Tsjechisch finaleveld bekend

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Kenny schreef:

  Ik vind High On Love van Debbi het beste! ;)
  Mijn nummer 2 is Never Forget van Pavel Callta

 2. Michael Adam schreef:

  Net even alle liedjes 1 keer kunnen luisteren en ik moet zeggen Well done Tsjechië! Alle nummers zijn wat mij betreft kwalitatief goed. Alleen het lied van Doctor Victor is niet mijn ding maar dat komt puur door het genre waarin het wordt gezongen. Ik zal wat vaker moeten luisteren om een favoriet aan te kunnen wijzen.

 3. Br@m schreef:

  Valt niks tegen waar Tsjechië mee naar het ESF wil.
  Hier mijn top 6:
  1. Debbi
  2. Eva Buresova
  3. Eddie Stoilow
  4. Mikolas Josef
  5. Pavel Callta
  6. Doctor Victor

 4. GerardMartin schreef:

  Niks mis mee maar voor mij zit er geen winnaar bij.

 5. Arno schreef:

  Pfoe, veelal 13 in een dozijn of behoorlijk gedateerd. Jammer, want ik hoop altijd zo dat Tsjechië de finale haalt. Toch is het geen kansloze missie denk ik, maar dan moet er wel zeer professioneel met de staging omgesprongen worden. Wat dat betreft denk ik dat Tsjechië een heel eind kan komen met het nummer ‘fly’ van Eva Buresova. Dit nummer zet een eigen mystieke en donkere sfeer neer die mijns inziens goed te vertalen is naar een interessante act. Wat ik ook prettig aan dit nummer vind, is dat het op het einde lekker doorstoot en niet blijft kabbelen zoals veel andere nummers uit deze selectie. De opbouw is fijn en de potentie is wat mij betreft het grootst om de aandacht van het publiek 3 minuten lang te bekoren. Een flinke opgave voor Tsjechië om alle aspecten professioneel aan te pakken.

  Een ander nummer wat ik niet onaardig vind is ‘Never forget’ van Cavel Pallta, al ben ik bang dat het niet genoeg opvalt in al het andere songfestivalgeweld wat we ongetwijfeld in mei zullen aanschouwen.

  Debbie zet hoog in met haar nummer ‘High on your love’, maar na het eerste couplet en het refrein heb ik het wel gehoord en blijft het nummer onvoldoende boeien. Met een strakke staging kun je hier nog wel het nodige aan ondersteunen, maar het lied mist een spetterende climax.

  ‘Lie to me’ van Mikolas Josef heeft leuke aspecten, maar verveelt al snel. Ook heb ik grote vraagtekens bij wat er van het nummer overblijft wanneer dit live uitgevoerd wordt.

  Eddie Stoilow en band maken geen onaardige muziek. Het nummer ‘We rule this world’ heeft een ietwat gedateerde sound en blijft maar voortkabbelen. Een act hoeft zeker niet alleen maar uit show en vuurwerk te bestaan, maar moet de kijker wel intrigeren. Ik ben bang dat dit nummer ingezet gaat worden als plaspauze en weinig potten zal breken, mocht het geselecteerd worden.

  Ik moet toegeven dat ‘Stand up’ van DoctorVictor het verste van mijn persoonlijke smaak verwijderd is. Toch denk ik dat een dergelijk nummer met alom bekende instrumentatie inmiddels zo achterhaald is, dat het weer bijna hip is. Maar goed, niemand gebruikt het woord ‘hip’ nog tegenwoordig, dus ik vrees dat dit nummer ergens op een stoffige plank mag blijven wegkwijnen.

  Ik hoop vurig dat Tsjechië voor de best mogelijke optie gaat en ons in mei zal verrassen met een fantastische act die finalewaardig is.

 6. Ria NL schreef:

  Ik vind ” Fly “van Eva Buresova het beste liedje dat er bij zit Van mij mag zij onmiddellijk naar Lissabon.. Maar ook Debbi met High On Love vind ik goed. De andere nummers doen me iets minder tot helemaal niets.

 7. RobbieR schreef:

  Wat klinkt het matig.

 8. Rene schreef:

  Voor my ook high on love! Op zich blijft Fly ook wel boeien. De rest vind ik zeer matig.

 9. Michael Adam schreef:

  Ik vind Fly en Lie To Me het best, gevolgd door Never Forget en High On Love. De andere twee nummers doen me niets.

  Maar ik snap dus niet dat de Tsjechische omroep de artiesten niet live laat optreden, want dan wordt er vaak veel duidelijk.

  Voor nu schat ik in dat je met Fly de meeste kanten op kunt qua staging.

 10. Nordman schreef:

  Had meer van deze selectie verwacht. Er is voor mij maar een lied dat er met kop en schouders boven uitsteekt:

  Lie to me. Als ze dit kiezen, hebben ze een sterke inzending in handen. Onderscheidend lied met een pakkend refrein en pakkend instrumentale breaks. Kan ook buiten het ESF om een hit worden denk ik. Dit klinkt als een lied dat zou kunnen winnen.