France Gall (70) overleden

France Gall is op 70 jarige leeftijd overleden aan een longaandoening. In 1965 won ze voor Luxemburg het Eurovisie Songfestival met Poupée de Cire, Poupée de Son. Toen ze vijftien was nam Isabelle Gall in 1963 onder de naam France Gall haar eerste single op: Ne sois pas si bête, wat meteen een hit werd in Frankrijk. Een tweede single in 1964, Sacré Charlemagne, geschreven door haar vader, was opnieuw een hit.

In 1965 won ze het Eurovisie Songfestival met een lied van Serge Gainsbourg. Ze scoorde daarna nog enkele internationale hits zoals Il jouait du piano debout (1980) en Ella elle l’a (1988).

8 reacties op “France Gall (70) overleden

 1. 1
  Johan says:

  Hier schrik ik van, ze heeft mooie nummers gemaakt, herinnering blijft. R.I.P

 2. 2
  S@ga says:

  Treurige start van het nieuwe jaar…

 3. 3
  RobbieR says:

  RIP

 4. 4
  Davidovich says:

  Geweldige zangeres die in haar hele carriere prachtige liedjes heeft gezongen. Maar wel ook veel tragiek heeft meegemaakt. Poupee is toch wel het lied geweest wat het festival vernieuwd heeft en de moderne muziek introduceerde. Rust zacht.

 5. 5
  gj says:

  Droef begin van het jaar. Ze had haar hart verguld op de juiste plek en heeft me toch echt geweldige muziek gemaakt. Rust in vree.

 6. 6
  Br@m says:

  Triest bericht. Het eerste ESF wat ik ooit zag was dat van 1965. Nog steeds vind ik Poupée de cire poupée de son een heerlijk nummer. Zelf moest ze niks meer van haar repertoire uit die tijd hebben; ze had er een pesthekel aan en wilde ook niet meer aan het songfestival herinnerd worden. Rust zacht!

 7. 7
  Ria NL says:

  Een triest bericht zo aan het begin van 2018. Veel sterkte voor haar familie. Eerlijk gezegd was ik niet zo dol op haar songfestivalliedje ” Poupée de cire poupée de son”.

 8. 8
  GerardMartin says:

  Weer een jeugdidool minder. France Gall was zeker vernieuwend in 1965 tussen de nogal suffe liedjes in die tijd op het songfestival. Maar ze heeft later nog veel mooie nummers gemaakt zoals
  https://youtu.be/6sWpLXaMooE “Évidemment” Rust zacht lieve France😢

Reageren niet meer mogelijk.