Tsjechië stuurt Mikolas Josef naar Lissabon

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Michael Adam schreef:

  Ik vind het een goede keuze. Uiteraard hebben we hem het nummer nog niet live zien performen.. Maar met dit nummer zie ik Tsjechië wel wat punten binnen sprokkelen en ik gun het het land ook wat te presteren.

  Natuurlijk moeten de beste liedjes doorgaan (en daarvan is nog nauwelijks iets bekend), maar ik vind het leuk om te zien hoe de Tsjechische omroep dit jaar meer moeite doet om het songfestival aan de (Tsjechische) man (of vrouw) te brengen.

  Het nummer zelf swingt lekker en Mikolas heeft charisma. Succes!

 2. Ria NL schreef:

  Ik heb hier niet zoveel mee. Ik vond het liedje van Eva Buresova : “Fly ” het mooiste. Maar ik wens hem veel succes.

 3. Kenny schreef:

  Ik vond High on love van Debbi het beste. Ach ja.

 4. Jarno schreef:

  Tsjechië heeft de smaak weer te pakken!
  Na 2 pareltjes in 2015 en 2016 die veel te laag werden afgescheept heeft het na een tussenjaar in 2017 weer een nieuw kanon klaarstaan om mee te schitteren.

 5. RobbieR schreef:

  Maar was dit in een show?
  Volgens de agenda zou dat morgen toch zijn?

  Nou ja, beste liedje heeft gewonnen. Dit gaat toren hoogfavoriet worden straks.

 6. Peter schreef:

  Mits live goed gebracht, zou dit wel eens heel goed kunnen gaan scoren, zelfs een winnaar kunnen zijn. Wat een leuke originele inzending van Tjechië. Verfrissend en leuk gebracht.

 7. GerardMartin schreef:

  Ene oor in andere uit, next.

 8. Sake schreef:

  Leuk! Super eigentijds! Hoogvlieger!!

 9. Shurgard schreef:

  Leuk nummer, eigentijds en catchy! Als deze jongen het live goed doet kan Tsjechië met gemak een nieuwe beste notering voor het land behalen.

 10. Rene schreef:

  Om te huílen.. :'(
  High on love was wat mij betreft een goede optie geweest of fly.
  Nou ja.. 1 concurrent minder voor Waylon

 11. Eddy schreef:

  Erg erg leuk en verfrissend … pure fun. Bijzonder leuke clip.
  Het is natuurlijk afwachten hoe dit getransponeerd zal worden naar het grote podium, maar als ze dat goed doen is dit de ‘SunStroke’ van dit jaar.
  Ik heb net nog eens naar ‘Madame Monsieur’ gekeken en deze keer viel het me énorm op dat op een gegeven ogenblik het hele publiek de rechter arm strekt in de vorm van een nazi-groet … ik heb het herbekeken en ik ben niet mis … dit doet angstaanjagend denken aan propagandafilms van het derde rijk …. Zo’n massa die op commando van de zangeres zijn rechter arm ritmisch omhoog heft … Nu zal iedereen wel zeggen ‘het is een soort move … wave .. whatever’ … kijk (zet de muziek uit) en oordeel zelf!

 12. Joss schreef:

  Dit doet mij niks !!! Weg met alle JT klonen op het ESC podium !!!

  • Michael Adam schreef:

   Er bestaat ook zoiets als muziektrends. Dan ben je niet gelijk een JT kloon.

 13. Arie schreef:

  Trompetje is wel aardig. De jongen lijkt dat ook. Het liedje heeft wel swing, maar halverwege haak ik af. Dan kabbelt het maar door…. en door…. en door…. Het gaat niet ergens naartoe…. Maar de televoter is grillig, ik schrijf het nog niet af…

 14. Rene schreef:

  Zingt ie nu steeds
  I AM A FAG?

 15. Br@m schreef:

  Heerlijk nummer; knaap met leuke uitstraling. Mag van mij heel hoog eindigen.

 16. robbert-rotterdam schreef:

  Dit paart een leuk fris liedje aan kwaliteit. De televoter kan dit lwuk vinden door grappige verschijning en op het eerste gehoor ongecompliceerdheid. Een jury kan dit ook smaken, omdat er achter dit frisse deuntje toch wel brains en creativiteit achuilt. Erg leuk ritme en helemaal nog niet zo makkelijk om te zingen. Nu nog afwachten wat deze knul er live van bakt.

 17. riccardo schreef:

  Fris en fruitig. Eigentijds. Leuke trompet. Toch vraag ik me af of het live overeind blijft. Niet dat ik denk dat hij niet zingen kan, het is van het soort dat live meestal maar moeilijk indruk wil maken tenzij het heel goed gedaan is. Daar heb je ook al snel meer dan zes on stage en veel hulpmiddelen voor nodig. Maar ik hoop het, echt.

 18. Nordman schreef:

  Ik denk een hele goede keuze van de Tsjechen. Pakkend en modern lied met veel ruimte voor een toffe act. Ben dan ook heel erg benieuwd waarmee ze zullen komen. We kennen nog lang niet alle inzendingen, maar dit lijkt me er eentje te zijn die hoe dan ook opvalt. Weet niet hoe zijn zang live is, maar bewegen kan ie in ieder geval wel goed.

 19. Nordman schreef:

  Hier een semi-live performance van het lied https://www.youtube.com/watch?v=uM_FK0l8lVg#t=1m10s

  • robbert-rotterdam schreef:

   Klasse, terwijl het zo eenvoudig klinkt.
   Ik krijg hier hetzelfde gevoel bij als bij Lena. Ook zo’n uitstekende bijdrage, ondanks de nonchalante uitstraling.

  • riccardo schreef:

   Het is als act meer erg enthousiast dan goed wat mij betreft. Kan je ook ver mee komen. Klasse, zeker niet. In stijl en als nummer spreekt het me aan. De rest nog heel mager.

 20. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vind dit leuk en gedurfd. Lekker eigentijds en speels en ik denk dat weleens een goede notering zou kunnen worden. Natuurlijk moet er nog veel bekend worden, maar het valt ongetwijfeld op in Lissabon.

 21. Esmee schreef:

  Forgettable.

 22. Peter schreef:

  GerardMartin:
  Boeit me niet Peter jouw mening, al jaren niet.

  Van hetzelfde GerardMartin, totaal zinloze opmerkingen van jou.

 23. Daan schreef:

  Oprecht het beste nummer wat ik in lange tijd heb gehoord. Heerlijk! Al mijn vrienden zijn er ook gek op, zelfs die die niks met het ESC hebben. Spreid als een lopend vuurtje hier in Den Haag en een maat van mij draait hem ook al op de lokale Radio hier. Ben altijd gek op Tsjechie en hun inzendingen, en die worden helaas vaak ondergewaardeerd. 2015 was een gemiste finale plek, 2016 was plek 25 veel ste laag en vorig jaar was het ook een heerlijk nummer wat helaas niet door ging.

  Als dit een Amerikaans lied was.. was dit nu al grijs gedraait op de radio zenders. Maar helaas, Mikolas zijn platencontract heeft geen bergen geld om de radios om te kopen.

  We gaan volgend jaar lekker naar Praag hoop ik!

  • Peter schreef:

   Daan, ik heb het nummer nu ook al een paar maal afgespeeld en ik moet zeggen ik word er vrolijk van. Dit heb ik lange tijd niet gehad met een ESF nummer. Dit mag van mij zo rechtstreeks naar nummer 1 knallen op 12 mei.

 24. Dirk Marko schreef:

  Niet mijn smaak , maar zou best kunnen scoren mits goed gebracht en gezongen. even afwachten maar.

 25. Esmee schreef:

  Een aparte bijdrage. Ik ben benieuwd hoe dit live in de semi zal worden.