Sandra Kim gastartiest tijdens Eurovision in Concert 2018

You may also like...

29 reacties

 1. dick schreef:

  Vond destijds dat hele Sandra Kim nummer / optreden een gimmick ivm haar jonge leeftijd. Het nummer stelt muzikaal m.i. niet zoveel voor en haar stem is nogal schel. Kortom had wat mij betreft. Vond Luxemburg en Zwitserland dat jaar veel beter. Ook Turije wat toen voor de eerste keer de top tien haalde vond ik wel ok.

  • inez schreef:

   excuseer ik vindt het wel een goed nummer het is voor belgie ons enigste overwinning maar ik ben er fier op en ik kom uit belgie en ik ben een songfestivalkenner

   • Wim1970 schreef:

    Heb het altijd al een vreselijk nummer gevonden. Van mij had Luxemburg toen mogen winnen en met Zwitserland had ik ook vrede gehad.

   • GerardMartin schreef:

    Ik vind België veel mooie nummers heeft gehad in de sngfestivalhistote maar j’aime la vie vond ik eerlijk gezegd maar een niemandalletje.

   • Daan schreef:

    Beetje jammer alleen dat de enige zegen die België behaald heeft kwam omdat ze vals hadden gespeeld. Sandra was veel jonger dan ze gezegd had. Jullie hadden geluk dat Noorwegen geen gelijk kreeg toen ze dat aankaartte.

    Maar goed, het is wel een vrolijk lekker meezing nummer

 2. Peter schreef:

  Wim1970:
  Heb het altijd al een vreselijk nummer gevonden. Van mij had Luxemburg toen mogen winnen en met Zwitserland had ik ook vrede gehad.

  Ja maar Wim1970 jij vind alles vreselijk. Wat doe je hier eigenlijk nog?

  • Wim1970 schreef:

   Nee hoor, even mijn reactie lezen en niet zomaar wat in het wilde weg roepen.

   • Peter schreef:

    Als iemand had geroepen dat Luxemburg of Zwitserland had mogen winnen, dan had jij België geroepen, zo gaat het al jaren met jou.

 3. Robert schreef:

  “J’aime La Vie” had destijds datgene wat we nu de “X-factor” zouden noemen.
  En daarmee win je dus het ESF.

  België mag er wat mij betreft nog steeds trots op zijn!

 4. Matje schreef:

  Sandra Kim was erg innemend en daarbij was het een vrolijk nummer wat in het voorjaar van 1986 , net na Tjernobil , de mensen weer een opkikker gaf. Lekker nummer , niet hoogstaand maar naar eigen mening zeker nier vreselijk. Het was ook het jaar dat de Franstalige nummers het erg goed deden. Wanneer komt dat nog voor ;-)

 5. S@ga schreef:

  Zij die “nooit” meer J’aime La Vie ging zingen..

 6. Wim1970 schreef:

  Peter:
  Als iemand had geroepen dat Luxemburg of Zwitserland had mogen winnen, dan had jij België geroepen, zo gaat het al jaren met jou.

  Haha, nee hoor. Iemand boven mijn reactie heeft geroepen dat ie Zwitserland en Luxemburg beter vond en daar ben ik het dus helemaal mee eens.

  • dick schreef:

   Er waren m.i. dat jaar meerdere betere inzendingen inderdaad waaronder vooral Zwitserland en Luxemburg:-). Overigens sommige mensen op deze blog negeer ik al tijden, zou het aanraden om dat ook te doen:-).

   • Martijn schreef:

    Ja, Zwitserland en Luxemburg waren inderdaad stukken beter, maar ook Frizzle Sizzle vond ik beter. Verder vond ik het niet zo’n bijzonder jaar.

 7. Kaatje schreef:

  Enig! Wordt een heerlijke avond! Ik heb er zin in.

 8. robbert-rotterdam schreef:

  Wel, dan ben ik dus de enige die ‘J’aime la vie’ wél leuk vond. Ik vond het een fris, energiek nummer. En Zwitserland? Het komt allemaal mooi over zo’n vrouwtje achter een piano, maar die tekst…die lijkt rechtstreeks gegrepen uit tradionele jaren 50 liedjes. Niet voor mij, in elk geval.

 9. RobbieR schreef:

  Ik was niet zo weg van Sandra Kim, ik vond destijds en nog steeds Duitsland een stuk beter.
  Destijds vond ik Frizzle Sizzle ook een stuk beter ( nu niet meer hoor).

  Maar was wel leuk dat België een keer won.
  Het blijft een meezinger.
  Os klopt het dat er meer oud winnaars komen?

 10. Paysbart schreef:

  Luxemburg, Duitsland en Joegoslavië (Doris Dragovic) vond ik alle 3 leuker….

 11. Bobby de Bruyn schreef:

  Leuk voor Sandra, heeft ze ook nog iets anders te doen dan haar ramen kuisen, dweilen en ovenschotels maken.

 12. Peter schreef:

  Matje:
  Sandra Kim was erg innemend en daarbij was het een vrolijk nummer wat in het voorjaar van 1986 , net na Tjernobil , de mensen weer een opkikker gaf. Lekker nummer , niet hoogstaand maar naareigen mening zeker nier vreselijk. Het was ook het jaar dat de Franstalige nummers het erg goed deden. Wanneer komt dat nog voor ;-)

  De Top 3 was volledig Franstalig…mijn favoriet was Sherisse Laurence voor Luxemburg

  • Wim1970 schreef:

   Ja, Luxemburg ’86, nog steeds een pareltje. Helaas niet op cd te krijgen.

  • Liesbeth schreef:

   Heb l’amour de ma viel wel op CD maar die opname is gekopieerd van de Noorse LP met het ESC.86. Vind het persoonlijk een saai lied met een vreselijke engelse uitspraak van de franse tekst.

   • Wim1970 schreef:

    Klopt, die heb ik ook, maar de kwaliteit is niet al te best. Ben eigenlijk op zoek naar een legale cd van Sherisse Laurence, maar helaas.

 13. Gilles schreef:

  Liegen over je leeftijd was toen geen reden om een artiest uit te sluiten.
  De minimumleeftijd van 16 jaar werd pas ingevoerd in 1990 na die twee 12-jarigen voor Frankrijk en Israel in 1989.

  • Wim1970 schreef:

   Dat was wel een geinig kereltje.

   • dick schreef:

    Darek a Malech was pas echt een dieptepunt. Dat jochie kon echt niet zingen. Gelukkig hebben de kids nu een eigen festival en is er een minimum leeftijd ingesteld. Voor dat je het weet hadden er peuters op het podium gestaan:-).

 14. Johan schreef:

  Toen Vicky Leandros voor de eerste keer meedeed voor Luxemburg in 1967 met “L’amour est blue” was ze ook 14…….