreef:

  Good Riddance:
  Noem je dit al lang? Op dat andere artikel was dat wel het geval, maar dit? Slechts een paar zinnen.

  Ik vind het een verademing dat iemand een goed onderbouwd verhaal kan posten hier dus wat mij betreft je bent en blijft van harte welkom!