Saara Aalto zwaait Finse vlag in Lissabon

Finland wordt in Lissabon vertegenwoordigd door Saara Aalto. Ze werd intern geselecteerd en zal op 3 maart drie nummers presenteren waaruit het publiek kan kiezen. Voor 2018 was een open selectie begonnen, maar de Finse omroep YLE besloot het totaal anders te doen en voor het eerst in de historie zelf een kandidaat aan te wijzen.

Aalto nam eerder al tweemaal deel aan de Finse voorronde en eindigde twee keer als tweede. Die positie haalde ze ook vorig jaar in de Britse versie X Factor. Verder succes leverde dat tot nu toe niet op, maar het levert haar nu in ieder geval een direct ticket naar Lissabon op.

De stap van YLE om intern te selecteren kwam na het bestuderen van de ontvangen inzendingen. Volgens de omroep waren er echter geen geschikte inzendingen. Daarop werd besloten om verder te kijken en kwam met uiteindelijk uit bij Saara Aalto.


No Fear


Bohemian Rhapsody (met Adam Lambert, X Factor)

12 reacties op “Saara Aalto zwaait Finse vlag in Lissabon

 1. 1
  Ria NL says:

  Een prima keuze van Finland. Ik vind Saara Aalto een geweldige zangeres, nu nog het juiste liedje. Ik wens Finland alvast veel succes toe met de zoektocht naar het juiste liedje.

 2. 2
  gj says:

  Geweldig! Goede keuze en nu maar hopen dat het lied niet gaat tegenvallen.

 3. 3
  robbert-rotterdam says:

  Saara Aalto heeft alvast een sympathieke uitstraling en een mooie, zuivere stem.
  Ik hoop alleen niet dat ze zoiets kiezen als in de clip hierboven, ‘No fear’. Met zoiets vis je tijdens een ESF sowieso in een vijver met vele soortgelijke vissen en dan zou het wel erg moeilijk worden voor Saara om zich te onderscheiden. Maar ze heeft genoeg talent om met iets anders wel op te vallen. De uitdaging voor Finland is om met iets bijzonders te komen.

 4. 4
  Kenny says:

  Ik ben niet echt weg van haar. Circle of Light van Emma is voor mij het beste nummer dat voor Finland had moeten gaan. Ik ben benieuwd met wat voor een nummer Saara gaat komen.

 5. 5
  DenizNL says:

  Leuk dat ze eindelijk mag gaan. Saara is bekend in meerdere landen, dus dit kan goed uitpakken voor Finland.

 6. 6
  Eurovision NL (Eurovision Junior) says:

  DenizNL:
  Leuk dat ze eindelijk mag gaan. Saara is bekend in meerdere landen, dus dit kan goed uitpakken voor Finland.

  Jaaa! Echt tof!

 7. 7
  RobbieR says:

  Ik ben ook niet zo weg van haar en haar stemgeluid.

 8. 8
  Michael Adam says:

  Ik ken haar niet zo goed, we wachten even af. Wel begreep ik dat er meer dan 300 liedjes waren ingezonden door artiesten. Wat bijzonder dat dit allemaal zo slecht geweest is dan!!

 9. 9
  Wim1970 says:

  Slechter dan dit jaar kan bijna niet.

  • 9.1
   Sandert says:

   Inderdaad, ik vond Norma John ook totaal niet te pruimen. En PKN en Sandhja waren ook al een drama. Misschien dat Finland dit jaar de finale weer eens haalt.

 10. 10
  GerardMartin says:

  Not my cup of tea deze dame.

Reageren niet meer mogelijk.