Spanje zet Operación Triunfo in voor songfestivalkandidaat

De Spanjaarden zetten dit seizoen de talentenjacht Operación Triunfo in om hun kandidaat voor Lissabon te selecteren. Het programma deed in 2002 tot en met 2004 al dienst als Spaanse voorronde en leverde toen driemaal een top 10-klassering op. Sindsdien is het behelpen voor de Spaanse kandidaten. Dit jaar wordt één van de kandidaten geselecteerd om Spanje te vertegenwoordigen op het songfestival. De omroep heeft nog niet gezegd of dat ook de winnaar van het programma is of dat uit alle kandidaten iemand wordt gekozen. (bron: TVE)

11 reacties op “Spanje zet Operación Triunfo in voor songfestivalkandidaat

 1. 1
  Peter says:

  Ben heel benieuwd. In de begin jaren van dit programma was het ontzettend populair en heeft ook vele grote namen voortgebracht in de Spaanstalige landen, o.a. David Bisbal. Hopelijk een goede zet van de Spanjaarden.

 2. 2
  RobbieR says:

  David Bisbal was toen ook een stuk beter dan Rosa.
  Ik vond het liedje verschrikkelijk waarmee Rosa voor Spanje ging.
  David werd 2e tijdens deze talentenjacht toch?

  • 2.1
   Peter says:

   Destijds kwam de Top 3 in aanmerking voor deelname. Elk had 3 nummers, waarna er voor elk 2 afvielen. Uit de 3 overgebleven nummers werd toen gekozen. In dit geval was het tevens de winnares van OT die naar het ESC ging, de andere jaren was dit niet het geval. Vond OT destijds wel de betere talentenjacht

 3. 3
  RobRotterdam says:

  Stuur Brequette, succes verzekerd, mits met de juiste song zoals “ Mas “

 4. 4
  Ria NL says:

  Leuk dat Spanje Operación Triunfo weer gaat gebruiken om de kandidaat voor Portugal te selecteren. Er zitten goede stemmen bij , ik ben benieuwd !! En dan weer eens een goed lied en hopelijk niet zo ’n misbaksel als dit jaar….

  • 4.1
   Wim1970 says:

   Inderdaad een misbaksel. Ik had voorspeld dat Spanje laatste zou worden en dat is dus ook gebeurd. Ik snap niet dat Spanje het zo slecht doet, er komt daar zoveel goede muziek vandaan.

   • 4.1.1
    riccardo says:

    Voor dezelfde reden zoals bijvoorbeeld een UK niet met iets zinnigs komt of dance uit NL. Geen interesse vanuit een maatgevende hoek. Volgens mij.

  • 4.2
   robbert-rotterdam says:

   Ja, wat was dat erg

 5. 5
  dick says:

  Spanje heeft kennelijk geleerd van de afgelopen editie en het keihard afgestraft worden voor een niets zeggende bij elkaar geraapte muzikale ramp die het wellicht op een achteraf festivalletje met straattheater misschien nog enigszins had kunnen doen. Totaal ongeschikt voor het ESC. Kijken wat er uit deze talentenjacht naar voren komt.

 6. 6
  • 6.1
   Wim1970 says:

   Vanaf 8;28 Massiel en Salome in de jury. Misschien leuk voor de liefhebbers :-)

Reageren niet meer mogelijk.