Tanja Ribic en Manuella bij kanddiaten Slovenië

Anabel, BQL, Gregor Ravnik, Ina Shai, Indigo, KiNG FOO, Lara Kadis, Lea Sirk, ManuElla, Marina Martensson, MILA, Nika Zorjan, Nuška Drašček, Orter, Proper en Tanja Ribič zullen in februari in Slovenië deelnemen aan EMA 2018, de nationale selectie voor Lissabon.

Een vierkoppige commissie, die bestond uit Maja Keuc (ESF 2011), muzikant Eva Hren, muziekredacteur Jernej Vene en gitarist, componist Tadej Košir kozen uit de 108 inzendingen zestien songs en artiesten. Tanja Ribič vertegenwoordigde Slovenië al in 1997 met Zbudi se dat 10e werd en ManuElla deed dat in 2016 met Blue and Red dat bleef steken in de halve finale. BQL won dit jaar de televoting, maar moest het uiteindelijk afleggen tegen het lied van Omar Naber. Belangrijkste regelwijziging in EMA is dat nummers in het Sloveens gezongen worden. De kandidaat mag in Lissabon het lied in een andere taal ten gehore brengen.

Kandidaten/ liedjes:
Anabel – POZITIVA
BQL – PTICA
Gregor Ravnik – ZDAJ JE ČAS
Ina Shai – NEBO
Indigo – VESNA
KiNG FOO – ŽIVE SANJE
Lara Kadis – ZDAJ SEM TU
Lea Sirk – CIRQUE
ManuElla – DAN POTEM
Marina Martensson – BLIZU
MILA – SVOBODA
Nika Zorjan – USPAVANKA
Nuška Drašček – NE ZAPUSTI ME ZDAJ
Orter – TISOČ LET
Proper – UKRADEN CVET
Tanja Ribič – LJUDJE

8 reacties op “Tanja Ribic en Manuella bij kanddiaten Slovenië

 1. 1
  Jeroen says:

  Volgens mij won BQL dit jaar niet de jurystemming, maar wonnen ze de televoting met overmacht, namelijk met 2,5 keer zoveel stemmen als de nummer 2, Omar Naber. “Heart of gold” was zo’n beetje het Sloveense lied van het jaar, maar daar dachten die jury’s dus anders over. LOL.

  Als ze winnen, hoop ik dat ze geen Anja Nissen-tje doen (een jaar later winnen met een zwakker nummer dan waarmee ze een jaar eerder had moeten gaan), maar dat ze het ticket pakken op grond van de kwaliteit van het (hopelijk nog betere) nummer.

  • 1.1
   Redactie says:

   @ Jeroen: Je hebt helemaal gelijk. We hadden het per abuis omgedraaid. Het is direct gecorrigeerd. Dank voor je reactie!

 2. 2
  Wim1970 says:

  Tanja Ribic, och ja. Zbudi se was toch een geweldig mooi nummer in 1997.

  • 2.1
   RobbieR says:

   Ja misschien wel het beste Sloveens liedje ooit.

   • 2.1.1
    Wim1970 says:

    Energy uit 2001 was beter, maar helaas afgescheept met een 7e plaats. Slovenië had in 2001 de overwinning verdiend ipv van het afschuwelijke Estland.

 3. 3
  werner says:

  al bekend wanneer waylon zijn lied gaat presenteren

 4. 4
  Esmee says:

  Off topic: Salvador zet em op!

Reageren niet meer mogelijk.