Netta Barzilai voor Israël naar songfestival

You may also like...

30 reacties

 1. Michael Adam schreef:

  Net als je denkt alles te hebben gezien op het songfestival krijg je dit. WAT IS DIT IN VREDESNAAM? 😂

 2. gj schreef:

  Interessant. Waarom ook niet – diversiteit is gewild.

 3. Liesbeth schreef:

  Dit zal vast wel door “deskundigen” op deze Site de Songfestival Hemel worden ingeprezen als zijnde vernieuwend, fris, divers enz. Ik vind het gewoon verschrikkelijk😱

 4. Sandert schreef:

  20 jaar na “Diva” komen ze aanzetten met dit…
  Israël zal nog wat langer moeten wachten om de vier zeges van Nederland te evenaren.

 5. Nordman schreef:

  Ehm…waar hebben jullie het gekozen lied gehoord? Graag een linkje, alvast bedankt :)

 6. Joke schreef:

  Wat een zooi, je kunt aan de graphics zien, wat een puinhoop en ongeleid projectiel het is. Eeen inzending waarmee je HELEMAAL niks kunt beginnen, Hoe zet je dit lied weg op een Eurovisie podium ?! ….. eeeeehm NIET ;)

 7. Hans P. schreef:

  @Joke: Welk lied? Haar ESF-lied moet nog worden geschreven…

 8. Ria NL schreef:

  Ik ben ook niet enthousiast over de keuze van Israel. Maar het liedje moet nog geselecteerd worden, dus misschien komt het nog goed, al heb ik mijn twijfels…

 9. Willem schreef:

  We snappen echt wel dat dit niet het lied is waarmee ze naar Lissabon gaat maar al zou deze dame “Halleluja-Viva La Diva-klein klein kleutertje” zingen, dan nog zou ik gillend weglopen. Brrr!

 10. Esmee schreef:

  Dat zal nog benieuwen. Enkele jaren geleden stond er nog in de EBU regels dat een stem niet op band mag meeklinken, en dat ook instrumenten die op een menselijke stem lijken, niet zijn toegestaan.
  Het trucje dat ze hier uithaalt, en waarop ze haar deelname zal hebben gewonnen, zal op het ESF dus niet zijn toegestaan, denk ik.

 11. Remco schreef:

  Ik ben ook niet geheel overtuigd dat dit een gelukkige keuze voor Israël is. Het door de redactie geplaatste filmpje geeft denk ik een (negatief) vertekend beeld van haar. Neta’s versie van Israël’s in naar uit 1978 (A-ba-ni-bi) vind ik wel apart en mooi. httpsbile.mako.co.il%2Ftv-the-next-star%2Fvideo%3FsubChannelId%3D334bd980e7d90610VgnVCM2000002a0c10acRCRD%26vcmid%3Dc8360d2817e90610VgnVCM2000002a0c10acRCRD&h=ATMnD-oxcP55vlgkofNFtludL-aKPbIPwhkBvaK7PujCguXozQXrzeFkdqx7thBu6ppYuMYgP0gxELZ6aosuxKvPHnxq7EdMlGYv9n21XuFuyxAZRtaSgSRa36S2TcgFGDvsgYLUCUvAGKyIKaRjSLOaIPcn-ekArBSlr0Nv2eOqQvauiTPbqRgPWhQ0Tfu6RAmQFcbPpsxAP32zw_T6Fu1nD8PdnKjx&s=1

 12. RobbieR schreef:

  Haar stem vind ik wel mooi. Ik ben benieuwd of zij de looper mag gebruiken voor de effecten.

 13. riccardo schreef:

  Met een goed nummer en een dito act, dan graag. Bijzondere keuze, verrassend.

 14. Sven J. Daam schreef:

  Ooohhh ik hou hier van! Wat heerlijk! Dit zou van mij zo naar het ESF mogen en ik zou nog stemmen ook.

 15. Kobe schreef:

  Heel erg benieuwd naar het nummer. Ik ben nu al fan..

 16. Kenny schreef:

  Ik denk dat dit verrassend kan zijn.

 17. XXX schreef:

  Abanibi door haar is in elk geval muziek met gevoel. Als ze met iets moois komt kan het verrassend zijn. Het geschreuw op de video bij het bericht vind ik niks.

 18. dick schreef:

  Ik ben normaal niet vies van etnische (pop)muziek. Maar wat moet je hier nu van vinden… Laat ik het er maar op houden dat het lied nog bekend gemaakt moet worden en dat we dan pas echt kunnen oordelen.

 19. Eddy schreef:

  Proficiat Israël met deze gedurfde keuze.
  Dit is precies wat het ESF nodig heeft, een zangeres die durft uitpakken met muziek die totaal vernieuwend is.
  Zo experimenteel als het klinkt in het filmpje zal het heus niet zijn in Lissabon.
  Maar met deze Netta kan je wel alle kanten uit. Ze is een super talent.

  In het verleden zijn er nog gewaagde keuzes gemaakt met een schitterend resultaat, denk maar aan Jamala en Rona Nishliu. Allebei dood gesabeld door zowat iedereen en toch glorieus uit de strijd gekomen.
  Ik vrees echter dat Israël, gewoontegetrouw, weer het slachtoffer zal zijn van een wijdverspreid antisemitisme (ontzettend salonfähig tegenwoordig) en dat zou, wederom, zonde zijn als een multitalent als deze zangeres daar het slachtoffer van zal worden.

  • Wim1970 schreef:

   Gewoontegetrouw? Waarom zou je in hemelsnaam tegen joden zijn? Zijn de joden de straat op gegaan in Nederland toen een Israelisch restaurant werd vernield? Joden laten zich niet opfokken zoals moslims, joden zijn niet vernielzuchtig, plegen geen aanslagen uit naam van een of ander sprookjesfiguur. Geef mij maar joden, daar heb je tenminste geen gezeik van zijn ook nog eens zeer homo-vriendelijk.

   • Eddy schreef:

    beste Wim, met andere woorden we hebben precies dezelfde mening over de Joodse medemens. Met ‘gewoontegetrouw’ bedoel ik net dat het vaak gebeurt dat Israël niet eens in de finale raakt, ondanks erg sterke inzendingen, omdat ze à priori gediscrimineerd worden omdat ze nu eenmaal Joods zijn. En dat is wel zo verwerpelijk!

  • Jarno schreef:

   Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat Rona Nishliu zo hoog eindigde met die tenenkrommende stem van haar.

 20. Johan schreef:

  Één woord vreselijk

 21. GerardMartin schreef:

  Ik vind haar stem niet echt plezierig maar wie weet kan een aardig lied de boel nog wat opleuken.