Oud gediende via San Remo terug naar songfestival?

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. gj schreef:

  Als het Elio wordt, dan heeft Italië die 20e plek helemaal aan zichzelf te danken.

 2. RobbieR schreef:

  Ricardo Fogli had best een leuk liedje in 1983, 1 van de beste ESF jaren alle tijden (persoonlijk mening).

  • Br@m schreef:

   In 1982 had Riccardo Fogli het San Remo Festival gewonnen met een nog veel beter nummer “Storie di tutti i giorni” wat later in het Nederlands de eerste grote hit voor Marco Borsato zou worden: “Dromen zijn bedrog”.

   En nog een kleine aanvulling w.b. oud-deelnemers: volgens Esctoday is Enrico Ruggeri de leadzanger van Decibel. Enrico won San Remo 2x; in 1987 samen met Umberto Tozzi en Gianni Morandi (Si puo dare di piu) en in 1993 (Mistero)

  • Wim1970 schreef:

   Met de beste winnaar ooit ;-)

 3. Joss schreef:

  Kan die Riccardo Fogli nog een podium op ???? 70 jaar !!!!!

  • Br@m schreef:

   Eenmaal een ster in Italië altijd een ster m.a.w. Italianen adoreren hun sterren tot op hoge leeftijd. Vandaar dan ook dat er aan het San Remo Festival geregeld “oudjes” meedoen. Hou je hart maar vast, een andere deelneemster volgend jaar is Ornella Vanoni; die is van 22 september 1934 en is dus 83 jaar!!!

 4. Wim1970 schreef:

  Br@m:
  Kijk ook eens naar bv. Barbra Streisand; zingt nog als een tierelier en is 75 jaar oud.

  Tina Turner niet te vergeten, Grace Jones ook

  • Matje schreef:

   Net de drie voorbeelden waarvan er een sowieso nooit meer optreed ( Tina) en de andere twee (live) nog maar zelden. Deze hebben zichzelf wel een pensioen gegeven. We zullen tijdens San Remo 2018 zien of de Italiaanse heren en dame dit ook beter hadden kunnen doen.

   • dick schreef:

    Met alle respect maar dat klopt dus niet. Grace Jones treed regelmatig op. Tijdens het laatste North Sea Jazz Festival bijvoorbeeld. De live versie van Slave To The Rhythm was werkelijk fantastisch. En als ik haar zo zie denk ik: die wordt op een mooie manier wat ouder en is echt een performer die niets aan kracht heeft verloren.

   • Peter schreef:

    Volgens mij treed Streisand ondanks haar podiumangst regelmatig op, dat dit niet in Europa is houdt niet tegen dat ze nog steeds goed bij stem is.

   • Matje schreef:

    Zoals ik melde , de een niet meer en de andere twee zelden of minder. Na wat googelen zag ik ook dat La Streissand en La Jones beide meer actief zijn als gedacht maar als je de recensies leest zie je dat niet alles meer zo lovend is als geweest . Geef het toe , ik zat mis maar ook een beetje goed .
    Dit betekent natuurlijk niet dat mensen met pensioen moeten zolang zijzelf plezier in hun baan beleven en . Daarbij zijn de Italianen die meedoen en op leeftijd zijn erg goed geconserveerd , of het nu goeie genen zijn of goede plastisch chirurgen

 5. Art schreef:

  Engelbert Humperdinck, Bonnie Tyler … ook geen kleintjes….

  Wim1970: Tina Turner niet te vergeten, Grace Jones ook