Waylon opnieuw naar songfestival

Niet Sharon den Adel, maar Waylon gaat in 2018 naar Lissabon om Nederland te vertegenwoordigen. AVROTROS plaatste vanmorgen een filmpje op Youtube waarin (hoewel niet zichtbaar) waarschijnlijk Waylon te herkennen is met onder meer verwijzingen naar The Voice en Nashville. Iets na de middag kwam de bevestiging vanuit de omroep. Het nummer waarmee de zanger naar Lissabon gaat is er nog niet. Daar wordt de komende maanden aan gewerkt. Donderdagavond geeft de zanger een toelichting op zijn deelname in De Wereld Draait Door op NPO1.

In 2014 nam de zanger ook al deel aan het songfestival toen samen met Ilse DeLange onder de naam The Common Linnets. Het leverde een tweede plek op in Kopenhagen en dat was het beste resultaat voor Nederland sinds 1975.Door ruzie viel het duo niet veel later al uit elkaar. Ilse DeLange ging verder met de band, terwijl Waylon zich weer op zijn solocarrière richtte.

Sindsdien leverde hij twee albums af. In september 2014 werd Heaven After Midnight uitgebracht en vorig jaar volgde Seeds. Volgende maand staat hij in Ahoy voor Veronica Top 1000 Allertijden.

246 reacties op “Waylon opnieuw naar songfestival

 1. 101
  Tippy2 says:

  Ik hoop dat Anouk een nummer voor Waylon wil schrijven, een rustig spannend en positief nummer :-)

 2. 102
  jos says:

  en dat hij zijn baard verwijderd

  • 102.1
   S@ga says:

   Waarom zou hij in godsnaam zijn baard moeten afscheren?
   Of wil je dat hij nog een glitterpakje aantrekt ook..

 3. 103
  peter31 says:

  Waylon heeft helemaal de goeie looks voor de camera! Ja wel een beetje minder baard graag. 3 dagen is voldoende :-)

 4. 104
  peter31 says:

  Wel een beetje bizar om het over de baard van waylon te praten maar ja we moeten wat tot maart he?

  • 104.1
   Esmee says:

   Het leuke is dat wij zowat allemaal in gedachten meehelpen met Waylon stylen. :-)
   Wat zeg ik? Wij gaan over alles! Lol

   • 104.1.1
    robbert-rotterdam says:

    Ja, als hij in mei van de fans zijn eigen sokken mag kiezen, is dat al heel wat

 5. 105
  Good Riddance says:

  Het word (waarschijnlijk) een country-nummer volgens Waylon:

  ,,Maar hij weet het zelf ook nog niet wat het wordt. We krijgen een heleboel muziek toegestuurd en dat luisteren we ook allemaal. Ik hoef niet per se een eigen liedje te spelen. Zo groot is mijn ego niet. Mijn gevoel geeft wel aan dat ik dichtbij mijzelf moet blijven en dat is dan country. Het wordt in ieder geval geen dance, hiphop of rap.” (Bron: http://www.nporadio2.nl/nieuws/15997/waylon-vertelt-over-het-eurovision-songfestival)

  • 105.1
   Michael Adam says:

   Van mij hoeft hij niet met een rustig country nummer te komen. Hallo TCL en Douwe…. even iets anders? Iets a ‘Love Drunk’ zou ik geweldig vinden. Ik wil het podiumbeest wel eens zien loskomen in Waylon.

   • 105.1.1
    robbert-rotterdam says:

    Ik vind ‘love drunk’ ook erg goed. Ik heb daar ook in het buitenland hele positieve reacties op gehoord en het is een ideaal soort nummer om zijn persoonlijkheid mee naar voren te schuiven.

  • 105.2
   Good Riddance says:

   Helemaal mee eens. Zie ook graag liever een nummer als ‘Love Drunk’. Vraag me overigens af hoe ze dat zouden moeten gaan oplossen als de selectiecommissie het niet eens is met Waylon over welk liedje het moet worden.

   • 105.2.1
    dick says:

    Ik denk dat de selectiecommissie zijn handen dicht mag knijpen dat hij überhaupt beschikbaar is. Er zal ongetwijfeld al afgesproken zijn dat hij zelf mag bepalen met welke song hij naar Lissabon gaat. Het gevaar bij interne keuzes blijft aanwezig dat we de boot missen natuurlijk (Edsilia, Trijntje, 3Js, Toppers) maar ik heb er vooralsnog wel vertrouwen in dat Waylon met een goeie song gaat komen, dat icm zijn podiumervaring en dan komt het wel goed denk ik.

   • 105.2.2
    Esmee says:

    Good Riddance: Ja, daar dacht ik ook al aan.

 6. 106
  riccardo says:

  Wat is eigenlijk ook alweer de deadline voor wanneer dat nummer aangemeld moet zijn?

  “We krijgen veel opgestuurd”, ben ik een tikkie cynisch over. Het moet wel kwaliteit zijn.
  Wat hij verder zegt bij Gijs in het radio interview klinkt prima. Maar iemand moet nu ineens met iets briljants komen, het kan, zeg maar. Blijft een risicootje.
  Voordeel, het is Waylon. Met of zonder baard.

 7. 107
  robbert-rotterdam says:

  dick:
  . Het gevaar bij interne keuzes blijft aanwezig dat we de boot missen natuurlijk (Edsilia, Trijntje, 3Js, Toppers)

  Dat gevaar bestaat ook in het geval van een nationaal songfestival met publieksstemming.
  Ik ben die vreselijke Indiaan in 2012 nog niet vergeten. Ook De Toppers niet, voor wie het publiek het verkeerde liedje uitkoos. En wat te denken van Treble, dat was ook een volkskeuze uit een nationale finale.

  • 107.1
   dick says:

   Met alle respect maar de Toppers en Treble waren vooraf intern gekozen artiesten die vervolgens brachten wat je mocht verwachten:-)…. En tja Joan F: ai ai ai ai…..

   • 107.1.1
    robbert-rotterdam says:

    Treble was niet vooraf intern gekozen. De groep trad op in een nationale finale waarin nog twee andere deelnemende acts, waaronder Maud en nog een groep.

    De Toppers waren intern gekozen, en brachten idd veelal de feestmuziek die je van ze kunt verwachten, maar er was één nummer dat afweek en zelfs kwaliteit had. Die werd door de vakjury op één gezet, maar door de kijkers gepasseerd.

 8. 108
  dick says:

  robbert-rotterdam:
  Treble was niet vooraf intern gekozen. De groep trad op in een nationale finale waarin nog twee andere deelnemende acts, waaronder Maud en nog een groep.

  De Toppers waren intern gekozen, en brachten idd veelal de feestmuziek die je van ze kunt verwachten, maar er was één nummer dat afweek en zelfs kwaliteit had. Die werd door de vakjury op één gezet, maar door de kijkers gepasseerd.

  Verrek je hebt gelijk… Maud en die andere act…. heeft allemaal heel veel indruk gemaakt…. haha

 9. 109
  theo says:

  Ik had veel liever Sharon den Adel gezien daar, de beste stem van Nederland. Luister maar eens naar haar nieuwe nummer!!! Was veel beter geweest dan Waylon.

 10. 110
  Emy says:

  Songfestival vind ik top en ik kijk bijna ieder jaar. Anouk, The Common Limmits, Douwe Bob en de 3 dames van vorig jaar hebben mij echt overrompeld!!! Wat een klasse, echt waanzinnig. Nou is m’n officiele beroep mode-ontwerpen (ook daarom kijk ik graag), maar ik schrijf ook liedjes. Zo heb ik de laatste 2 dagen iets (waarover ik natuurlijk niets mag zeggen) geschreven en wil dat graag bij Waylon zien te krijgen. Vraag is natuurlijk hoe. Ben nog bezig met de ruwe versie, dus er moet zowiezo nog aan gesleuteld worden. Maar het is positief. Jhonny Cash, Bob Dylan, Beatles, moet ik nog meer noemen? En nee, het gaat niet over vrijheid…

 11. 111
  RobRotterdam says:

  Beste Waylon, prima een bril, maar dat exemplaar van gisterenavond bij RTL late Night kan echt niet, je uitstraling is dan zoooooooooooo fout……..

 12. 112
  Werner says:

  Al bekend wanneer het lied gepresenteerd wordt?

Reageren niet meer mogelijk.