11 liedjes in Wit-Russische finale

Vandaag heeft de Wit-Russische omroep een selectie gemaakt voor de nationale finale. Uit de 95 ingezonden liedjes koos een jury er 11 voor de finale die op 16 februari plaats zal vinden. De presentatie is in handen van Teo (ESF’14) en Olga Ryzhikova. De winnaar wordt aangeduid door een mix van televoting en een jury.

Wit-Rusland doet sinds 2004 mee aan het Eurovisie Songfestival en haalde vijf keer de finale. Het beste resultaat werd in 2007 gehaald toen Koldun 6e werd met Work your magic. Dit zijn de 11 kandidaten/ liedjes aan de Wit-Russische finale van dit jaar:1.ALEN HIT- “I do not care”
2.Adagio- “You and I”
3.Lexy- “Ain’t you”
4.Sophia Lapina- “Gravity”
5.Napoli- “Chasing rushes”
6.Alekseev – “Forever”
7.Anastasia Malashkevich- “World on fire”
8.Guns- “I will not cry”
9.Cyril Hood- “Deja Vu”
10.Radio wave- “Subway lines”
11.Shuma -Hmarki

11 reacties op “11 liedjes in Wit-Russische finale

 1. 1
  Wim1970 says:

  Wit-Rusland heeft best wel goede liedjes gehad, ik vond Cheesecake erg goed en leuk gebracht op het podium. Had van mij wel in de top5 mogen eindigen. Saleyo uit 2013 vond ik ook erg goed evenals Butterflies uit 2010 en natuurlijk Work your magic uit 2007, heelrijk bombastisch, komt nog regelmatig voorbij in mijn huiskamer en dan gaat het volume iets hoger :-P

 2. 2
  Michael Adam says:

  Tja Belarus, nooit hoogvliegers, maar wel verschillende stijlen die ze ieder jaar brengen. Afgelopen jaar vond ik wel erg leuk!

  Ik heb die live audities van deze week even terug gekeken. Tenenkrommend om eerlijk te zijn. De nummers komen veel beter uit de verf on stage dus ik raad iedereen aan om even te wachten tot de nationale finale wordt uitgezonden;).

 3. 3
  GerardMartin says:

  Ik ga voor nummer 11, dat klinkt het meest spannendst!😉

 4. 4
  GerardMartin says:

  Na kleine stukjes van alle 11 te hebben beluisterd staan m’n tenen nu helemaal krom. Op de plaatselijke braderie is de muziek stukken beter dan wat WitRusland te bieden heeft. Brrrr😫

 5. 5
  Sandert says:

  Wit-Rusland is vooral succesvol op het Junior ESF. Daar al 13 jaar op rij in de top 10 geëindigd! Een knappe prestatie, ook al doen er niet zoveel landen aan mee.
  Hoe anders is het op het ESF… op het succes van 2007 na blijven ze meestal achter in de halve finale en als ze dan eens doorgaan, krijgen ze verder nauwelijks punten. Als ik een Wit-Rus was, zou ik het behoorlijk frustrerend vinden… Benieuwd waar ze nu mee komen.

 6. 6
  Peterselie says:

  De inzending van 2017 was erg leuk van de Wit-Russen. Ik hoop eigenlijk dat ze vaker en weer in het Witrussisch gaan zingen. Dat is het land de vorige keer erg goed afgegaan. Het klinkt zelfs beter dan de Russische taal.

  • 6.1
   Wim1970 says:

   Ik hoor geen verschil, net zo min als dat ik verschil hoor tussen Ests/Fins en Noors/Deens.

 7. 7
  Rene says:

  Ik kreef het idee, door clips op YouTube, dat Forever van alexeed al gewonnen heeft.

Reageren niet meer mogelijk.