Frankrijk start met selectie [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Alrightguy schreef:

  Leuke nummers voor Frankrijk, ze hebben daar eindelijk het licht gezien om Eurovisie weer serieus te gaan nemen. Van mij mag Louka winnen vanavond, een heerlijk eigentijds nummer. Ik zit voor de buis!

 2. Matje schreef:

  Sinds ze in 2016 met Amir een leuk ESF resultaat en een landelijke hit hadden en vorig jaar iets minder maar nog steeds leuk leeft het ESF weer een beetje op in Frankrijk. Waarschijnlijk vandaar deze tv selectie , iets wat voor 2015 geen groot succes zou zijn geweest. Hopelijk word het dit jaar wel , aan de liedjes zou het niet liggen want die zijn best leuk.

 3. RobbieR schreef:

  Ik vind voor avond Igit interessant .

 4. RobbieR schreef:

  Oh die komt volgende week:-)
  Voor vanavond vind ik Noee prachtig!

 5. Ria NL schreef:

  Lisandro Cuxi – Eva en Malo’ – Ciao zijn mijn favorieten voor vanavond. Als Frankrijk voo 1 van deze zou kiezen zou ik erg blij zijn !!

  • RobbieR schreef:

   Ik hoorde de snippet van Eva en dacht bah Engels, het is dus half Engels en Frans.
   Maar hij zette een sterk liveperfomance neer.

 6. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind de Franse selectie interessant. In elk geval hebben de nummers eigenheid ten opzichte van vele andere liedjes in nationale selecties. Ik heb ze nog niet tot in de details beluisterd, maarEmma Lyiana en Louka vielen me positief op en ik zit niet te wachten op nummers met Engelse titels.

 7. Misthere schreef:

  De nummers zijn zeker interessant te noemen. Ik hoop van harte dat de Fransen aandacht besteden aan het camerawerk. Een goede inzending kan makkelijk kapot worden gemaakt wanneer ze draaien met de Franse slag……. Aan de studioproducties ligt het in ieder geval niet.

  • RobbieR schreef:

   Ben ik met je eens, Amir en de dame van verleden jaar hadden goede inzendingen.
   Jammer dat het met de ‘Franse slag’ op het podium werd neergezet.

   Ik ga voor Noee, prachtige Franstalige Fado lijkt mij dat.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Mee eens. Frankrijk had goede inzendingen, maar ze lieten hun artiesten de laatste twee jaar moederziel alleen op het podium staan. In het laatste geval met een high-tech projectie achter zich, maar naar mijn mening was dit juist niet wat de inzending in de eerste plaats nodig had. Het totaalplaatje zou m.i. meer gebaat zijn bij een paar mensen extra op het podium die meezingen en meebewegen . Dat geeft meer warmte en dat kan meer overkomen dan een megascherm en de backings in de kelder.

 8. Peter schreef:

  Niet door te komen, zoveel geklets, net alsof je naar de Spaanse voorronde zit te kijken. Liedjes ook van een beschamend niveau.

  • RobbieR schreef:

   Dat vind ik dus meevallen.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Valt me mee. En het zgn geklets was wel op inhoud en genuanceerd. Mijn favorieten zijn wel verschoven. Ik vind Noée erg goed, hoewel ik het wel met Isabelle eens ben dat er naar het einde toe wel wat meer drama mag komen.
    Louka vond ik wat tegenvallen. Zong niet altijd zuiver

  • Gilles schreef:

   Nou ik vond het net vlot gaan voor een Franse productie, alleen die covers waren voor mij overbodig. De drie juryleden gaven hun commentaar en hup over naar de volgende kandidaat. En geen storende reclame…

   • Peter schreef:

    Maar liep toch ruim een half uur uit en dat voor een programma dat al was opgenomen. Teveel nonsens tussendoor, de covers onnodig, programma had in 1 uur klaar kunnen zijn.

 9. RobbieR schreef:

  Mijn favoriet ligt eruit :-(
  Noee. Lissandro wordt grote favoriet denk ik.
  Maar Malo door? Vreselijk.

  • Peter schreef:

   ook ik vond Noee er bovenuit springen. En aan de act kan altijd nog gewerkt worden. Slechte beslissing van de jury

 10. Peter schreef:

  Malo en Louka door naar de finale? Pffffffffffft onbegrijpelijk.

 11. RobbieR schreef:

  robbert-rotterdam:
  Valt me mee. En het zgn geklets was wel op inhoud en genuanceerd. Mijn favorieten zijn wel verschoven. Ik vind Noée erg goed, hoewel ik het wel met Isabelle eens ben dat er naar het einde toe wel wat meer drama mag komen.
  Louka vond ik wat tegenvallen. Zong niet altijd zuiver

  En louka zong zijn favoriet liedje wel goed. Maar matig liedje.
  Maar Noee had een prachtig liedje was toch beter dan die andere vals zingende kat Malo?
  Lissandro zette wel de beste act neer vanavond, grote kanshebber in de finale.

 12. Henk schreef:

  Enorm balen dat Noée eruit is. gemiste kans!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Mee eens. Eigenlijk was dat het enige nummer dat ik écht goed vond. Dit lijkt me nu typisch een gevallletje: ‘Voor een internationaal evenement zenden we maar liever geen typisch Frans liedje`. Puur berekening, maar waarschijnlijk een misrekening. Malo zong niet vals, maar ik hou gewoon niet van die stem en die vele overgangen in één liedje. En Lissandro? Hij heeft een prima stem, maar van zijn liedje zijn er vast vele in Lissabon.

 13. Kenny schreef:

  Ik vond Frankrijk de afgelopen 2 jaar beter dan deze hele selectie. Ik denk niet dat Frankrijk net zo goed gaat scoren als de afgelopen 2 jaar.

 14. Gijs schreef:

  OK ou KO is een potentiele winnaar!

 15. robbert-rotterdam schreef:

  Peter:
  Maar liep toch ruim een half uur uit en dat voor een programma dat al was opgenomen. Teveel nonsens tussendoor, de covers onnodig, programma had in 1 uur klaar kunnen zijn.

  Covers vond ik ook onnodig. Was voor mij niet relevant om te horen hoe de kandidaten andere liedjes vertolken. Geklets tussendoor vond ik meevallen. De juryleden beperkten zich tot de commentaren op de artiesten/nummers, hoewel ik me kan voorstellen dat alles wat je zelf niet kunt verstaan saai is. Maar dat kunnen de Fransen zelf ook niet helpen, want het programma is in eerste instantie voor binnenlands gebruik, toch?

 16. GerardMartin schreef:

  Het enige nummer wat ik nog enigszins te pruimen vond al werd het niet best gezongen is niet door. De rest nodigt, mij althans, niet uit om volgende week en de week daarna nog een keer te kijken. Dat ga ik dus ook niet doen. Wat een bedroevend niveau zeg. Ik hoor wel wat er gewonnen heeft en het zou zo maar weer kunnen dat Frankrijk weer aanspraak gaat maken op de middelste en laagste regionen in Lissabon.

 17. Remco schreef:

  Een algemene vraag: Waar zijn de liedjes van de verschillende Eurovisie voorrondes te beluisteren of te downloaden? In het verleden werd Soulseek gebruikt maar daar zie ik niemand meer.

 18. riccardo schreef:

  Een paar goeie hier en er komen nog zeker twee leuke bij. Het ene is misschien geschikter dan het ander met het scorebord in je achterhoofd. Keuzes. Puur op nummer vind ik Ciao sterk. Eva van Lissandro goed maar net te inwisselbaar. Zou ik OK ou KO hier op de eerste plek gezet hebben. Nummer lijkt wat mak in combi met haar persoonlijkheid?
  Volgens mij gaan we straks allemaal aan de Nassi maar kan nog geen volledige versie vinden. Ook June the girl lijkt me nu al helemaal niet slecht.