Kort nieuws, Slovenië, Tsjechië en ESF 2018

De Sloveense omroep heeft bekend gemaakt dat op 24 februari de finale plaats zal vinden van EMA 2018 met daarin liedjes van ManuElla en Tanja Ribic, die eerder het land vertegenwoordigden. Meer over EMA 2018 lees je hier.

Tsjechië komt in tegenstelling tot voorgaande jaren met een online nationale finale, waarvan we de winnaar kennen op maandag 29 januari. Dezelfde dag dat de loting voor de halve finales plaats zal vinden. Op 8 januari worden de videoclips van de 6 liedjes bekend gemaakt. De online stemmen en een internationale jury bepalen de winnaar. Meer over Tsjechië 2018 lees je hier.

A.s. maandag maakt omroep RTP de presentator(en) bekend voor de drie shows in Lissabon op 8, 10 en 12 mei.

6 reacties op “Kort nieuws, Slovenië, Tsjechië en ESF 2018

 1. 1
  Michael Adam says:

  Ik ben ontzettend benieuwd met welke liedjes Tsjechië aan komt zetten!

  Ontzettend off topic, dit nummer is een kwestie van haat of liefde denk ik, maar ben benieuwd naar meningen over deze Estse bijdrage!
  https://youtu.be/5L-z3BANjns

  • 1.1
   Kenny says:

   Dat nummer van Estland zal zeker opvallen tussen al die andere standaard nummers. Ik vind ook dat Estland voor dat nummer Forza moet gaan. ;)

   • 1.1.1
    riccardo says:

    Zo daar springt het glazuur van van je tanden. Echt kansloos lijkt het me bij deze eerste kennismaking niet.

 2. 2
  Ria NL says:

  Ik ben ook benieuwd naar de liedjes van zowel Tsjechië als Slovenië. En wat betreft de link van één van de nummers uit Estland. Dit mag van mij onmiddellijk naar Lissabon, ik vind het erg mooi…..

 3. 3
  Matje says:

  Uit zowel Slovenië als Tsjechië komen niet echt de Eurovisie hoogdravers op een enkele uitzondering na. Slovenië is naar mijn mening te behouden en hetzelfde ook voor Tsjechië .
  Wat het nummer van Estland betreft , voor mij kitsch bovenste plank net zoals hun Verona uit 2017. Teveel geschreven in Eurovisie cliché’s . Wat mij betreft mag Estland eens meer iets gewaagd uit de kast halen dan telkens weer het typisch Eurovisie palet te gebruiken.
  Let wel , dit is mijn persoonlijke mening .

  • 3.1
   Wim1970 says:

   Was wel een verrassing dat Estland de finale niet haalde. Kwam live slecht over, terwijl ik het op cd geweldig vond.

Reageren niet meer mogelijk.