Frankrijk kiest laatste finalisten [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

50 reacties

 1. robbert-rotterdam schreef:

  Mijn grote favoriet: Nassi. Geen gezeur met Engelse zinnetjes die toch hun doel niet bereiken.
  Hij heeft met de hakken over de sloot de finale bereikt(4e)en hopelijk kiest de Franse televoter hem met grote meerderheid (zal wel niet…)

 2. Martijn schreef:

  Ik heb nog geen nummer gehoord, maar wordt het niet eens tijd dat Frankrijk weer eens wint of minimaal top 5 scoort?

  • Tippy2 schreef:

   Nee Martijn, het wordt tijd dat wij weer eens winnen..

   • Martijn schreef:

    Frankrijk is in het verleden 3 keer ‘bestolen’ van de overwinning. In 1990, 1991 en 2002 had Frankrijk gewoon moeten winnen.

 3. riccardo schreef:

  Met Nassi hebben ze denk ik een serieuze kanshebber, benieuwd of ze er voor gaan. Traditioneel Fransch is het natuurlijk niet. Verder heb ik het al wel gehoord maar nog niet gezien. Dat laatste is minstens zo belangrijk.

 4. Deniz schreef:

  Nassi is ook mijn favoriet. Bedankt voor de spoiler..

 5. Ria NL schreef:

  Dit zijn mijn favorieten voor vanavond:

  Madame Monsieur – “Mercy”
  Nassi – “Rêve de gamin”
  Igit – “Lisboa Jérusalem”
  Sweem – “Là-haut”

  • Michael Adam schreef:

   Compleet eens met deze top 4. Alleen vind ik het lied van June the Girl ook heel goed… dus of iemand presteert heel slecht live of er gaat een favoriet van me naar huis. (Of meer)

 6. Peter schreef:

  Zit te kijken, blind meisje met mooi nummer, maar slecht gezongen, dan Nassi, tenenkrommend slecht.

 7. Peter schreef:

  Tja en dan Igit. Voort borduren op het succes en winnaar van vorig jaar. Waarschijnlijk gaan we dit soort kleine intieme liedjes meer zien dit jaar

  • RobbieR schreef:

   Ik vind dit wel mooi, Jacques Brel achtig.
   Blind meisje had een oudbollig ESF liedje en Nassi vond ik wel meer dan prima.
   Alleen lijkt of zijn stem en de muziek niet match.

   • Matje schreef:

    Idd , gewoon een traditioneel Frans lied . Erg leuk gebracht en een man met Prima uistraling . Begrijp de vergelijking met Sobral wat persoon betreft maar het lied heeft niets van dat.

 8. RobbieR schreef:

  Ik vind liedje nr 6) best wel leuk.

 9. RobbieR schreef:

  Liedje nr 7) vind ik best mooi, beter dan het oud bollig liedje van het blinde meisje.
  Ik vind deze halve finale ook beter dan de eerste.

 10. RobbieR schreef:

  Is Isabelle de jurylid een bekende zangeres in Frankrijk?

 11. RobbieR schreef:

  Ik ben wel blij met deze uitslag.
  Wordt volgende week een leuke (live) finale.

 12. Michael Adam schreef:

  Lucie was absoluut niet slecht, maar viel ook niet op.
  Madame Monsieur zeer terecht door en zie ik de finale wellicht wel winnen.
  Jane Constance zong prima maar het lied was zo suf.
  Nassi heeft een geweldig lied!!!! Als studio versie dan… die man kan helaas niet zingen en niet dansen.
  Igit is wel heel puur en verdient zeker de finale ook.
  Max Cinnamon was toch wel de verrassing van de avond en leuk dat hij door is.
  Sarah Caillibot viel me ook positief op, mooi liedje.
  Sweem is degene die ik zal missen volgende week, z’n nummer is heel aanstekelijk.
  June the Girl viel live tegen, maar zal de studioversie nog wel luisteren.

 13. robbert-rotterdam schreef:

  Het zal een beetje van de bereidheid van de Noord-Afrikaanse immigranten om te stemmen afhangen, want die kunnen Nassi heel erg helpen volgende week. Anders denk ik toch dat Eva gaat winnen. Ligt erg goed bij zowel de nationale als internationale jury en is recente voice winnaar wat ongetwijfeld gaat helpen. Ook zijn er veel Portugese immigranten in Frankrijk wat hem.geen windeieren zal leggen.

 14. robbert-rotterdam schreef:

  Inderdaad. En veel authentieke nummers, bijna geen heel algemene Europop.

 15. riccardo schreef:

  Wat zonde dat zo n Reve de Gamin live totaal, nog?, niet uit de verf wil komen. Het zou een potentiële winnaar kunnen zijn, denk ik. Toch door. Wie weet met een andere aanpak qua act en veel televoters.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ja. Die zanger is eigenlijk meer een componist/producer (voor o.a. Stromae) dan een zanger. En w.b. de act, de hele inhoud van het lied wordt uitgespeeld. Heeft hij het bv. over zijn voormalige onderwijzeres, dan komt er een vrouw met een strenge bril in beeld, etc. Ik vind dat allemaal een beetje veel, misschien kan het volgende week iets rustiger. Maar blijf het een aanstekelijk en leuk nummer vinden.

   • riccardo schreef:

    Dat beeldende werkt hier wat mij betreft idd ook niet. Met zo n super opzwepend refrein zou je heel Europa op de banken moeten kunnen krijgen. Heb je verder geen inhoud voor nodig. Het moet veel meer een feestje zijn. Het is geen top zanger. Maakt niks uit bij een nummer als dit.
    Totaal plaatje klopt niet. Echt jammer. Nu gaan er hoogstwaarschijnlijk mindere nummers met meer punten vandoor. Tenzij…

 16. Gijs schreef:

  OK OU KO. Absoluut mijn favoriet voor Frankrijk!

 17. Peter schreef:

  Wat ik eigenlijk niet begrijp is dat iedereen hier op de blog altijd zo lyrisch enthousiast is over voorrondes in de andere landen, maar zodra er ook maar geopperd wordt om in Nederland dit weer eens te doen, het gelijk met de grond gelijk gemaakt wordt.

  • Stefan schreef:

   Omdat het Nederlandse publiek altijd verkeerd kiest, zelfs al is er een internationale jury. De doelgroep voor het songfestival in Nederland ligt ook ouder dan bijvoorbeeld in Zweden. Daar is het een familieshow.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Omdat het Nederlandse publiek altijd voor veilig gaat en te veel in het achterhoofd houdt wat het beste scoort binnen Eurovise (te veel met het hoofd denken). Daarbij werkt het met verouderde standaarden. en dat werkt averechts. En als we dan eens proberen anders te denken, sturen we een belachtelijke Indiaan.
    De succcesvolle liedjes van Anouk en Common Linnets zouden nooit door Nederlandse tv-kijkers eruit gepikt zijn in een nationale finale. Dat is voor mij al genoeg reden voorlopig geen nationale finale te houden., al mogen ze wat mij betreft de interne selectie eens een keer in meerdere of andere handen leggen. Steeds dezelfde keuzeheren leidt wel tot voortdurend zoeken in dezelfde hoek, ook al zijn de uiteindelijk resultaten bovengemiddeld..

   • Stefan schreef:

    Ik ben het helemaal met je eens!

   • Peter schreef:

    En dat is in het buitenland niet anders? Wat een vooringenomenheid weer hier op de blog. Waar het in Nederland aan ontbreekt is dat men zich er niet voor wil inzetten. Topproducers, tekstschrijvers en de zogenaamde A-kliek voelt zich te goed hier voor of het moet dik betaald worden (volgens ene van Tijn). Hou ook mijn hart vast voor de inzending van Waylon. Live shows Voice en een concert tour voorafgaand aan het festival, kan niet anders betekenen dat het een afgeraffeld iets gaat worden.

  • Matje schreef:

   Nationale jury’s zorgden ook voor succes in Nl (1993,1992,1987, 1976,1975,1974,1972,1971,….) Helaas ook voor mindere resultaten maar men vergeet dat het ook zo is bij alle meerdere landen inclusief Zweden. Waylon j is al langer bij the Voice als dit jaar en zijn concerten zijn ook al lang goed bezocht.

  • Will Geerts schreef:

   Ik vind ook dat Nederland het wel eens opnieuw met een nationale finale mag proberen, hoeft daarom geen uitputtingsslag te zijn zoals in Zweden of Lithouwen. Het zou toch eens weer wat anders zijn na die jarenlange interne selecties EN dan kunnen een hele hoop namen die altijd op voorhand interesse tonen, echt eens tonen wat ze kunnen.

   • riccardo schreef:

    Ik denk dat dat ook praktisch gezien geen haalbare kaart is. Dwz met artiesten die al iets van een carrière en de bijbehorende agenda hebben staan. En ook, nog steeds, iets met imago.
    Als op het ESF zelf het muzikale aanbod voor een groot deel standaard oninteressant is, hoe zou dat dan in al die halfbakken nationale voorrondes zijn?
    Nee, liever inzetten op iemand die echt iets kan en kijken wat de mogelijkheden zijn, wat mij betreft. Respect voor Waylon, blij mee!

 18. Eddy schreef:

  Igit heeft m’n hart gestolen. Hij kan net zo’n gevreesde outsider als Sobral zijn. Het goeie is dat hij absoluut geen kopie van Salvador Sobral is, maar wel net zo eigenzinnig.
  Het ESF heeft nood aan variatie .. we gaan aub toch weer niet in de valkuil van Zweedse prefab en gay kitsch tuimelen!
  Ik hoop intens dat elk land ondertussen de les geleerd heeft dat alleen door positief op te vallen je nog iets bereikt op het ESF.
  Of dat nou een intimistisch, sober en prachtig gebracht nummer is als ‘Amar Pelos Dois’ of de perfect, zeer professioneel, gebrachte après ski gekte van SunStrokeproject, het geëngageerde ‘1944’ van Jamala … of het zeer hedendaagse ‘City Lights’ van Blanche … maakt niet uit je MOET positief opvallen …
  Verleden jaar had je zo’n Manel Navarro en de ronduit irritante Slavko Kalezić … die allebei hun verdiende loon hebben gekregen .. gedumpt door het internationale publiek!
  En net daarom, jazeker, mag Igit een ticket voor Lisboa en Jeruzalem krijgen …

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ben het met je eens. Variatie en anders durven zijn, kan heel goed lonen.
   Daarom denk ik ook dat Frankrijk met een Lisandro hooguit middenmoot wordt in Lissabon. In de Franse finale zal hij opvallen, in de internationale finale, vrees ik, niet, Er zullen daar vele popliedjes zijn die, Frankrijk kennende, een veel beter uitgewerkte staging zullen krijgen.
   De kracht van anders zijn heeft Nederland ook al een paar keer kunnen ervaren, o.a. met Anouk en The Common Linnets. Echt van die nummers waarvan Jan met de Pet zei dat ze niet geschikt waren voor Eurovisie. Durf heeft geloond
   Aangezien de Franse finale dit jaar meerdere nummers kent die niet dertien in een dozijn zijn, ben ik er niet van overtuigd dat het per se IGIT moet worden. Er zijn meerdere liedjes die niet voor de hand liggen en buiten de mainstream Eurovisiemuziek vallen.

   • Peter schreef:

    Anouk – durf heeft geloond? Bij mijn weten is zij niet als 1e geëindigd en daar gaat het toch om. TCL zijn van hun 1e plaats beroofd door een man in jurk.

 19. Marc schreef:

  Mercy! I❤️It!

 20. GerardMartin schreef:

  Ik houd helemaal niet van voorrondes en van mij mogen ze allemaal en overal opgedoekt. Zoek intern maar een goed lied met bijpassende uitvoerenden.

 21. Joss schreef:

  Het zal gaan tussen OK OU Ko en Madame Monsieur !
  Outsider: Max Cinnamon …… heel Europa valt momenteel voor Edje Sheeran en zijn kloontjes !!!

 22. robbert-rotterdam schreef:

  Peter:
  Anouk – durf heeft geloond? Bij mijn weten is zij niet als 1e geëindigd en daar gaat het toch om?

  Daar gaat het bij jou om. Er zijn meer dan 40 landen en er kan er maar één winnen en een 9e plaats van 40 landen betekent een prima plaats. En durf? Ja durf! Ze kwam met iets heel anders in een tijd dat men in Nederland precies dacht te weten wat een songfestivalliedje was, en bereikte voor het eerst sinds 2004 de finale en ging rechtstreeks de top 10 in. Puike prestatie.

 23. Jan de Taalregelman schreef:

  Lisboa Jérusalem lijkt tekstueel wat op Liefs uit Londen van Bløf.

 24. Paysbart schreef:

  RobbieR:
  Is Isabelle de jurylid een bekende zangeres in Frankrijk?

  Isabelle Boulay vind ik geweldig. Geloof dat ik stuk of 10 cds van haar heb en haar ook live in Parijs keer gezien