Italië van start met San Remo-festival

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Br@m schreef:

  Naast Melodifestivalen beschouw ik het Sanremo Festival als de leukste voorronde van Europa. Ben gek van Italiaanstalige muziek. De 2CD met alle nummers van dit spektakel komt eind deze week uit in Italië en die heb ik al in bestelling staan. Ik hoop dan ook dat er veel fraais tussen zit. Ben sowieso nieuwsgierig naar het nummer van de 83jarige Ornella Vanoni; eens zien hoe het met haar vocale kwaliteiten gesteld is.

 2. GerardMartin schreef:

  Vroeger keek ik hier nog wel eens naar maar ben hevig allergisch geworden voor het eindeloze geouwehoer.

 3. Nordman schreef:

  Vorig jaar een aantal parels gevonden, dat verwacht ik dit jaar opnieuw te vinden. Ik ga de optredens op een later moment wel terug kijken, dat gaat wat sneller ;)

 4. Michael Adam schreef:

  Stomme vraag misschien, heb de opzet van San Remo altijd ingewikkeld gevonden… maar zingen ze vanavond al hun songfestival liedje of gaan ze covers zingen?

  • RobbieR schreef:

   Nee zij zingen al hun liedje, maar ook de artiest die naar het songfestival gaat heeft de keuze om hun SAN Remo festival liedje uit te brengen op ESF.
   Nina Zilli die vanavond weer meedoet, koos bv in 2012 voor een andere liedje.

   Ik hoop op weer een goed liedje uit Italie, maar hopenlijk brengen zij het ook goed neer op het ESF podium. Francesco verleden jaar en Francesca het jaar daarvoor hadden geweldige liedjes en brachten dat top op SAN Remo.
   Maar op het ESF podium viel het zwaar tegen door een matige liveperfomance.

   • Paysbart schreef:

    Mee eens Robbie.
    Francesco (ook door de ingekorte versie) en Francesca konden het lied op het ESC niet zo sterk brengen als zij op San Remo hadden gedaan…. heel jammer
    Vooral het lied van Francesca verdiende een top 10 notering

 5. Ria NL schreef:

  Ik ben ook dol op Italiaanse muziek en ik kan me nu al verheugen op de komende avonden. Hopelijk worden we getrakteerd op mooie liedjes en een mooie inzending voor Lissabon.

  • peter31 schreef:

   ik ook Ria!

   • Matje schreef:

    Ik ook en neem het geëikte geouweh**r maar voor lief. Prachtige muziek vanavond afgewisseld met wat minder maar nog steeds , mijn mening , voldoende het redelijk te doen op een ESF.

 6. Gerard schreef:

  Waarom trekt dit programma zo enorm? Hoor het wel, hier heb ik geen geduld voor…

 7. gj schreef:

  Het gelul tijdens de show had ik jullie ook tien jaar terug kunnen vertellen…

 8. GerardMartin schreef:

  Ik vond de Italiaanse inzending van vorig jaar erg goed, had van mij wel wat hoger mogen eindigen.

 9. Paysbart schreef:

  Het lied van Nina Zilli al even geluisterd (staat al op Applemusic)… Mooi !
  En maar 3.15 dus er hoeft niet heel veel van af om de 3 minuten grens te halen

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik had de tv aan en zat ergens in een ander deel van de kamer. San Remo als achtergrondmuziek dus. Ik ben één keer opgestaan om naar de tv te lopen toen ik een heel mooi liedje hoorde. Het bleek Nina Zilli.

 10. Michael Adam schreef:

  Wat zijn de favorieten?

  • Paysbart schreef:

   Ik las op facebook van een Italiaan dat : Lo Stato Sociale – “Una vita in vacanza” heel populair is

   Leuk lied alleen op het eind komt er een dansende bejaarde vrouw op… dat doet mij toch teveel denken aan de gimmick van de dansende aap…

   • Br@m schreef:

    Daar moest ik ook meteen aan denken. Het lied kreeg veel bijval uit de zaal en stond aan het eind van de avond 2e in de rangschikking.
    Hier de top 7:
    1. Annalisa
    2. Lo Stato Sociale
    3. Max Gazze
    4. Ermal Meta & Fabrizio Moro
    5. Nina Zilli
    6. Noemi
    7. Ron
    Men had de resultaten in drie kleurgroepen onderverdeeld; Bovengenoemde artiesten zaten in de (best scorende) blauwe groep. Hieronder kwam de gele groep (met middenmoters zeg maar); hierin zaten de volgende artiesten: The Kolors, Ornella Vanoni/Bungaro/Pacifico, Mario Biondi, Elio & Le Storie Tese, Giovanni Caccamo en Luca Barbarossa. Als laatste was er de roze groep met de mindere goden van de avond: Roby Faccinetti & Riccardo Fogli, Decibel, Red Canzian, Diodato & Rory Pace, Enzo Avitabile & Peppe Servillo, Renzo Rubino en Le Vibrazioni.
    Ik heb de hele avond zitten kijken omdat ik alle liedjes graag wilde horen. Het was een hele zit! Toch vond ik het een leuke avond en dat kwam met name door de leuke en pittige presentatrice Michelle Hunziker. Qua nummers vond ik er veel OK nummers bijzitten en niet één uitgesproken slecht nummer maar er was ook geen echte uitschieter bij waardoor ik verwacht dat Italië niet echt gaat scoren op het ESF tenzij een artiest er voor kiest om een heel ander nummer te zingen op het ESF. Lo Stato Sociale kon wel eens voor een verrassing zorgen want die kregen het meeste bijval uit de zaal. Moest onwillekeurig even aan Francesco Gabbani denken. Wie weet kiezen de Italianen weer voor iets vrolijks/geks.

 11. Paysbart schreef:

  Bedankt voor je toelichting Bram.
  Ik vind het lied van Nina Zilli ook mooi en zag ook The Kolors.
  Italie zal sowieso waarschijnlijk weer gaan scoren in Lissabon

  • Br@m schreef:

   Die zanger van The Kolors zag er niet onverdienstelijk uit (zachtjes uitgedrukt). Het zou me niks verbazen als die ook nog een carrière heeft als fotomodel.

 12. Michael Adam schreef:

  Bedankt voor de uitgebreide informatie heren! En vanavond komt er dus een deel nogmaals, morgen het andere, vrijdag de duetten en zaterdag eigenlijk de eerste avond nogmaals opnieuw.

  Ik heb even de top 7 beluisterd (blauwe categorie) en ik vind geen een liedje slecht! Ben er ook nog niet helemaal uit wat er meer uitspringt dan de rest… Stati Sociale brengen een anders en leuk lied maar die oma moeten ze skippen idd! Noemi en Annalisa ook mooi beide.

 13. Peter schreef:

  Paysbart: The Kolors

  Helaas geeft dat de wansmaak van de kijkers weer

 14. Peter schreef:

  Paysbart:
  Er hielden heel veel Europeanen van hysterie en dansende apen want hij kwam dik in de top 10 terecht…..

  Helaas geeft dat de wansmaak van het publiek weer, tenenkrommend slecht nummer en gelukkig niet de uiteindelijke winnaar geworden

 15. Hebbuzz schreef:

  Ornella Vanoni, 83 met volgespoten lippen en strakgetrokken wangen was vergeten handschoentjes aan te trekken over haar handen. Met een décolleté breder en bijkand nog dieper dan de presentatrice. Het zag er allemaal niet uit. Maar ze zong niet eens onverdienstelijk in een best aardig lied.

 16. Br@m schreef:

  Ik heb gisteravond alleen het laatste uurtje gekeken naar het Sanremo Festival. Zodoende ook de kwalificaties kunnen zien van de eerste helft van het deelnemersveld want gisteravond traden 10 artiesten voor de 2e keer op en dit had het volgende resultaat:
  Blauwe groep: Diodato & Rory Pace, Ron en Ornella Vanoni/Bungaro/Pacifico. Gezien hun score van de eerste avond kwamen eerst- en laatstgenoemden beter uit de verf. Ron stond al in de blauwe groep.
  Gele groep: Le Vibrazione, Annalisa en Decibel. Ook hier deden eerst- en laatstgenoemde artiesten het beter dan op de eerste avond. Annalisa is daarintegen iets gezakt.
  Roze groep: Red Canzian, Elio e Le Storie Tese, Renzo Rubino en Nina Zilli. Nina is gekelderd van blauw naar roze. Elio e La Storie Tese hebben gisteren ook wat slechter gepresteerd dan op de eerste avond. Red en Renzo stonden al in de roze groep.
  Vanavond komt de andere helft van de vedetten aan bod voor hun tweede optreden.

 17. Br@m schreef:

  Avond 3 zit er op en ik moet toegeven dat ik me minder dan in andere jaren erger aan dat vele gewauwel. Dat heeft zeer zeker te maken met het sympathieke presentatietrio. Vanavond mocht de 2e helft van de vedetten opdraven om voor de tweede keer hun nummer ten gehore te brengen. Gisteren mocht de eerste helft van de nieuwelingen categorie ook hun nummer presenteren en vanavond deed de andere helft dat. Morgen is hun grote finale en gaan de vedetten duetten zingen. De score van vanavond:
  Blauwe groep: Max Gazzè, Lo Stato Sociale en Ermal Meta & Fabrizio Mori. Deze stonden de eerste avond ook allemaal in deze groep.
  Gele groep: The Kolors, Luca Barbarossa en Enzo Avitabile & Peppe Servillo. Voor de eerste twee genoemde veranderde er niets; Enzo en Peppe klommen iets.
  Roze groep: Roby Facchinetti & Riccardo Fogli, Mario Biondi, Giovanni Caccamo en Noemi. Roby & Riccardo alsmede Giovanni stonden hier al na avond 1; Mario is iets gezakt en Noemi maakte een flinke duikeling en volgens mij kwam dat door de zeer ordinaire jurk die ze droeg; het was gewoon wachten op het moment dat er een borst uitfloepte. Dat gebeurde niet maar op een gegeven moment kon je van opzij toch nog het één en ander “bewonderen”. Eigenlijk doodzonde want haar nummer vond ik het mooist van alle 20. Het geheel deed me een beetje denken aan “Rapsodia” van Mia Martini (ESF 1992).

 18. Esmee schreef:

  Die bejaarde mevrouw die zich ontpopt als soepele danseres is al een jaar of 84. Ik heb haar gezien bij Brittain’s Got Talent, of zo.

  • Br@m schreef:

   Die zat bij Lo Stato Sociale. Word wat in de rondte gezwiept; vooral ook veel laag bij de grond. Je moet er maar zin in hebben op die leeftijd….

 19. GerardMartin schreef:

  Ik hoop van ganser harte dat zij; https://youtu.be/vBgcuhMRjJ8 naar Lissabon gaat😉

 20. Br@m schreef:

  Vrijdagavond was het tijd voor de finale van de nieuwelingen categorie en hier won Ultimo met “Il ballo delle incertezze”. De vedetten hadden een duettenavond en dat leidde tot de volgende tussenstand:
  Blauwe groep: Luca Barbarossa, Max Gazzè, Giovanni Caccamo, Ermal Meta & Fabrizio Mori, Ron, Diodato & Rory Pace en Ornella Vanoni/Bungaro/Pacifico.
  Gele groep: Le Vibrazioni, Annalisa, The Kolors, Enzo Avitabile & Peppe Servillo, Red Canzian, en Lo Stato Sociale.
  Roze groep: Decibel, Roby Facchinetti & Riccardo Fogli, Noemi, Renzo Rubino, Mario Biondi, Elio e Le Storie Tese en Nina Zilli.
  Over alle drie optredens hebben Max Gazzè, Ermal Meta & Fabrizio Mori en Ron het best gepresteerd. Hierna komen Diodato & Rory Pace alsmede Ornella Vanoni/Bungaro/Pacifico.