Franse voorrondes met in totaal 18 kandidaten

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. robbert-rotterdam schreef:

  Interessant om te zien of deze gewijzigde selectieprocedure tot het gewenste resultaat zal leiden.
  In principe goed dat er ook een internationale jury zal meeselecteren. Alleen die Björkman…. Die man reist wat af in het selectieseizoen. Een beetje minder Björkman zou ik persoonlijk niet zo erg vinden.

 2. Michael Adam schreef:

  Absoluut, pleurt op met die Björkman. Voor mij staat hij voor het verloederen van het ESC. De backings stiekem niet in beeld brengen bijv, zo is het net alsof al die Zweedse smooth boys kunnen zingen.

  Portugal gaat dit jaar wat mij betreft al de goede kant op door geen LED schermen te gebruiken. Dan moeten ze er alleen wel voor kiezen dat ze ook niet mogen worden meegenomen door de rijkere landen, dat is niet bepaald eerlijk. Maar nu die backings ook lekker in beeld graag!

  Wat betreft Frankrijk, bijzonder hoe ze het dit jaar aanpakken en inzet mag beloond worden. Spannend wat er na interne succesvolle inzendingen zal gebeuren met een door het volk gekozen lied. Hoop dat de AVROTROS meekijkt;).

  • robbert-rotterdam schreef:

   Fijn om te lezen dat er nog iemand op de wereld is, die wat live is ook echt in beeld wil (i.c. de backings).

   Zelf vind ik het ook fijn om eens een jaar zonder LED’s mee te maken.Natuurlijk worden ze vaak als fraai ervaren, maar ik denk dat tegelijkertijd er een eerlijker muzikale vergelijking is als de rol van afleidende elementen tot een minimum beperkt wordt. Misschien dat dit overigens ook via ee natuurlijk proces te bereiken is, want de televoter ging ook in 2016 al niet voor de dikke show, maar voor natuurlijk en eenvoudig.

   • GerardMartin schreef:

    Al die franje is geïntroduceerd om alle belabberde liedjes en uitvoerenden, die helaas vaak aanwezig zijn, op te leuken.

 3. gj schreef:

  Opnieuw, waarom zouden wij een nationale finale willen? We weten wat er dan gaat gebeuren. Truus Trut en haar hond…

  • Peter schreef:

   Ja dat komt omdat de zogenaamde gevestigde namen te schijterig zijn om hier aan mee te doen, m.a.w. zij voelen zich te goed om aan een Nationale Finale mee te doen, ook componisten en tekstschrijvers voelen zich te goed hier voor, denk aan ene Van Tijn euhhhhhhhhhh wie? Ja die.

   • RobbieR schreef:

    Als het goed georganiseerd wordt en als er goede songwriters en artiesten zijn.
    Waarom niet. Oh ja en een goed stem procedure.
    Voor mij mag het.

 4. Sandert schreef:

  Frankrijk moet weer eens winnen, het is al véél te lang geleden. Maar dat vind ik al jaren. Hetzelfde geldt voor traditionele ESF-landen als Zwitserland, Italië, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Spanje.

  Na al die mislukkingen met o.a. Anggun, Lisa Angell en TwinTwin zijn ze nu weer op de goeie weg, al vond ik wel dat Alma hoger had mogen eindigen. Ik vraag me af of Frankrijk dit jaar gewonnen zou hebben als “Amar pelos dois” de Franse inzending was geweest. Als Frans chanson met een Franse tekst.

 5. RobbieR schreef:

  Hoeveel liedjes gaan naar de Nationale finale?

 6. Ria NL schreef:

  Meestal ben ik niet zo onder de indruk van Franse voorrondes. Hopelijk komen er goede liedjes en zangers uit de hoge hoed en kiest Frankrijk voor een geweldig liedje !! Ik hoop het van harte.

 7. Paysbart schreef:

  Isabelle Boulay in the jury! Wat een goed nieuws. Een geweldige zangeres (uit Canada overigens…..)