Eurovisie Songfestival met 42 landen, thema: All Aboard

De EBU heeft vandaag bekend gemaakt dat 42 landen deelnemen aan het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Rusland is weer van de partij, Macedonië heeft een schuld bij de EBU en mag daarom niet deelnemen. Aan de beide halve finales nemen achttien landen deel. Tien daarvan plaatsen zich voor de finale waarvoor de Big 5 (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) al zijn geplaatst net als gastland Portugal.

Het thema van het songfestival 2018 is: All Aboard waarbij de rol van de Oceaan en Portugal als poort naar Europa centraal staan. Daarnaast is er één hoofdlogo met liefst twaalf sublogo’s die allemaal te maken hebben met water.

De deelnemerslijst is als volgt:
Albanië, Armenië, Australië, Azerbeidzjan, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Malta, Moldavië, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Twee landen, België en Finland, hebben intern al een kandidaat geselecteerd. De andere veertig volgen in de komende maanden al dan niet via een nationale tv-selectie of een interne selectie.

13 reacties op “Eurovisie Songfestival met 42 landen, thema: All Aboard

 1. 1
  dick says:

  All aboard….. behalve FYM dan:-).

 2. 2
  Ria NL says:

  Leuk logo, al ik vind het erg jammer dat Macedonië er niet bij zal zijn volgend jaar. Ik verheug me er nu al op. Ik hoop dat veel landen terug zullen keren naar liedjes in de landstaal, ik heb niets tegen een goed Engels-talig lied maar ik vind het de laatste jaren erg overheersen, daarom alleen al ben ik blij met Portugal als winnaar dit jaar

  • 2.1
   Wim1970 says:

   Waarom eigenlijk? Zoveel bijzonders stuurt MK toch nooit? Ik mis ze niet hoor.

   • 2.1.1
    Paysbart says:

    Kaliopi is geweldig… haar inzending in 2012 was mijn nummer 1 dat jaar!

 3. 3
  Kenny says:

  Leuk logo en thema. Jammer van Macedonië. Ik had wel graag Kosovo en Liechtenstein erbij gezien. Waarschijnlijk doet Liechtenstein volgend jaar mee. ^^

 4. 4
  DenizNL says:

  Leuk, fris logo en passende slogan.
  Inderdaad jammer van Macedonië.

 5. 5
  Wim1970 says:

  En Rusland doet voor spek en bonen mee, kan net zo goed thuisblijven.

 6. 6
  Michael Adam says:

  Jammer van Macedonië, maar hetzelfde zeg ik over Bosnië, Slowakije en Luxemburg. Dat zijn gewoon landen die erbij horen.

 7. 7
  Wim1970 says:

  All aboard heeft zeker te maken met de vluchtelingenstroom.

 8. 8
  Misthere says:

  Dat logo! Wat een giller :)))
  T zou zomaar gejat kunnen zijn van een plaatselijke peuterspeelzaal……

 9. 9
  Wim1970 says:

  Er zijn nog steeds tickets verkrijgbaar voor EiC.

 10. 10
  Sandert says:

  Een jaartje overslaan is juist goed voor Macedonië, dan kunnen ze zich eens bezinnen hoe het kan dat ze in 10 jaar tijd maar één keer de finale gehaald hebben.

  Ik ben heel benieuwd hoe Portugal de show gaat aanpakken… het is de eerste keer voor hen, maar ik heb vertrouwen dat het beter wordt dan in Oekraïne dit jaar en in Oostenrijk in 2015. Gaan ze weer wat Zweden (zoals Björkman) bij de organisatie betrekken?

 11. 11
  Marek says:

  Wim1970:
  All aboard heeft zeker te maken met de vluchtelingenstroom.

  Ook het eerste wat bij mij opkwam. Hoop niet dat dat het geval is.

Reageren niet meer mogelijk.