Spanje met een liefdesduet naar Lissabon

You may also like...

51 reacties

 1. Hebbuzz schreef:

  Wat een ongeïnspireerde troep. Ze keken zelf niet eens blij na hun reprise optreden na winst. Ze vinden het kennelijk zelf ook een walgelijk nummer en kunnen elkaar niet uitstaan maar zijn tot elkaar veroordeeld. Ik moet hier gewoon heel hard om lachen, zo’n aanfluiting!

  Maar goed dat vond ik destijds ook van Denemarken en dat chemieloze duet tussen Chanée & N’evergreen. Deed mij helemaal niks en dat werd NB 4e in de finale. Er is dus kennelijk een markt voor dit sort rommel?

  • Martijn schreef:

   DK ’10 vond ik persoonlijk geen rommel, ik had het liever zien winnen dan het afschuwelijke nummer van die gestoorde Lena.

  • Gilles schreef:

   DK 10 had tenminste nog een catchy refrein, dit is gewoon suikerzoet, niet aan te raden voor diabetici.

  • robbert-rotterdam schreef:

   O ja, wat een afschuwelijk nummer was dat van Denemarken 2010. 100% cliché en zonder gevoel gebracht. Maar blijkbaar wel herkenbaar…..

 2. Jammer.

  “Arde” was een oprecht emotionele ballade vol met Spaanse passie. En zou een kanshebber kunnen worden voor wederom TOP 10 in Lissabon. De uiteindelijke winnaar is mij veel te zoetsappig en heeft net een beetje teveel een nepperig zuurstokroze sfeertje. Ook al begint het een beetje Salvador Sobral-achtig……..en zelfs dat is niet echt origineel. Ik zie Spanje wederom matigjes scoren hiermee.

 3. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind dit een slap nummer. Het enige nummer dat me aansprak was trouwens al cantar.

 4. Ria NL schreef:

  Ik had ook liever “Al Cantar” zien winnen, maar ik vind dit toch wel een mooi liedje

 5. Bandido - Georgia schreef:

  Wat een ronduit vervelend en saai nummer. En ook nog eens uitgevoerd door twee artiesten met 0,0 uitstraling. Dit gaat net als vorig jaar meedoen voor de laatste plaats.

 6. Esmee schreef:

  Haar stem vind ik leuk klinken, maar van zijn bijdrage ben ik niet zo weg.

 7. Br@m schreef:

  Mooi nummer; ben hier wel blij mee.

 8. RobbieR schreef:

  Het is niet slecht, maar ik word er niet warm of koud van.

 9. Rene schreef:

  Wat een zeknummer en wat een afgrijselijke stem heeft hij. Zij klinkt wel heel mooi.
  Weer een concurrent minder voor Waylon!

 10. Misthere schreef:

  Er is een hoop werk aan de winkel voor Spanje. Een slaapverwekkende act wat nogal knullig overkomt. Maar ja, wat wil je met zo’n nummer. Spanje zou t nummer moeten gaan aanpakken waardoor er wat meer dynamiek in komt en dan hebben Alfred en Amaia ook gelijk meer om handen. Ze hebben tenslotte nog 2 maanden om aan t nummer te schaven!

 11. Johnny 1962 schreef:

  Zojuist voor de 1e keer gehoord. Wat valt er van te zeggen. Ik denk dat spanje weer solliciteert naar de onderste regionen. Hoor toch spanje liever met nummers als dat van Annabel Conde of Pastora Soler. Maar goed dat is mijn bescheiden mening. Ik gun Spanje het beste, maar gaat met dit nummer niet lukken vrees ik

 12. Matje schreef:

  Het was geen wedstrijd om het beste liedje maar wie van de artiesten het populairst is en daar maakt Spanje een grote fout! Amaia was van begin af aan al het lievelingetje van de Spaanse kijkers en Alfred , die wel erg klef met haar is , werd menig maal beschuldigd mee te surfen op haar succes door een soort van liefdesrelatie met haar aan te gaan. Het is dus een koppel wat erg populair is en had sowieso met welk lied dan ook gewonnen.
  Spanje zal vermoed ik niet erg ver komen omdat beide buiten de grenzen van Spanje niet bekend zijn. Foute boel dus om op deze manier een lied te gaan zoeken voor een ESF. Het gaat de Spaanse omroep meer om kijkcijfers dan een winst in mei,

  • GerardMartin schreef:

   De meeste deelnemers aan het songfestival zijn buiten hun eigen landsgrenzen toaal onbekend.

   • Matje schreef:

    IK bedoel dus dat in dit geval het duo is gekozen om wie ze zijn en niet wat ze zingen. Dus het sentiment wat hen tot een overwinning bracht in Spanje valt weg op het ESF.

 13. Peter schreef:

  Na 1.33 afgezet. Wat een verschrikkelijk zeiknummer. Hij heeft goed geluisterd en gekeken naar de winnaar van vorig jaar, waar de stem van Sobral niet ging irriteren doet de stem van Alfred dit al na 10 seconden. Had men nou echt niets beters? Wat een gemiste kans voor Spanje. Zoveel mooie zangers/zangeressen en muziek in dit land en dan sturen ze dit?

  • Alie de Preu schreef:

   Jij kan ook nooit eens positief zijn hè?

   • Peter schreef:

    O nee? Lees maar wat ik bij Tjechië heb geschreven. Spanje kan putten uit zoveel mooie en goede muziek en artiesten en dan komen ze hier mee? Ze moeten zich schamen.

 14. Henk schreef:

  0 punten dus. Wat een bagger. Geinspireerd door Salvador Sobral. Zo gaan we er meer tegenkomen dit jaar. Bah bah wat een troep dit. Inspiritaieloos, het klinkt nergens naar.

 15. gj schreef:

  En dan hoor ik het lied dat 3e werd en dan denk ik ja dat had zelfs met de huidige performance een aardig eind gekomen.

  Jammer – want voor dit had ik graag een ere 27e plaats verzonnen in de finale.

 16. Michael Adam schreef:

  Als ik zojuist de liedjes bekijk van de Spaanse finale en ze eens beluisterd heb op Spotify moet ik toegeven dat er leuke nummers tussen zitten. Lo Malo, Arde, El Remedio en Lejos de tu piel vind ik allemaal op hun beurt wel iets hebben.

  De winnaar is niet slecht, maar het laat mij persoonlijk een beetje koud.

  • Hebbuzz schreef:

   In de studioversies klinkt het misschien nog, maar live was bijna alles vals en overschreeuwd, maar daar houden de 400,00 kijkers kennelijk van. :-P

 17. Kenny schreef:

  Beetje eentonig. Het wordt steeds makkelijker voor Waylon! ^o^

 18. Joss schreef:

  Onder het motto history repeats …… plaats 21 / 25 !

 19. Jve schreef:

  Ik vind dit helemaal niet slecht!!! Ok,de staging is behoorlijk knullig,maar het lied en het duo kunnen mij wel bekoren…met hele intieme setting zie ik dit echt wel punten bij elkaar sprokkelen!

 20. riccardo schreef:

  Hij klinkt hier en daar als of ‘ ie de goede afloop al met een flesje tinto gevierd had.
  Dit rammelt aan alle kanten. Act op zich is simpel en met een beter nummer effectief. Maar ja, het nummer dus.

 21. Joss schreef:

  Joss:
  Onder het motto history repeats …… plaats 21 / 25 !
  Sorry moet 21 / 26 zijn !!!

 22. Daan schreef:

  Arde was fantastisch. Dit heeft een hoog Portugal 2017 gehalte maar het klinkt niet verkeerd ofzo. Beetje de act aanpassen a lá Common Linnets en ze kunnen een top 10 plek grijpen.

  Maar oh, mijn, god. Heb gister dus de finale gezien en ze liepen anderhalf uur uit. Dat zou niet erg zijn als er niet uberhaupt al 20 minuten aan gezeik tussen de liedjes zat. Conchita word ook steeds mannelijker per jaar. Die nep baard met jurken stond haar beter naar mijn mening.

 23. Sandert schreef:

  Een duo voor Spanje.. hoe lang is dat wel niet geleden?

  Fijn voor ze dat ze direct in de finale staan, anders waren ze in de halve finale blijven hangen. Wie gaat hier voor stemmen?

 24. GerardMartin schreef:

  Ik heb vaak slechtere nummers gehoord uit Spanje dus dit kan er nog wel mee door. Van zijn stem ben ik niet erg gecharmeerd maar die van haar is wel beter. Misschien kan het nog wat bijgeschaafd en opgeleukt worden maar Madrid 2019 wordt het absoluuut niet.

 25. Gerrit schreef:

  Jammer dat die jongen niet kan zingen

 26. Dirk Marko schreef:

  Apart stemgeluid van Alfred, en af en toe een tikje onzuiver m.i. toch vind ik het wel wat hebben.
  Inderdaad met hier en daar wat schaafwerk kan dit dit best nog wel wat punten vergaren.

 27. QJ schreef:

  Wat een gezeik toch altijd weer over een liedje.
  Kunnen we niet onder een tema gewoon vakjes zetten en stemmen of je het leuk vindt of niet?
  Wat al dat beste stuurlui aan wal gelul hier begin ik steeds meer vreselijk te vinden.
  Het is denk ik beter om hier niet meer te kijken en lekker alleen het songfestival te bekijken.
  Succes, discussie uit!

 28. Paysbart schreef:

  Hebbuzz:
  Maar goed dat vond ik destijds ook van Denemarken en dat chemieloze duet tussen Chanée & N’evergreen. Deed mij helemaal niks en dat werd NB 4e in de finale. Er is dus kennelijk een markt voor dit sort rommel?

  Ik vond Denemarken 2010 ook afgrijselijk……

 29. dick schreef:

  Wat een slaapverwekkend nummer. Inspiratieloos geforceerd. Van de tot nog toe gekozen songs in Tsjechie mijn favoriet maar ook geen hoogvlieger, zal het bij de jeugd goed doen denk ik…

 30. Detlev schreef:

  Ik denk idd dat dit niet heel hoog gaat scoren. Maar ik vind het lekker om naar te luisteren moet ik zeggen. Even lief en zoetsappig zijn. Ach, hoe erg is dat? Mooi dat er nu al een leuke diversiteit is in de gekozen liedjes!

 31. Nordman schreef:

  Hoor het nummer nu voor het eerst. Tsja….doet me helemaal niks. Vind het vooral saai klinken. Ik zie Spanje hier niet de top 10 mee halen.

  • Dirk Marko schreef:

   11deis ook nog netjes 😀

   • Nordman schreef:

    Haha, zeker en ik moet nu toegeven nadat ik ‘m nogmaals heb gehoord wat beter vind. Verre van iets fantastisch, maar het is wel schattig hoe die twee de kijkers proberen te overtuigen. Denk dat een plekje in het linkerrijtje best mogelijk is. Hangt bij dit nummer heel erg af van de startpositie en hoe het plaatje er straks uit ziet.

 32. Arie schreef:

  En hierom ben ik zo blij dat wij geen nationale finale meer hebben…….pfff…..

 33. Eddy schreef:

  Zelfs in de jaren ’60 zou dit al ouderwets geklonken hebben … bovendien zijn die twee een mismatch van jewelste … absoluut een kandidaat voor de allerlaatste plaats!