Startvolgorde Melodifestivalen 2018

You may also like...

11 reacties

 1. Michael Adam schreef:

  ‘Melfest’ is altijd een feestje en natuurlijk kijk ik er naar uit! Ik ben benieuwd of het ooit de kant op gaat van de échte muziek of dat het bij ‘fastfoodmuziek’ blijft. Waarschijnlijk dat tweede, never change a winning team he.

  Ik moet wel zeggen dat ik Zweden iets te aanwezig vind op het SF met al dat winnen, elk jaar minstens een top5 positie, die Björkman die werkelijk heel Europa afreist. Maar anderzijds betrap ik me er ook op dat elk jaar meerdere nummers zeer verslavend zijn.

  Misschien verdienen ze het dan ook gewoon wel… lastig geval, Zweden;). Zolang de ingestuurde nummers goed zijn is het ze gegund. Die Robin Bengtsson afgelopen jaar verdiende wat mij betreft géén hoge notering.

  Ah Well, lycka till Sverige.

  • Wim1970 schreef:

   Zweden heeft sowieso in 1991 onterecht gewonnen en in 1999 had ik liever Kroatië zien winnen.

   • Bas schreef:

    Hoezo heeft Zweden in 1991 onterecht gewonnen? Zo ver ik weet zijn de regels die destijds in het reglement stonden nageleefd.

    Dit jaar toch wel benieuwd naar lied van Kikki Danielsson

   • Br@m schreef:

    Zweden heeft in 1991 zeer terecht gewonnen. Heerlijk nummer wat ik helemaal grijs gedraaid heb.Vele keren beter dan dat jammerlied uit Frankrijk.

 2. Br@m schreef:

  Ik verheug me erg op Melodifestivalen en ben vooral heel benieuwd naar het nummer van Emmi Christensson uit de 4e voorronde.

 3. riccardo schreef:

  Ze hebben er jaar op jaar een paar errug leuke nummers bij. Een van die nummers wordt het ook altijd gewoon en bovendien weten ze het in lijn van commercieel goed te presenteren. Gaat ook deze keer weer goed komen volgens mij voor Zweden 👍

 4. gj schreef:

  Tja het is zeker dat Frankrijk een stuk beter was in 1991 – jammer genoeg had men andere ideeën over hoe je rechtvaardig een ex aequo oplost.

  Ik kijk niet zo naar Melfest uit dit jaar – er is niets veranderd aan de stemming en dat gaat het uiteindelijke resultaat goed de kop kosten.

  • Gilles schreef:

   De regels die toen in voege waren werden gevolgd, dus daar kan je niets op aanmerken. Je eerste zin is een kwestie van persoonlijke smaak.

 5. Kenny schreef:

  Van mij had Jon Henrik Fjällgren met En varld full av strider vorig jaar mogen winnen. Ik vind Sami muziek wel mooi klinken. Maar ik ben bang dat Zweden dit jaar ook weer voor een standaard nummer gaat kiezen. Niet dat dat slecht is, maar ik zie liever iets anders dit jaar. ;)

 6. GerardMartin schreef:

  Niet aan mij besteed, altijd heel veel van hetzelfde uit Zweden.

 7. Sandert schreef:

  Zweden wil dat record van Ierland afpakken en het zal ze gaan lukken ook. Ze zijn de laatste jaren weer erg goed op dreef. Als ze dit jaar hun zevende zege pakken, ja, dan wordt het wel wat eentonig (ik zou liever landen als Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje, VK, Zwitserland nog eens zien winnen), maar toch kijk ik dan wel uit naar de editie van 2019, omdat Zweden het altijd fantastisch organiseert.