Tsjechië kiest lied Lissabon via nationale finale

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. dick schreef:

  Tjechie is een aantal keren flink ondergewaardeerd met als meest verbijsterende resultaat I Stand wat werkelijk afgescheept werd en onderaan eindigde. Mist dit land wellicht de gunfactor als zoiets al bestaat? Wat is dat toch vraag ik mij af…..

  • robbert-rotterdam schreef:

   Het was een mooi lied, maar niet enig in zijn soort en de zangeres stond daar moederziel alleen in een levensgroot decor. Het besef is bij vele delegaties nog niet doorgedrongen dat het verwijzen van de backings naar een verborgen plekje achter de bühne het totaalplaatje geen goed doet. Samenzingen maakt het visuele plaatje warmer.

  • dick schreef:

   Alleen op het podium staan was een verwijzing naar de tekst van het lied, maar dat is kennelijk bij niemand aangekomen:-). Blijft in mijn ogen een van de mooiste songs van dat jaar.

 2. Kenny schreef:

  Ik hoop dat Tsjechie echt met een mooi nummer komt, want ik gun hun wel een finale plek.

  (Australische artiest wordt 11 december bekend gemaakt. Hopelijk ook nog meerdere landen die binnenkort hun artiest bekend maken. ;)

  • Michael Adam schreef:

   Bijna ieder land dat aan interne selectie doet heeft na Australië dan al hun keuze bekend gemaakt Kenny. Alleen Ierland en Macedonië zullen dat wellicht snel doen, bij Rusland en Bulgarije zou dit nog wel even kunnen duren.

   De rest van de landen doet allemaal aan voorrondes dus dat is afwachten.

   • Kenny schreef:

    Ik ben wel op de hoogte van de voorrondes ;)
    Hopelijk weer veel leuke liedjes in die voorrondes. Met name A Dal en Melodifestivalen.
    Wel jammer van UMK, die had vorig jaar wel veel slechte nummers, maar het leek wel op een mini songfestival ;D

 3. Robert schreef:

  De eerste drie Tsjechische songs (2007 – 08 – 09) waren van een belabberd niveau.
  Maar de inzendingen van 2015, 16 en van dit jaar waren van een beduidend beter gehalte, zij het dat de podiumpresentatie er steeds nogal bij inschoot.

  Ik vond het dan ook geen wonder dat Martina Bárta dit jaar de finale niet haalde, haar optreden ging volkomen de mist in.
  Ondanks het feit dat dat “My turn” een mooi lied was.

  Tsja, het Eurovisiewereldje is vaak keihard

  • Wim1970 schreef:

   Tsja, het Eurovisiewereldje is vaak keihard.

   Ja, daar kan Rusland over meepraten :-P

 4. Koala schreef:

  Mikolas Josef heeft aangegeven dat hij mee wil doen namens Tsjechië met dit nummer: https://www.youtube.com/watch?v=DLGfxc3eTNw. Is wel een stuk frisser na al die ballads van 2015/2016/2017.

  • Good Riddance schreef:

   Wat een leuk, uniek nummer! Deze moeten ze sturen! Maar ja, dan moet de Tsjechische organisatie hem wel willen selecteren en is hij überhaupt bereidt deel te nemen aan een nationale finale?