Jessica Mauboy gaat voor Australië naar Lissabon

Jessica Mauboy zal Australië vertegenwoordigen in Lissabon. In 2014 was de zangeres al te zien op het Eurovisie Songfestival als interval-act. De 28 jarige zangeres werd in 2006 tweede bij Idols. Vijf van haar albums bereikte de top 10 van de album hitlijst en 16 van haar singles bereikte de single top 20.

Het is de vierde keer op rij dat Australië deel zal nemen aan het Eurovisie Songfestival.

16 reacties op “Jessica Mauboy gaat voor Australië naar Lissabon

 1. 1
  Jane_doe10 says:

  Dan hoop ik dat ze toch wat zuiverder zal zingen dan in 2014….

    (Quote)

 2. 2
  Peter says:

  Ik me haar totaal niet voor de geest halen, dus geen indruk gemaakt toen.

    (Quote)

 3. 3
  GerardMartin says:

  Nooit van gehoord, laat staan gezien.

    (Quote)

 4. 4
  Sandert says:

  De deelname van Australië was in 2015 een leuke stunt, maar wat mij betreft was het daarbij gebleven. Het gegil van Dami Im vond ik vreselijk en het gegil van Isaiah vorig jaar nog slechter. Het is me een raadsel waarom de jury’s er massaal voor vielen.

  Ik zou Australië dus liever niet meer zien op het ESF, maar goed, als ze toch zo nodig moeten meedoen, dan hoop ik in ieder geval op een andere stijl dan hun vorige bijdragen.

    (Quote)

  • 4.1
   Wim1970 says:

   Ik vond The sounds of silence echt geweldig. Alleen omdat het uit Australië kwam, gunde ik het de overwinning niet. Australië heeft niks te zoeken op het songfestival omdat het niet mag organiseren bij eventuele winst. Winnen is organiseren. Wil of mag je dat niet, blijf dan weg!

     (Quote)

   • 4.1.1
    Matje says:

    Het is de EBU die hen toe heeft gelaten dus hebben zij het recht om deel te nemen net als anderen . Daarbij , tenminste als je de originele gedachten uit 1956 hanteert, stem je voor het lied en niets anders.

      (Quote)

 5. 5
  RobbieR says:

  Bij haar krijg ik zo’n power ballad gevoel, daar wordt ik wel een beetje moe van.
  En wat was ze slecht in 2014, liedje vond ik ook niets.

    (Quote)

 6. 6
  Matje says:

  FF wat op YouTube gekeken hoe het haar live afgaat en dat is van een bedenkelijk niveau.

    (Quote)

 7. 7
  Ria NL says:

  Ik had gelezen dat ze met een uptempo of een mid tempo wil deelnemen. Ik ben benieuwd en hoop dat ze live nu wel beter zal zijn dan tijdens haar interval-act in 2014. Ik vind het wel leuk dat Australië meedoet aan het ESF en hoop op een goed liedje.

    (Quote)

 8. 8
  Ria NL says:

  Ik had gelezen dat ze met een uptempo of een mid tempo lied wil deelnemen. Ik ben benieuwd en hoop dat ze live nu wel beter zal zijn dan tijdens haar interval-act in 2014. Ik vind het wel leuk dat Australië meedoet aan het ESF en hoop op een goed liedje.

    (Quote)

 9. 9
  gj says:

  Blijft toch echt een gedoe dit. Europa is ook maar een construct.

    (Quote)

 10. 10
  Peter says:

  Het land heeft geen toegevoegde waarde, alleen het feit dat ze al jaren trouw het festival uitzenden en het zeer populair is daar, niet verwonderlijk natuurlijk met all die Europese immigranten.

    (Quote)

 11. 11
  Bobby de Bruyn says:

  Nooit echt het nut van Australië op het Songfestival gesnapt, behalve dan als geldmachine en nettobetaler. Volgens mij interesseert het hen zelf ook niet al te veel meer. Ik zie ze er nog uitstappen.

    (Quote)

 12. 12
  Wim1970 says:

  Matje:
  Het is de EBU die hen toe heeft gelaten dus hebben zij het recht om deel te nemen net als anderen . Daarbij , tenminste als je de originelegedachten uit 1956 hanteert,stem je voor het lied en niets anders.

  Australië is één van de landen waar ik nooit op zou stemmen, hoe goed hun lied ook is. Die andere landen zijn Rusland en de Big5

    (Quote)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *