Sandra Kim gastartiest tijdens Eurovision in Concert 2018

De winnares van het Eurovisie Songfestival 1986, Sandra Kim, zal een gastoptreden verzorgen tijdens Eurovision in Concert 2018 op 14 april a.s. Eurovision in Concert is het grootste promoconcert voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival en viert in 2018 al weer het 10 jarig jubileum. Tijdens de 2017 editie traden 34 van de 42 deelnemers aan het songfestival op in Amsterdam. De 2018 editie wordt gepresenteerd door Cornald Maas en Edsilia Rombley (ESF’98/ESF’07).

Sandra Kim is de enige deelnemer in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival die voor België de winst wist binnen te halen. De toen 13 jarige Sandra scoorde met J’aime La Vie een grote Europese hit, welke ze uiteraard tijdens de jubileumeditie van Eurovision in Concert ten gehore zal brengen. De organisatie van Eurovision in Concert verwacht in de komende weken de eerste deelnemers van het komende Eurovisie Songfestival bekend te maken die in april ook naar Amsterdam afreizen om hun inzending ten gehore te brengen tijdens het promoconcert. Kaarten voor Eurovision in Concert zijn te koop via Ticketmaster.

29 reacties op “Sandra Kim gastartiest tijdens Eurovision in Concert 2018

 1. 1
  dick says:

  Vond destijds dat hele Sandra Kim nummer / optreden een gimmick ivm haar jonge leeftijd. Het nummer stelt muzikaal m.i. niet zoveel voor en haar stem is nogal schel. Kortom had wat mij betreft. Vond Luxemburg en Zwitserland dat jaar veel beter. Ook Turije wat toen voor de eerste keer de top tien haalde vond ik wel ok.

  • 1.1
   inez says:

   excuseer ik vindt het wel een goed nummer het is voor belgie ons enigste overwinning maar ik ben er fier op en ik kom uit belgie en ik ben een songfestivalkenner

   • 1.1.1
    Wim1970 says:

    Heb het altijd al een vreselijk nummer gevonden. Van mij had Luxemburg toen mogen winnen en met Zwitserland had ik ook vrede gehad.

   • 1.1.2
    GerardMartin says:

    Ik vind België veel mooie nummers heeft gehad in de sngfestivalhistote maar j’aime la vie vond ik eerlijk gezegd maar een niemandalletje.

   • 1.1.3
    Daan says:

    Beetje jammer alleen dat de enige zegen die België behaald heeft kwam omdat ze vals hadden gespeeld. Sandra was veel jonger dan ze gezegd had. Jullie hadden geluk dat Noorwegen geen gelijk kreeg toen ze dat aankaartte.

    Maar goed, het is wel een vrolijk lekker meezing nummer

 2. 2
  Peter says:

  Wim1970:
  Heb het altijd al een vreselijk nummer gevonden. Van mij had Luxemburg toen mogen winnen en met Zwitserland had ik ook vrede gehad.

  Ja maar Wim1970 jij vind alles vreselijk. Wat doe je hier eigenlijk nog?

  • 2.1
   Wim1970 says:

   Nee hoor, even mijn reactie lezen en niet zomaar wat in het wilde weg roepen.

   • 2.1.1
    Peter says:

    Als iemand had geroepen dat Luxemburg of Zwitserland had mogen winnen, dan had jij België geroepen, zo gaat het al jaren met jou.

 3. 3
  Robert says:

  “J’aime La Vie” had destijds datgene wat we nu de “X-factor” zouden noemen.
  En daarmee win je dus het ESF.

  België mag er wat mij betreft nog steeds trots op zijn!

 4. 4
  Matje says:

  Sandra Kim was erg innemend en daarbij was het een vrolijk nummer wat in het voorjaar van 1986 , net na Tjernobil , de mensen weer een opkikker gaf. Lekker nummer , niet hoogstaand maar naar eigen mening zeker nier vreselijk. Het was ook het jaar dat de Franstalige nummers het erg goed deden. Wanneer komt dat nog voor ;-)

 5. 5
  S@ga says:

  Zij die “nooit” meer J’aime La Vie ging zingen..

 6. 6
  Wim1970 says:

  Peter:
  Als iemand had geroepen dat Luxemburg of Zwitserland had mogen winnen, dan had jij België geroepen, zo gaat het al jaren met jou.

  Haha, nee hoor. Iemand boven mijn reactie heeft geroepen dat ie Zwitserland en Luxemburg beter vond en daar ben ik het dus helemaal mee eens.

  • 6.1
   dick says:

   Er waren m.i. dat jaar meerdere betere inzendingen inderdaad waaronder vooral Zwitserland en Luxemburg:-). Overigens sommige mensen op deze blog negeer ik al tijden, zou het aanraden om dat ook te doen:-).

   • 6.1.1
    Martijn says:

    Ja, Zwitserland en Luxemburg waren inderdaad stukken beter, maar ook Frizzle Sizzle vond ik beter. Verder vond ik het niet zo’n bijzonder jaar.

 7. 7
  Kaatje says:

  Enig! Wordt een heerlijke avond! Ik heb er zin in.

 8. 8
  robbert-rotterdam says:

  Wel, dan ben ik dus de enige die ‘J’aime la vie’ wél leuk vond. Ik vond het een fris, energiek nummer. En Zwitserland? Het komt allemaal mooi over zo’n vrouwtje achter een piano, maar die tekst…die lijkt rechtstreeks gegrepen uit tradionele jaren 50 liedjes. Niet voor mij, in elk geval.

 9. 9
  RobbieR says:

  Ik was niet zo weg van Sandra Kim, ik vond destijds en nog steeds Duitsland een stuk beter.
  Destijds vond ik Frizzle Sizzle ook een stuk beter ( nu niet meer hoor).

  Maar was wel leuk dat België een keer won.
  Het blijft een meezinger.
  Os klopt het dat er meer oud winnaars komen?

 10. 10
  Paysbart says:

  Luxemburg, Duitsland en Joegoslavië (Doris Dragovic) vond ik alle 3 leuker….

 11. 11
  Bobby de Bruyn says:

  Leuk voor Sandra, heeft ze ook nog iets anders te doen dan haar ramen kuisen, dweilen en ovenschotels maken.

 12. 12
  Peter says:

  Matje:
  Sandra Kim was erg innemend en daarbij was het een vrolijk nummer wat in het voorjaar van 1986 , net na Tjernobil , de mensen weer een opkikker gaf. Lekker nummer , niet hoogstaand maar naareigen mening zeker nier vreselijk. Het was ook het jaar dat de Franstalige nummers het erg goed deden. Wanneer komt dat nog voor ;-)

  De Top 3 was volledig Franstalig…mijn favoriet was Sherisse Laurence voor Luxemburg

  • 12.1
   Wim1970 says:

   Ja, Luxemburg ’86, nog steeds een pareltje. Helaas niet op cd te krijgen.

  • 12.2
   Liesbeth says:

   Heb l’amour de ma viel wel op CD maar die opname is gekopieerd van de Noorse LP met het ESC.86. Vind het persoonlijk een saai lied met een vreselijke engelse uitspraak van de franse tekst.

   • 12.2.1
    Wim1970 says:

    Klopt, die heb ik ook, maar de kwaliteit is niet al te best. Ben eigenlijk op zoek naar een legale cd van Sherisse Laurence, maar helaas.

 13. 13
  Gilles says:

  Liegen over je leeftijd was toen geen reden om een artiest uit te sluiten.
  De minimumleeftijd van 16 jaar werd pas ingevoerd in 1990 na die twee 12-jarigen voor Frankrijk en Israel in 1989.

  • 13.1
   Wim1970 says:

   Dat was wel een geinig kereltje.

   • 13.1.1
    dick says:

    Darek a Malech was pas echt een dieptepunt. Dat jochie kon echt niet zingen. Gelukkig hebben de kids nu een eigen festival en is er een minimum leeftijd ingesteld. Voor dat je het weet hadden er peuters op het podium gestaan:-).

 14. 14
  Johan says:

  Toen Vicky Leandros voor de eerste keer meedeed voor Luxemburg in 1967 met “L’amour est blue” was ze ook 14…….

Reageren niet meer mogelijk.