Spanje zet Operación Triunfo in voor songfestivalkandidaat

You may also like...

11 reacties

 1. Peter schreef:

  Ben heel benieuwd. In de begin jaren van dit programma was het ontzettend populair en heeft ook vele grote namen voortgebracht in de Spaanstalige landen, o.a. David Bisbal. Hopelijk een goede zet van de Spanjaarden.

 2. RobbieR schreef:

  David Bisbal was toen ook een stuk beter dan Rosa.
  Ik vond het liedje verschrikkelijk waarmee Rosa voor Spanje ging.
  David werd 2e tijdens deze talentenjacht toch?

  • Peter schreef:

   Destijds kwam de Top 3 in aanmerking voor deelname. Elk had 3 nummers, waarna er voor elk 2 afvielen. Uit de 3 overgebleven nummers werd toen gekozen. In dit geval was het tevens de winnares van OT die naar het ESC ging, de andere jaren was dit niet het geval. Vond OT destijds wel de betere talentenjacht

 3. RobRotterdam schreef:

  Stuur Brequette, succes verzekerd, mits met de juiste song zoals “ Mas “

 4. Ria NL schreef:

  Leuk dat Spanje Operación Triunfo weer gaat gebruiken om de kandidaat voor Portugal te selecteren. Er zitten goede stemmen bij , ik ben benieuwd !! En dan weer eens een goed lied en hopelijk niet zo ’n misbaksel als dit jaar….

  • Wim1970 schreef:

   Inderdaad een misbaksel. Ik had voorspeld dat Spanje laatste zou worden en dat is dus ook gebeurd. Ik snap niet dat Spanje het zo slecht doet, er komt daar zoveel goede muziek vandaan.

   • riccardo schreef:

    Voor dezelfde reden zoals bijvoorbeeld een UK niet met iets zinnigs komt of dance uit NL. Geen interesse vanuit een maatgevende hoek. Volgens mij.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ja, wat was dat erg

 5. dick schreef:

  Spanje heeft kennelijk geleerd van de afgelopen editie en het keihard afgestraft worden voor een niets zeggende bij elkaar geraapte muzikale ramp die het wellicht op een achteraf festivalletje met straattheater misschien nog enigszins had kunnen doen. Totaal ongeschikt voor het ESC. Kijken wat er uit deze talentenjacht naar voren komt.