Finale Moldavië op 24 februari

Moldavië zal op 24 februari de inzending voor het songfestival gaan kiezen. Na het succes in Kiev met een derde plek voor Sunstroke Project heeft de omroep weinig aan de selectiemethode aangepast. In totaal worden zestien kandidaten geselecteerd uit de open inschrijving die op 22 februari in de voorronde uitkomen. Tien van hen gaan door naar de finale twee dagen later.

Nummers moeten op 15 januari zijn ingeleverd. Daarna moeten alle kandidaten voor een auditie verschijnen waarna het deelnemersveld wordt vastgesteld. Zowel in de voorronde als finale wordt 50% televoting en 50% jury gehanteerd. (bron: TRM)

4 reacties op “Finale Moldavië op 24 februari

 1. 1
  Michael Adam says:

  Een bijzonder land dat Moldavië. Ik vond ze dit jaar erg veel sfeer brengen en ze hebben wel meer leuke acts ingezonden.

  • 1.1
   Wim1970 says:

   Vind ik ook, en een paar keer onterecht uitgeschakeld en onterecht de finale gehaald. Ik heb vorige week Hora din Moldova nog eens gedraaid uit 2009, erg lekker nummer :-)

 2. 2
  dick says:

  I Want Your Love blijft een van mijn guilty pleasures… Wat mij betreft onterecht uitgeschakeld maar wat was het een ordinair gedoe op het podium dus ergens snap ik het weer wel…

 3. 3
  Michael Adam says:

  Lautar vond ik heel leuk!:)

Reageren niet meer mogelijk.